reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Też mam tak falami. Po ciężkich dwóch dniach przychodzi faza ulgi i za parę dni znów jakiś nagły zwrot akcji. Te spięcia krótkie to też ćwiczenia macicy, jak przechodzi po oddechu i zmianie pozycji to super. Groźne jak nie przechodzi i się zagęszcza w czasie.

Ja 27t6d i wyglądam jutrzejszego 28. Jakoś tak teraz mi do tej 30tki daleko...
Mi wolno ten tydzień leci tutaj. Wynik z posiewu moczu ujemny.ale z pochwy nie ma jeszcze wiec lekarz mówi ze coś rośnie i nie wiadomo kiedy do domu :/

reklama
Spokojnie. Lepiej żeby coś małego wyszło póki jesteś w szpitalu i dostać antybiotyk, niż żeby wyjść do domu a infekcją miałaby się rozkręcić. Czekaj spokojnie. Dziecko masz z babcią?
Tak z babcią. Maż juz będzie w niedzielę a ja może nadal w szpitalu.ciekawe czy na czas leczenia infekcji będę w szpitalu czy puszcza do domu.nie wiem jakie mają procedury.

Jak coś wyjdzie dostaniesz antybiotyk,może nie będzie nic strasznego.. Nie wiem tylko kiedy po leczeniu powtarza się posiew i czy w ogóle się powtarza. Mi lekarz mówił ze mimo że posiew czysty to środowisko tam, szczególnie w pochwie nigdy nie jest jalowe, już zglupialam ale trzymam się tego że było ok. Biorę sobie provag w tabletkach, może słyszałyście, to na poprawę flory bakteryjnej, niby ma zapobiegać też rozwojowi tych niepożądanych bakterii w układzie moczowo płciowym.

Jak coś wyjdzie dostaniesz antybiotyk,może nie będzie nic strasznego.. Nie wiem tylko kiedy po leczeniu powtarza się posiew i czy w ogóle się powtarza. Mi lekarz mówił ze mimo że posiew czysty to środowisko tam, szczególnie w pochwie nigdy nie jest jalowe, już zglupialam ale trzymam się tego że było ok. Biorę sobie provag w tabletkach, może słyszałyście, to na poprawę flory bakteryjnej, niby ma zapobiegać też rozwojowi tych niepożądanych bakterii w układzie moczowo płciowym.
Ja nie biorę nic takiego . I bez tego mam peł no leków cala apteka. Ale jadłam w domu bardzo dużo kiszonek kefirów i jogurtow naturalnych.

Mi mój prowadzący zabronił. Ale on przeżywa nawet lutke dopochwową. Cały czas mnie namawia na zmianę na doustną. No to teraz mam zmienioną bo za dużo się działo żeby tam gmerac.

Mi mój prowadzący zabronił. Ale on przeżywa nawet lutke dopochwową. Cały czas mnie namawia na zmianę na doustną. No to teraz mam zmienioną bo za dużo się działo żeby tam gmerac.
Dziwne bo mi ginekolog mowil ze ta dopochwowa jest lepsza, szybciej sie wchlania i nie szkodzi tak na zoladek i inne organy jak dopochwowa..

Ps. Zgadnijcie komu sie zachcialo lodow ostatnio i teraz walczy z bolem migdala? 😂wszelkie porady mile widziane

reklama
Dziwne bo mi ginekolog mowil ze ta dopochwowa jest lepsza, szybciej sie wchlania i nie szkodzi tak na zoladek i inne organy jak dopochwowa..

Ps. Zgadnijcie komu sie zachcialo lodow ostatnio i teraz walczy z bolem migdala? 😂wszelkie porady mile widziane
Też mam takie dane o dopochwowe, więc się jej trzymam. Gin się trochę gniewa. Ale pisze. Teraz mi zabrali bo jak miałam 2 krwotoki dziennie to bez sensu.

Wypłukać szałwią? Herbatka z miodkiem?

Do góry