reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jestem po wizycie kontrolnej, szew trzyma ale pęcherz nadal się uwypukla 🙄😥 niby mniej niż przed i pod tym względem jest lepiej ale to nie jest dobra wiadomość. Jest teoretycznie mniejsze ryzyko zakażenia ale przy większej ciąży wszustko będzie opierać się tylko na szwie. Na każdej wizycie, badaniu złe wiadomości 🙄naprawdę człowiek się stara myśleć pozytywnie ale ciągle pod górę... Zostaje tylko czekanie i odliczanie... Niby szyjka to trzyma na odcinku założonego szwu i jest odgięta ale to też moze się zmienić 😫

reklama
Ja jestem po wizycie kontrolnej, szew trzyma ale pęcherz nadal się uwypukla [emoji849][emoji26] niby mniej niż przed i pod tym względem jest lepiej ale to nie jest dobra wiadomość. Jest teoretycznie mniejsze ryzyko zakażenia ale przy większej ciąży wszustko będzie opierać się tylko na szwie. Na każdej wizycie, badaniu złe wiadomości [emoji849]naprawdę człowiek się stara myśleć pozytywnie ale ciągle pod górę... Zostaje tylko czekanie i odliczanie... Niby szyjka to trzyma na odcinku założonego szwu i jest odgięta ale to też moze się zmienić [emoji31]

No właśnie - ciągle coś . I wieści niepokojące . I to straszenie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ bo to rzeczywiście nam strasznie pomaga .

Kochana pocieszę cię - ja tez leżę w szpitalu - wprawdzie drugi dzień dopiero , ale wiem i rozumiem jakie to męczące . Wczoraj było wszystko ok , a dzisiaj rano jakieś skurcze się pokazały na ktg i jak miałam wyjść to mnie zostawili 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ tez już płakałam , bo to za szybko wszystko . I prawdopodobnie dostanę Celeston . To 33 tydzień , wiec jestem przerażona .
Ahhhhhh - nie tak to miało wyglądać .
Słusznie że kontrolują i zostawili, muszą zobaczyć czy nic z tego nie będzie wynikało. W poprzedniej ciąży miałam skurcze cały czas mimo dużych dawek fenoterolu. W takim etapie jak Ty to już były niezłe, takie do 60 po kilka sztuk na zapisie. 3 dni przed skurcze na setkę a nie działo się nic.

Ja jestem po wizycie kontrolnej, szew trzyma ale pęcherz nadal się uwypukla 🙄😥 niby mniej niż przed i pod tym względem jest lepiej ale to nie jest dobra wiadomość. Jest teoretycznie mniejsze ryzyko zakażenia ale przy większej ciąży wszustko będzie opierać się tylko na szwie. Na każdej wizycie, badaniu złe wiadomości 🙄naprawdę człowiek się stara myśleć pozytywnie ale ciągle pod górę... Zostaje tylko czekanie i odliczanie... Niby szyjka to trzyma na odcinku założonego szwu i jest odgięta ale to też moze się zmienić 😫
Ale nie musi się zmienić prawda? Trzymaj się tego co na plus. A ja kciuki za Ciebie.

Słusznie że kontrolują i zostawili, muszą zobaczyć czy nic z tego nie będzie wynikało. W poprzedniej ciąży miałam skurcze cały czas mimo dużych dawek fenoterolu. W takim etapie jak Ty to już były niezłe, takie do 60 po kilka sztuk na zapisie. 3 dni przed skurcze na setkę a nie działo się nic.

I jak się skończyło ?

[GROUP=][/GROUP]

Widzę że jedziemy na tym samym wózku... A może łóżku :p bądźmy dobrej myśli dziś już 23tydz.4dz. Mówił coś lekarz o sterydach na płuca? Chodzisz do łazienki czy więcej spacerujesz? Mi jeden lekarz kazał się więcej ruszać niż tylko do łazienki że względu na moją trombofilie już sama zgłupiałam...

[GROUP=][/GROUP]

Widzę że jedziemy na tym samym wózku... A może łóżku :p bądźmy dobrej myśli dziś już 23tydz.4dz. Mówił coś lekarz o sterydach na płuca? Chodzisz do łazienki czy więcej spacerujesz? Mi jeden lekarz kazał się więcej ruszać niż tylko do łazienki że względu na moją trombofilie już sama zgłupiałam...
Mój dr każe mi wstawać zrobić sobie coś zjeść, a nawet wyjść parę kroków do ogródka. Nie tylko ze względu na układ krzepnięcia ale żeby się całkowicie nie sflaczyc. Jakieś mięśnie muszą być. Ktoś tu jeszcze musi człowieka urodzić.
Ty masz heparyne w jakiej formie?

reklama
Mój dr każe mi wstawać zrobić sobie coś zjeść, a nawet wyjść parę kroków do ogródka. Nie tylko ze względu na układ krzepnięcia ale żeby się całkowicie nie sflaczyc. Jakieś mięśnie muszą być. Ktoś tu jeszcze musi człowieka urodzić.
Ty masz heparyne w jakiej formie?

Właśnie tylko się boję chodzic więcej, bo ten pęcherz mam uwypuklony bardzo :( brałam fraxiparina a teraz od 22 neoparin 40, acard kazali odstawić ze względu na szew żeby nie krwawił.

Do góry