reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny a macie gdzieś aktualne siatki centylowe dla wagi dziecka w poszczególnych tygodniach ciąży?

IMG_6487.JPG

No właśnie w jakieś 1,5 tygodnia spadła z 3,3 na 2,5. Także nagle to poleciało .
piona, ja też 2,5cm ale w 25tygodniu. może się zatrzyma...?

miałam się oszczędzać i taka grzeczna byłam a wczoraj mąż się rozchorował. no ani ręką ani nogą, nie mogliśmy mu zbić temperatury z 39,5 przez cały wieczór. dzisiaj rano nie był w stanie zająć się dzieckiem więc ja musiałam zawieźć młodą do przedszkola. po powrocie z pracy dom nie ogarnięty. no trudno, zarośniemy brudem aż nie wyzdrowieje...
...a w pracy zamknęłam się w pokoju kreatywnym i zasiadłam z komputerem w wygodnym fotelu z herbatką. ciężarna ma swoje przywileje ;)

Cześć dziewczyny. Czy mialyscie w 1 trymestrze uczucie spuchnietego brzucha? U mnie koniec 12tc i ciągle czuje taki dyskomfort ciężkiego brzucha, ciągle mnie coś ciągnie i lekko boli podbrzusze. Nie mam żadnych plamien a takie dziwne "bole" mam w zasadzie od początku. Na usg bylo ok. W pierwszej ciazy tak nie miałam. Czy to normalne ciążowe dolegliwości? Bo jakoś długo to trwa.

Cześć dziewczyny. Czy mialyscie w 1 trymestrze uczucie spuchnietego brzucha? U mnie koniec 12tc i ciągle czuje taki dyskomfort ciężkiego brzucha, ciągle mnie coś ciągnie i lekko boli podbrzusze. Nie mam żadnych plamien a takie dziwne "bole" mam w zasadzie od początku. Na usg bylo ok. W pierwszej ciazy tak nie miałam. Czy to normalne ciążowe dolegliwości? Bo jakoś długo to trwa.
No u mnie to był początek problemu z szyjka ale może mieć to wiele przyczyn niekoniecznie bardzo poważnych, najlepiej zapytać lekarza.

No u mnie to był początek problemu z szyjka ale może mieć to wiele przyczyn niekoniecznie bardzo poważnych, najlepiej zapytać lekarza.
W piątek mam prenatalne to wszystko sprawdzi. Tylko mnie to trochę martwi. Wiadomo, że na początku macica i więzadła się rozciągają, ale to jest takie dziwne, mało przyjemne uczucie.

W piątek mam prenatalne to wszystko sprawdzi. Tylko mnie to trochę martwi. Wiadomo, że na początku macica i więzadła się rozciągają, ale to jest takie dziwne, mało przyjemne uczucie.
Jak piszesz mogą być to więzadła, wzdęcia itd. W pierwszej ciąży miałam takie bóle do 13tc lekarz stwierdził że za wcześnie na takie objawy i dostawałam luteine i miałam się oszczędzać. W obecnej ciąży na początku w 9tc miałam krwawienie i później skurcze nie łapały (ok 20tc). Ciągnięcie czułam sporadycznie raz na jakiś czas czyli znacznie mniej niż w pierwszej ciąży gdzie bóle czesto przypominały @ od samego początku ciąży.

reklama
Hm.. Mój lekarz poza zmniejszeniem dawki nospy i odstawieniem scopolanu założył, że niedługo zaczniemy zmniejszać luteiny. Jakoś się boję tego... Obecnie mam 100rano i 100wieczorem. Szyjka 2.3, ledwie początek 24tygodnia. Chciałby niedługo mnie widzieć na dawce luteiny 50rano i 50 wieczorem.. A ja się cykam..

Do góry