reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny a macie gdzieś aktualne siatki centylowe dla wagi dziecka w poszczególnych tygodniach ciąży?

IMG_6487.JPG

No właśnie w jakieś 1,5 tygodnia spadła z 3,3 na 2,5. Także nagle to poleciało .
piona, ja też 2,5cm ale w 25tygodniu. może się zatrzyma...?

miałam się oszczędzać i taka grzeczna byłam a wczoraj mąż się rozchorował. no ani ręką ani nogą, nie mogliśmy mu zbić temperatury z 39,5 przez cały wieczór. dzisiaj rano nie był w stanie zająć się dzieckiem więc ja musiałam zawieźć młodą do przedszkola. po powrocie z pracy dom nie ogarnięty. no trudno, zarośniemy brudem aż nie wyzdrowieje...
...a w pracy zamknęłam się w pokoju kreatywnym i zasiadłam z komputerem w wygodnym fotelu z herbatką. ciężarna ma swoje przywileje ;)

Cześć dziewczyny. Czy mialyscie w 1 trymestrze uczucie spuchnietego brzucha? U mnie koniec 12tc i ciągle czuje taki dyskomfort ciężkiego brzucha, ciągle mnie coś ciągnie i lekko boli podbrzusze. Nie mam żadnych plamien a takie dziwne "bole" mam w zasadzie od początku. Na usg bylo ok. W pierwszej ciazy tak nie miałam. Czy to normalne ciążowe dolegliwości? Bo jakoś długo to trwa.

Cześć dziewczyny. Czy mialyscie w 1 trymestrze uczucie spuchnietego brzucha? U mnie koniec 12tc i ciągle czuje taki dyskomfort ciężkiego brzucha, ciągle mnie coś ciągnie i lekko boli podbrzusze. Nie mam żadnych plamien a takie dziwne "bole" mam w zasadzie od początku. Na usg bylo ok. W pierwszej ciazy tak nie miałam. Czy to normalne ciążowe dolegliwości? Bo jakoś długo to trwa.
No u mnie to był początek problemu z szyjka ale może mieć to wiele przyczyn niekoniecznie bardzo poważnych, najlepiej zapytać lekarza.

No u mnie to był początek problemu z szyjka ale może mieć to wiele przyczyn niekoniecznie bardzo poważnych, najlepiej zapytać lekarza.
W piątek mam prenatalne to wszystko sprawdzi. Tylko mnie to trochę martwi. Wiadomo, że na początku macica i więzadła się rozciągają, ale to jest takie dziwne, mało przyjemne uczucie.

W piątek mam prenatalne to wszystko sprawdzi. Tylko mnie to trochę martwi. Wiadomo, że na początku macica i więzadła się rozciągają, ale to jest takie dziwne, mało przyjemne uczucie.
Jak piszesz mogą być to więzadła, wzdęcia itd. W pierwszej ciąży miałam takie bóle do 13tc lekarz stwierdził że za wcześnie na takie objawy i dostawałam luteine i miałam się oszczędzać. W obecnej ciąży na początku w 9tc miałam krwawienie i później skurcze nie łapały (ok 20tc). Ciągnięcie czułam sporadycznie raz na jakiś czas czyli znacznie mniej niż w pierwszej ciąży gdzie bóle czesto przypominały @ od samego początku ciąży.

reklama
Hm.. Mój lekarz poza zmniejszeniem dawki nospy i odstawieniem scopolanu założył, że niedługo zaczniemy zmniejszać luteiny. Jakoś się boję tego... Obecnie mam 100rano i 100wieczorem. Szyjka 2.3, ledwie początek 24tygodnia. Chciałby niedługo mnie widzieć na dawce luteiny 50rano i 50 wieczorem.. A ja się cykam..

Do góry