reklama
Magdalenka16
Fanka BB :)
To ja glukozę na czczo miałam ok. Ale teraz czytam ze jak mislam cukrzycę w poprzedniej ciazy to na początku powinnam mieć test obciążenia robiony.. a nie miałam. Najprawdopodobniej od początku mam cukrzycę. Co wizyta wspominałam lekarzowi o tej mojej poprzedniej ciazy i cukrzyczy ale mówił ze dopiero w 20tc robi się ten test !!gdybym wiedziała wtedy to zrobiłabym sobie sama... i może dzidziuś nie byłby taki duży
Feline88
To ja glukozę na czczo miałam ok. Ale teraz czytam ze jak mislam cukrzycę w poprzedniej ciazy to na początku powinnam mieć test obciążenia robiony.. a nie miałam. Najprawdopodobniej od początku mam cukrzycę. Co wizyta wspominałam lekarzowi o tej mojej poprzedniej ciazy i cukrzyczy ale mówił ze dopiero w 20tc robi się ten test !!gdybym wiedziała wtedy to zrobiłabym sobie sama... i może dzidziuś nie byłby taki duży [emoji53]
A ile dzieciątko wazy ? I w jakim jesteś tc ?
Magdalenka16
25+2 tc wg miesiączki a wiek wg usg 26+ tc. A waży 915 g.A ile dzieciątko wazy ? I w jakim jesteś tc ?
Feline88
25+2 tc wg miesiączki a wiek wg usg 26+ tc. A waży 915 g.
To troszkę więcej , ale czy aż tak dużo ? Nie wydaje mi się . Zresztą każde dziecko jest inne , wiec tez nie można tak do końca wszystkiego porównywać . A na jakim jest percentylu ?
Alleksandra20
Ja jem najdalej o 22 posiłek do insuliny która o 22 sobie podaję. Gdyby nie ona to bym jadła pewnie do 20.30 ostatni. Powinno być minimum 8 godzin, żeby uznać pomiar na czczo.
Magdalenka16
Nawet nie wiem. Niby mieści się w normach.. oTo troszkę więcej , ale czy aż tak dużo ? Nie wydaje mi się . Zresztą każde dziecko jest inne , wiec tez nie można tak do końca wszystkiego porównywać . A na jakim jest percentylu ?
akacjova89
Z tymi pomiarami dziecka to jak z pomiarami szyjki... Wczoraj lekarz mi to pokazywał na usg, przy pomiarze główki, że można zmierzyć wagę na 1500 g jak i na 1700g.25+2 tc wg miesiączki a wiek wg usg 26+ tc. A waży 915 g.
reklama
Feline88
Z tymi pomiarami dziecka to jak z pomiarami szyjki... Wczoraj lekarz mi to pokazywał na usg, przy pomiarze główki, że można zmierzyć wagę na 1500 g jak i na 1700g.
No właśnie - a później często okazuje się , ze jednak dziecko rodzi się z inna waga niż to wynikało z usg
Podziel się: