reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dokładnie tak .
Ja tez z krwiakiem i mięśniakiem 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️i z krwotokami . A najadłam się luteiny na początku od 8 do 16 tygodnia. Brałam 100 pod język rano . No dlatego byłam pewna , ze ginekolog zaleci dalej przyjmować luteinę a tu nic .
Chociaż to inny ginekolog - mój drugi , bo musiałam zmienić ze względu na miejsce porodu .
U pierwszej lekarki byłam jakieś dwa tygodnie temu , bo mnie zaczął jakoś dziwnie brzuch bolec i profilaktycznie dała luteinę .
A teraz ten przy skróceniu szyjki nie dał 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
I bądź tu kobieto mądra 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
No bo dawać w 31 tc żeby w 34 odstawiac? To Twoje skrócenie szyjki to nie jest takie drastyczne.. Niewydolność szyjki się stwierdza przed 24tc.

Magdalenka nie mam. Nie mogę go ponownie znaleźć. Ale nie czytam artykułów na stronach typu mama i ja tylko te w formie pdf publikacje z badań. Wpisz luteina dawka niewydolność szyjki i coś się powyświetla.

reklama
No bo dawać w 31 tc żeby w 34 odstawiac? To Twoje skrócenie szyjki to nie jest takie drastyczne.. Niewydolność szyjki się stwierdza przed 24tc.

Magdalenka nie mam. Nie mogę go ponownie znaleźć. Ale nie czytam artykułów na stronach typu mama i ja tylko te w formie pdf publikacje z badań. Wpisz luteina dawka niewydolność szyjki i coś się powyświetla.
Poszukam 😊 a mnie z rana naszym przemyślenia na temat porodu. Wogóle o tym nie myślałam do tej pory bo jakoś inne problemy. Ale jakoś panicznie zaczęłam się bać porodu naturalnego a cesarki jeszcze bardziej.... a w związku z cukrzycą ciazowa macie wskazania do cc?

Chyba znalazłam ten artykuł. Ale tam jest opisane również szkodliwe działanie progesteronu w ciazy. Szkolenie go stosuje się go na początku ciąży. Jest zwiększone ryzyko wystąpienia wa serca u dziecka... i bądź tu mądry 😕 na jedno pomaga a dziecku może zaszkodzić.

Ja gdzieś czytałam że luteina może powodować problemy z układem moczowym u dzieci. Ale myślę że nie jest aż tak szkodliwa skoro pomaga w utrzymaniu ciąży.

Poszukam 😊 a mnie z rana naszym przemyślenia na temat porodu. Wogóle o tym nie myślałam do tej pory bo jakoś inne problemy. Ale jakoś panicznie zaczęłam się bać porodu naturalnego a cesarki jeszcze bardziej.... a w związku z cukrzycą ciazowa macie wskazania do cc?
Cukrzyca nigdy sama z siebie nie jest wskazanie do cesarki jeśli z dzieckiem, łozyskiem i przepływami jest ok.
U mnie szykuje się cc z podowu ułożenia miednicowego dziecka. Osobiście bardziej boję się cesarki niż sn. Obawiam się, że dłużej będę do siebie dochodzić i problem będzie z laktacją.

Chyba znalazłam ten artykuł. Ale tam jest opisane również szkodliwe działanie progesteronu w ciazy. Szkolenie go stosuje się go na początku ciąży. Jest zwiększone ryzyko wystąpienia wa serca u dziecka... i bądź tu mądry 😕 na jedno pomaga a dziecku może zaszkodzić.
Miałam tyle leków włączonych i kroplówek w pierwszej ciąży łącznie z tymi które teraz są wycofane i każde miało wskazania, że mogą wpływać na serce dziecka itd. Na jedno pomoc na drugie zaszkodzić a mam zupełnie zdrowe dziecko. Nie ma co brać wszystkiego do głowy.

Ja dzisiaj po wizycie wylądowałam w szpitalu, pessar trzyma ładnie szyjke ale uwypukla się pęcherz do szyjki aż do ujścia zewnętrznego, jutro najprawdopodobniej szew ratunkowy😥😒

Ja dzisiaj po wizycie wylądowałam w szpitalu, pessar trzyma ładnie szyjke ale uwypukla się pęcherz do szyjki aż do ujścia zewnętrznego, jutro najprawdopodobniej szew ratunkowy😥😒
Tak mi przykro, że masz powody do łez.. Dobrze szło.. Ale będziesz bezpieczniejsza ze szwem. W poprzedniej ciąży miałam szew późno i tak na mus. Który tydzień jesteś?

reklama
Do góry