reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Od 3 tygodnie dieta. Na czczo cukry ok. Ale po posiłkach przewa znieczulenie w normie . Ale w tym czasie miałam z 8 przekroczen [emoji53] ja jem kolacje o 19 i chodzę spać kolo 22. WogOle to jem często ale i tak czasami głodna jestem. Szczególnie jak leżę to myślę ciągle o jedzeniu [emoji4]

Hahahahahaha niestety tak to działa na nasza psychikę . Ja po posiłkach w porządku a właśnie rano jest problem . Na diecie od 8 tc a od dwóch tygodni na insulinie . Jedyny plus jest taki , że nie przytyłam . Schudłam 5 kg a teraz jestem 1 kg więcej od początkowej wagi .

reklama
Od 3 tygodnie dieta. Na czczo cukry ok. Ale po posiłkach przewa znieczulenie w normie . Ale w tym czasie miałam z 8 przekroczen [emoji53] ja jem kolacje o 19 i chodzę spać kolo 22. WogOle to jem często ale i tak czasami głodna jestem. Szczególnie jak leżę to myślę ciągle o jedzeniu [emoji4]

Z czasem zobaczysz na co twój organizm jak reaguje - bo naprawdę różnie to jest . Ja potrafiłam mieć cukier 150 po szklance soku porzeczkowego a po ciastku było 105 . Także na spokojnie - na początku zanim się nauczysz cukry będą się wahać .

No właśnie mam luteinę od poprzedniego lekarza i pytałam czy mam brać to stwierdził , ze mogę , ale nie jest to konieczne 🤦🏻‍♀️
Z tego co kojarzę, to chyba ok 35 tc trzeba odstawić leki, więc pewnie u Ciebie nie ma większego sensu wdrażać luteine na tak krótki okres. Ale właśnie zapomniałam zapytac swojego lekarza do kiedy mam brać ta luteine

Najlepiej by było o tej samej porze , ale nie zawsze się udaje , bo różnie już ze spaniem .ja tez na accu checku - kiedyś go sprawdziłam trzykrotnie rano i pokazał to samo , wiec może masz jakiś problem z glukometrem i dlatego są takie rozbieżności . z jedzeniem to różnie - staram się zjeść ostatni posiłek koło 22 - chociaż różnie to jest , bo czasami coś JeszcE dojem później [emoji23][emoji23][emoji23]
Jesteś na diecie czy insulinie ?
Nie mierzy się za chwilę ponownie cukru.
Nie mierze o stalych porach jak teraz w ferie mogę sobie pospać dłużej. W zwykłym tyg wstaje ok 7 poranna toaleta, mycie rąk i robię pomiar. Posiłków stałych pór nie trzymam, bo jednego dnia obiad zjem o 14 a innego o 15.30. Staram się by odstęp pomiędzy posiłkami był ok 3h Kolacje jem 20-21 o 22 insulina i czasem przed lub po niej jogurt sobie wypijam.

Nie mierzy się za chwilę ponownie cukru.
Nie mierze o stalych porach jak teraz w ferie mogę sobie pospać dłużej. W zwykłym tyg wstaje ok 7 poranna toaleta, mycie rąk i robię pomiar. Posiłków stałych pór nie trzymam, bo jednego dnia obiad zjem o 14 a innego o 15.30. Staram się by odstęp pomiędzy posiłkami był ok 3h Kolacje jem 20-21 o 22 insulina i czasem przed lub po niej jogurt sobie wypijam.

Mi kazał diabetolog sprawdzić glukometr - 3 razy zmierzyć raz po raz czy nie ma dużych rozbieżności 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️[emoji23][emoji23][emoji23]

Hahahahahaha niestety tak to działa na nasza psychikę . Ja po posiłkach w porządku a właśnie rano jest problem . Na diecie od 8 tc a od dwóch tygodni na insulinie . Jedyny plus jest taki , że nie przytyłam . Schudłam 5 kg a teraz jestem 1 kg więcej od początkowej wagi .
To wtedy juz miałaś robiona krzywa ?czy glukoza na czczo wyszła ponad normę?

reklama
Do góry