reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witaj [emoji5] jesteś już w 31 tc wiec jest dobrze. Ja dopiero 25tc a leżę od prawie 6 tyg to i tak mało w porównaniu z innymi mamusiami tutaj. Ja tez mam jeszcze cukrzyce ciazowa i jestem na diecie bezgkutenowej ale nie z wyboru. nie zaproponował pessaru lekarz? Bierzesz leki?masz skurcze?

No właśnie nie 🤦🏻‍♀️ Stwierdził , ze na tym etapie już się nie praktykuje zakładania pessaru. Nie nic nie biorę , oprócz magnezu 🤦🏻‍♀️ skurczy nie mam . Stwierdził , że mam się oszczędzać i za trzy tygodnie zobaczymy .

reklama
Dziewczyny które macie cukrzycę ciążową. Kiedy sobie mierzycie cukier na czczo?zaraz po wstanie i umyciu rąk? Z awsze o tej samej porze? I ile macie przerwy w nocy między kolacja a śniadaniem? Ja mam dalej problem z moimi glukometrami:accu chek wydaje mi się ze zawyza wyniki a ten drugi zanika. .. wstałam dzisiaj rano o 5 i czuje takie drżenie rąk zmierzył am cukier i na jednym 88 /accu chek /a na drugim 68. Później jest tak samo nawet 20 30 jednostek różnicy . Idę na badania do laboratorium w przyszłym tyg to może jakoś sprawdzę to. Najgorsze ze wczoraj accu hektarów pokazał 105 na czczo a po chwili za drugim razem 87. [emoji53]

Najlepiej by było o tej samej porze , ale nie zawsze się udaje , bo różnie już ze spaniem .ja tez na accu checku - kiedyś go sprawdziłam trzykrotnie rano i pokazał to samo , wiec może masz jakiś problem z glukometrem i dlatego są takie rozbieżności . z jedzeniem to różnie - staram się zjeść ostatni posiłek koło 22 - chociaż różnie to jest , bo czasami coś JeszcE dojem później [emoji23][emoji23][emoji23]
Jesteś na diecie czy insulinie ?

No właśnie nie 🤦🏻‍♀️ Stwierdził , ze na tym etapie już się nie praktykuje zakładania pessaru. Nie nic nie biorę , oprócz magnezu 🤦🏻‍♀️ skurczy nie mam . Stwierdził , że mam się oszczędzać i za trzy tygodnie zobaczymy .
Co lekarz to różne opinie. Na szyjke bardzo dobrze dziala podobno luteina. Ale Ty masz już ładny tydzień i pewnie szyjka jest twarta i lekarz nie widzi zagrożenia.

No właśnie w jakieś 1,5 tygodnia spadła z 3,3 na 2,5. Także nagle to poleciało .
Mi poleciała w tydzien 1 cm mimo leżenia i leków a był to dopiero 20tc i zagrażających poród przedwczesny. A wcześniej też w ok 3 tyg. Przed założeniem pessara moja szyjka miała niecałe 20 mm . Do tego skurcze 😕 ja chciałabym być w twoim tygodniu 😊

Najlepiej by było o tej samej porze , ale nie zawsze się udaje , bo różnie już ze spaniem .ja tez na accu checku - kiedyś go sprawdziłam trzykrotnie rano i pokazał to samo , wiec może masz jakiś problem z glukometrem i dlatego są takie rozbieżności . z jedzeniem to różnie - staram się zjeść ostatni posiłek koło 22 - chociaż różnie to jest , bo czasami coś JeszcE dojem później [emoji23][emoji23][emoji23]
Jesteś na diecie czy insulinie ?
Od 3 tygodnie dieta. Na czczo cukry ok. Ale po posiłkach przewa znieczulenie w normie . Ale w tym czasie miałam z 8 przekroczen 😕 ja jem kolacje o 19 i chodzę spać kolo 22. WogOle to jem często ale i tak czasami głodna jestem. Szczególnie jak leżę to myślę ciągle o jedzeniu 😊

reklama
Do góry