reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny przy koncowce. Czy wasze maluszki też sa dość aktywne w tym momencie? Tzn rozciaganie i wypychanie jest dość mocno wyczuwalne i niezbyt przyjemne aż widzę gwiazdy :D nie powinno byc odwrotnie? Ze tych ruchow powinno byc mniej? Częstotliwość się nje zmieniła bo zawsze byla aktywna ale teraz wygląda jakbym miala w brzuchu obcego :D 38tc :)
Ja mam 31+6 a mój młody dzisiaj przechodzi sam siebie! Chyba czuje że jest w domu i wpycha mi się w dół plus pachwiny tak że z łóżka nie mogę z bólu wstać...

Przy końcówce każde dziecko inaczej...albo mniej albo więcej się rusza, zależy też od ułożenia[emoji3]bo może być tak że wpasowuje ci się już w pozycję do porodu[emoji4] a to boli...pamiętam z 1 tak miałam...masakra 2 dni...aż ustało i odeszły wody hehe

reklama
Dziewczyny przy koncowce. Czy wasze maluszki też sa dość aktywne w tym momencie? Tzn rozciaganie i wypychanie jest dość mocno wyczuwalne i niezbyt przyjemne aż widzę gwiazdy :D nie powinno byc odwrotnie? Ze tych ruchow powinno byc mniej? Częstotliwość się nje zmieniła bo zawsze byla aktywna ale teraz wygląda jakbym miala w brzuchu obcego :D 38tc :)
Też tak mam, dyskoteka. Boli tak,że mam ochotę go ewakuować

Ja mam 31+6 a mój młody dzisiaj przechodzi sam siebie! Chyba czuje że jest w domu i wpycha mi się w dół plus pachwiny tak że z łóżka nie mogę z bólu wstać...

Przy końcówce każde dziecko inaczej...albo mniej albo więcej się rusza, zależy też od ułożenia
emoji3.png
bo może być tak że wpasowuje ci się już w pozycję do porodu
emoji4.png
a to boli...pamiętam z 1 tak miałam...masakra 2 dni...aż ustało i odeszły wody hehe
Przyjechałam do szpitala z bolem podbrzusza dzisiaj
Też tak mam, dyskoteka. Boli tak,że mam ochotę go ewakuować
Buu ja wlasnie w szpitalu i niewiem czzy wyjdę do porodu.. Wątpię. Wyjeli mi pessar i odkad go nie mam brzuch twardy co 10 minut i skurcze na ktg 100%.. Doktor mówił ze trzeba obserwowac. Rozwarcia brak. Przyjechałam z bólem podbrzusza tylko a cos czuje ze wyjde z małą. :p

Przyjechałam do szpitala z bolem podbrzusza dzisiaj

Buu ja wlasnie w szpitalu i niewiem czzy wyjdę do porodu.. Wątpię. Wyjeli mi pessar i odkad go nie mam brzuch twardy co 10 minut i skurcze na ktg 100%.. Doktor mówił ze trzeba obserwowac. Rozwarcia brak. Przyjechałam z bólem podbrzusza tylko a cos czuje ze wyjde z małą. :p
To jakby co życzę powodzenia[emoji8]

Hej ! Mam pytanie do mam, ktore braly luteine. W domu mam 100 mg luteiny dopochwowej, a na recepcie z dzisiaj luteine 50 mg pod jezyk. Wiem, ze pytanie jest idiotyczne, bo w koncu 100 mg to wiecej niz 50 mg, ale ktora bedzie jakby skuteczniejsza? Dopochwowo 1x1 na noc a pod jezyk 2x1. Ma ktoras z was jakies porownanie, czy to nie ma znaczenia? Bardziej chodzi mi oto, ze skoro nie ma roznicy to po co przeplacac i wtedy nie bede kupowac tej pod jezyk. U mnie wskazanie na bole brzucha i ewentualnie delikatnie skracajaca sie szyjke.

reklama
Hej ! Mam pytanie do mam, ktore braly luteine. W domu mam 100 mg luteiny dopochwowej, a na recepcie z dzisiaj luteine 50 mg pod jezyk. Wiem, ze pytanie jest idiotyczne, bo w koncu 100 mg to wiecej niz 50 mg, ale ktora bedzie jakby skuteczniejsza? Dopochwowo 1x1 na noc a pod jezyk 2x1. Ma ktoras z was jakies porownanie, czy to nie ma znaczenia? Bardziej chodzi mi oto, ze skoro nie ma roznicy to po co przeplacac i wtedy nie bede kupowac tej pod jezyk. U mnie wskazanie na bole brzucha i ewentualnie delikatnie skracajaca sie szyjke.
Wg kilku moich lekarzy skuteczniejsza jest dopochwowa. Nawet słyszałam, ze jeśli trzeba brac podjezykowa (obfite krwawienie z pochwy), to trzeba wieksza dawke.

Do góry