reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie nie wiem o co chodzi, ale jak leżałam w szpitalu przez 3 tygodnie pytałam kilku lekarzy o pessar, oni powiedzieli ze nie zakładają i nie stosują tego, bo nie wierzą w jego działanie (podobno w badaniach naukowych nie ma jednoznacznych wskazań do jego stosowania - a nawet więcej negatywnych przesłanek, jak mówiłam ze czytałam, ze pomagają to ich złościło...nie chce podawać szpitala ale jest jednym z lepszych w Polsce z 3 stopniem referencyjności ... naprawdę można zgłupieć od tych sprzecznych informacji ...
To nieźle, fakt nigdy to nie da 100% pewności ale w moim przypadku gdyby nie pessar to leżała bym plackiem w szpitalu. A tak mogłam więcej robic,bo szyjka zApiekla sie w pessarze i stoi w miejscu. Szpital a szpital - w 1 mowili to samo co Tobie(tez 3st.)-mają bardzo dobrze wyposażony oddział neonatologii.. a w drugim założyli i po kłopocie... :) dzięki temu juz 37+2 i dalej w dwupaku heh

reklama
Laski a ja mam pytanie, a nie mogę znaleźć w necie konkretnej odpowiedzi...

Po jakim czasie od podaniq zaczynają działać sterydy na rozwój płuc?
I ile się utrzymują w organizmie dziecka?
[emoji848]

Laski a ja mam pytanie, a nie mogę znaleźć w necie konkretnej odpowiedzi...

Po jakim czasie od podaniq zaczynają działać sterydy na rozwój płuc?
I ile się utrzymują w organizmie dziecka?
[emoji848]

Hej. Ja dostałam od lekarza informację że działa już w ciągu 2 dni, a ogólny czas działania to 7 dni. Dostałaś sterydy? Mi dali przy przyjeciu dzień po dniu dwie dawki (domięśniowo).

Hej. Ja dostałam od lekarza informację że działa już w ciągu 2 dni, a ogólny czas działania to 7 dni. Dostałaś sterydy? Mi dali przy przyjeciu dzień po dniu dwie dawki (domięśniowo).
Jeszcze nie dostałam...ale w każdej chwili może mnie skierować do szpitala dlatego pytam...on trochę zwleka chyba do tego skończonego 32 tc...albo mi się wydaje...

U mnie też było troszkę zwlekania, chyba oni chcą dobrze się wcelować. Ale to tylko po to miałabyś być w szpitalu? Jak tak to bez paniki :)

reklama
czy komuś udało się donosić/przenosić malenstwo mimo praktycznie braku szyjki i z delikatnym rozwarciem?
U mnie tak było w 34tc, donosiła do 37+4, pewnie bym jeszcze wylezala więcej, ale jak się dowiedziałam, że dziecko i łożysko dojrzałe to zaczęłam śmigać po mieszkaniu :D także da się, trzeba być dobrej myśli :)

Do góry