reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja do poniedziałku do obserwacji i wypisza jak będzie tak jak teraz. Strasznie mi się tu nudzi :/ jeszcze jestem 180 km od domu i nawet mąż do mnie nie ma możliwości zajechać :(
No to faktycznie nie za fajnie. Zawsze to inaczej jak ktoś wpadnie nawet na chwilkę. Bo sama świadomość tego gdzie się jest wystarczy i człowieka szlag trafia ale robimy to dla naszych skarbów.

reklama
Miałam dziś kolejne badanie szyjki i ma 39 mm, dwa dni temu 29 mm a dzis 1 cm dłuższą?? Jakieś to dziwne dla mnie. Myślicie że oni coś nie tak patrzą czy to jest możliwe? Gadał lekarz że to mogą być nieszkodliwe skurcze i szyjka sobie pracuje. Ale za każdym razem ck mnie moja lekarka badala to miała koło 3 cm. A tu komisyjnie co drugi dzień i gadają że prawie 4cm.
Chyba możliwe, ja mam szyjkę mierzona co dwa tygodnie, ten sam lekarz, ten sam sprzęt, a długość sie waha między 4,3 -5,7 taka rozpiętość raczej nie może być wina drgającej ręki :) mi któryś gin powiedział wlasnie, ze szyjka pracuje i takie rozbieżności mogą być :)

Chyba możliwe, ja mam szyjkę mierzona co dwa tygodnie, ten sam lekarz, ten sam sprzęt, a długość sie waha między 4,3 -5,7 taka rozpiętość raczej nie może być wina drgającej ręki :) mi któryś gin powiedział wlasnie, ze szyjka pracuje i takie rozbieżności mogą być :)
To chyba pozostaje się tylko cieszyć :) oby tak się utrzymało.

Meggi trzymam kciuki! Ja też z lubelskiego;)
U mnie znowu przeboje, zaraziłam się od dzieci parwowirusem:(

A więc ze mną i małym niby okey, nadal w dwupaku :) Krwawienie zatrzymali, okazało się,że szyjka macicy się rozwiera ale pessar jeszcze trzyma. Na ktg pisały się skurcze i jak na razie faszerują mnie lekami. Jestem dobrej myśli. A jak u Was dziewczynki? :d
No to najważniejsze ze sytuacja z krwawieniem opanowana :) u mnie ok ale cukier szaleje na czczo wiec na następnej wizycie u diabetologa bedzie insulinaaa...

Mi kiedys moj doktor powiedział ze jak.szyjka sie skróci to sie nie wydłuży aaa drugi lekarz ze szyjka jest mięśniem.przecież i moze sie kurczyc i rozkurczac :D jak.pytałam o te różnice w pomiarach.. :/ i juz sama niewiem

reklama
Do góry