reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Olsztyn :D
Ostatnio jak leżałam parę dni w szpitalu na zakładaniu pessara mialam.robione ktg- kiedy zapytałam na obchodzie czy wszystko wporzadku z ktg to.dostAłam odp: a co to za pytanie ? Skoro nic nie mówię to znaczy ze jesy dobrze, zreszta Pani sama powinna wiedzieć czy jest dobrze czy zle. - oczywiście bo skonczylam medycyne przecież i nAwet o tym nie wiem xD zalamalam sie. Powiem Ci ze az.boje sie pojsc rodzić :p haha
Zakładali Ci w wojewódzkim w Olsztynie? Rodziłam i leżałam tam tydzień.

reklama
Olsztyn :D
Ostatnio jak leżałam parę dni w szpitalu na zakładaniu pessara mialam.robione ktg- kiedy zapytałam na obchodzie czy wszystko wporzadku z ktg to.dostAłam odp: a co to za pytanie ? Skoro nic nie mówię to znaczy ze jesy dobrze, zreszta Pani sama powinna wiedzieć czy jest dobrze czy zle. - oczywiście bo skonczylam medycyne przecież i nAwet o tym nie wiem xD zalamalam sie. Powiem Ci ze az.boje sie pojsc rodzić :p haha
A ja Zamość. Czyli wszędzie dobrze. Właśnie jestem już na oddziale. Nie odzywałam się bo dostałam krwawienia i szybko przyjechałam do szpitala. Jak na razie leżę pod ktg , szlag by to. :/

A ja Zamość. Czyli wszędzie dobrze. Właśnie jestem już na oddziale. Nie odzywałam się bo dostałam krwawienia i szybko przyjechałam do szpitala. Jak na razie leżę pod ktg , szlag by to. :/
O kurczę, ale dobrze że jesteś pod opieką lekarzy zawsze to bezpieczniej dla Was. Daj znac na spokojnie potem.. Wszystko na pewno będzie dobrze ! Grunt ze jestes w szpitalu tam wszystko monitorują :)

Nieeee. W Ostródzie leżałam.
Do wojewódzkiego chcę iść rodzić :)
Dobre warunki tam są do porodu. I trafiłam na super położne. Ale nie wiem cyz takie są zawsze czy że względu na moją sytuację były wyrozumiale :p w każdym razie mogłabym tam rodzic jeszcze raz :)

Dobre warunki tam są do porodu. I trafiłam na super położne. Ale nie wiem cyz takie są zawsze czy że względu na moją sytuację były wyrozumiale :p w każdym razie mogłabym tam rodzic jeszcze raz :)
Ja jestem od pocZĄtku obladowana lekami, teraz jeszcze pessar i cukrzyca więc jakos nie wyobrażam sobie innego szpitala, bo podobno wojewódzki jest od przypadków ekstremalnych jak to sie mowi. Zreszta mam najbliżej :D

Miałam dziś kolejne badanie szyjki i ma 39 mm, dwa dni temu 29 mm a dzis 1 cm dłuższą?? Jakieś to dziwne dla mnie. Myślicie że oni coś nie tak patrzą czy to jest możliwe? Gadał lekarz że to mogą być nieszkodliwe skurcze i szyjka sobie pracuje. Ale za każdym razem ck mnie moja lekarka badala to miała koło 3 cm. A tu komisyjnie co drugi dzień i gadają że prawie 4cm.

Miałam dziś kolejne badanie szyjki i ma 39 mm, dwa dni temu 29 mm a dzis 1 cm dłuższą?? Jakieś to dziwne dla mnie. Myślicie że oni coś nie tak patrzą czy to jest możliwe? Gadał lekarz że to mogą być nieszkodliwe skurcze i szyjka sobie pracuje. Ale za każdym razem ck mnie moja lekarka badala to miała koło 3 cm. A tu komisyjnie co drugi dzień i gadają że prawie 4cm.
Zależy od sprzętu. Moze reka doktorowi drgnela hmm. Moja wahala sie miedzy 3,1 aaa 2,5 i każdy mowil.co innego. Pessar zakladany niby bo 2cm w.dzień aplikacji 2,5cm po tygodniu juz u mojego.lek 1,7 czy 1,6. Ja tez juz zglupialam. W każdym razie ciesz sie z takiej szyjki :D

O kurczę, ale dobrze że jesteś pod opieką lekarzy zawsze to bezpieczniej dla Was. Daj znac na spokojnie potem.. Wszystko na pewno będzie dobrze ! Grunt ze jestes w szpitalu tam wszystko monitorują :)

A więc ze mną i małym niby okey, nadal w dwupaku :) Krwawienie zatrzymali, okazało się,że szyjka macicy się rozwiera ale pessar jeszcze trzyma. Na ktg pisały się skurcze i jak na razie faszerują mnie lekami. Jestem dobrej myśli. A jak u Was dziewczynki? :d

reklama
A więc ze mną i małym niby okey, nadal w dwupaku :) Krwawienie zatrzymali, okazało się,że szyjka macicy się rozwiera ale pessar jeszcze trzyma. Na ktg pisały się skurcze i jak na razie faszerują mnie lekami. Jestem dobrej myśli. A jak u Was dziewczynki? :d
Ja do poniedziałku do obserwacji i wypisza jak będzie tak jak teraz. Strasznie mi się tu nudzi :/ jeszcze jestem 180 km od domu i nawet mąż do mnie nie ma możliwości zajechać :(

Do góry