reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja dziś wylądowałam na planowym założeniu szwu - okazało się, ze szyjka ma teraz 1cm i skurcze które mi się nasiliły uniemożliwiają zabieg ... dostałam dodatkowe leki przeciwskurczowe i czekamy co będzie dalej ... ;(
Wycisza skurcze i założą szew pewnie. Tam maja lepsze leki na to niz nospa :p Wszystko będzie dobrze nie martw się!

reklama
A ja dziś wylądowałam na planowym założeniu szwu - okazało się, ze szyjka ma teraz 1cm i skurcze które mi się nasiliły uniemożliwiają zabieg ... dostałam dodatkowe leki przeciwskurczowe i czekamy co będzie dalej ... ;(
Najważniejsze ze jesteś już w szpitalu. Jak skurcze wycisza to pewnie odrazu będą zakładać szew!! 3maj się :*

Dokładnie 28+2
A moze to braxtona skurcze? Skoro nospa pomogla hmm. Tez je OdczuwAm i w szpitalu nawet na ktg sie pisaly i mam brać magnez i nospe... wiec moze dlatego doktor kazał się wstrzymać? I jak to pierwsza ciąża to czasem podobno kobiety mylą skurcze braxtona z tymi porodowymi :)

A moze to braxtona skurcze? Skoro nospa pomogla hmm. Tez je OdczuwAm i w szpitalu nawet na ktg sie pisaly i mam brać magnez i nospe... wiec moze dlatego doktor kazał się wstrzymać? I jak to pierwsza ciąża to czasem podobno kobiety mylą skurcze braxtona z tymi porodowymi :)

To druga ciąża a takie skurcze mam od paru ładnych tygodni. Miałam już zatrzymywaną akcje porodową i właśnie od takich skurczy się zaczynało.

To druga ciąża a takie skurcze mam od paru ładnych tygodni. Miałam już zatrzymywaną akcje porodową i właśnie od takich skurczy się zaczynało.
Aaaaa no to sorki skoro druga to juz sie nie odzywam bo tez parę razy bylam z tymi braxtona na ip ... :)
Zawsze lepiej sprawdzić dla spokojnosci, mi doktor po każdym moim tel. Kazał albo właśnie na ip albo przyjsc do niego bo przez telefon on nie widzi co sie dzieje.. :p

Aaaaa no to sorki skoro druga to juz sie nie odzywam bo tez parę razy bylam z tymi braxtona na ip ... :)
Zawsze lepiej sprawdzić dla spokojnosci, mi doktor po każdym moim tel. Kazał albo właśnie na ip albo przyjsc do niego bo przez telefon on nie widzi co sie dzieje.. :p

Mój dzisiaj nie przyjmuje jak na złość. U nas na IP robią problem jak się przyjeżdża, zaraz pretensje mają. Taki dziwny szpital, wszystko z laską dosłownie. Ostatnio to się w ogole dowiedziałam od położnej że , mój lekarz nie jest lubiany i jego pacjentki są traktowane 'inaczej' cokolwiek to znaczy

Mój dzisiaj nie przyjmuje jak na złość. U nas na IP robią problem jak się przyjeżdża, zaraz pretensje mają. Taki dziwny szpital, wszystko z laską dosłownie. Ostatnio to się w ogole dowiedziałam od położnej że , mój lekarz nie jest lubiany i jego pacjentki są traktowane 'inaczej' cokolwiek to znaczy
U nas to przyjmą ale jak za karę.. najgorsze sa te w izbie które przyjmują zanim przyjdzie doktor. Zawsze mnie tak stresuja tymi.pytaniami i gadaniem: w ciąży musi bolec jak sie macica rozciaga, ze z nerwów przestaje mibyć wtedy cokolwiek bo patrzą na mnie jak na idiotke..ale trudno jak mnie wywala drzwiami to wejde oknem :d i najgorsze jak patrzą przez pryzmat doktora.. straszna dziecinada :/ chyba w kazdym miescie tak jest ...

U nas to przyjmą ale jak za karę.. najgorsze sa te w izbie które przyjmują zanim przyjdzie doktor. Zawsze mnie tak stresuja tymi.pytaniami i gadaniem: w ciąży musi bolec jak sie macica rozciaga, ze z nerwów przestaje mibyć wtedy cokolwiek bo patrzą na mnie jak na idiotke..ale trudno jak mnie wywala drzwiami to wejde oknem :d i najgorsze jak patrzą przez pryzmat doktora.. straszna dziecinada :/ chyba w kazdym miescie tak jest ...

Tutaj jest właśnie tak jak mówisz. Najbardziej irytuje mnie to patrzenie jak na idiotkę :D Jakbym ja była lekarzem i mogłabym sama ocenić co mi jest. A z jakiego miasta jesteś?

reklama
Tutaj jest właśnie tak jak mówisz. Najbardziej irytuje mnie to patrzenie jak na idiotkę :D Jakbym ja była lekarzem i mogłabym sama ocenić co mi jest. A z jakiego miasta jesteś?
Olsztyn :D
Ostatnio jak leżałam parę dni w szpitalu na zakładaniu pessara mialam.robione ktg- kiedy zapytałam na obchodzie czy wszystko wporzadku z ktg to.dostAłam odp: a co to za pytanie ? Skoro nic nie mówię to znaczy ze jesy dobrze, zreszta Pani sama powinna wiedzieć czy jest dobrze czy zle. - oczywiście bo skonczylam medycyne przecież i nAwet o tym nie wiem xD zalamalam sie. Powiem Ci ze az.boje sie pojsc rodzić :p haha

Do góry