reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny mam pytanie. Mam strasznie dużo pokarmu, co prawda urodziłam dopiero w poniedziałek i wiem ze laktacja musi się unormować, ale mam nawał pokarmu. Karmie mała i dosłownie cieknie mi z każdej strony i wszystko „zalewam” mlekiem... piersi nabrzmiałe ale aż tak bardzo nie bolą, odciągam trochę laktatorem i przykładam okłady z liści kapusty, co mogę zrobić żeby tego pokarmu było trochę mniej?

Nawal to normalne. Mi polozna mówiła żeby masowac pod prysznicem ciepla woda, potrzasac piersiami (shaking) a jak boli to paracetamol. A jak kapie z jednej piersi jak karmisz to podstawic kubeczek taki do pojenia i podawać (nie butelke).

reklama
Dziewczyny ja pierwsze słyszę, że sie zakrapia oczy noworodkowi azotanem srebra przeciwko rzezaczkowemu zapaleniu spojowek. Slyszalyscie o tym ?

Hej, a orientuje sie któraś, czy odciągniete mleko można dwa razy chłodzić w lodówce ? miałam buteleczke schłodzoną, wyjęłam i podgrzałam, ale mały wzgardził, muszę wywalić czy moge wsadzić do lodówki jeszcze raz ?

Hej, a orientuje sie któraś, czy odciągniete mleko można dwa razy chłodzić w lodówce ? miałam buteleczke schłodzoną, wyjęłam i podgrzałam, ale mały wzgardził, muszę wywalić czy moge wsadzić do lodówki jeszcze raz ?

@Naysan wejdz na blog hafija i tam jest grafika jak przechowywac. Ale moga tez bakterie sie namnazac jak sie zostawia mleko i matki wylewaja...

@Naysan cytat: "Raz podgrzanego (użytego) mleka nie można ponownie podgrzewać ani chłodzić, więc jeśli dziecko nie zje przygotowanej większej porcji, trzeba będzie niestety ją wylać do zlewu."

Tak, już z bólem serca wylałam to z trudem udojone mleczko. Zazdroszczę tym z Was, którym się przydarzył nawał, u nas wciąż pokarmu trochę za mało, trzeba dokarmiać mieszanką.

Pojechałam na tą izbę przyjęć bo nie dałam rady psychicznie ale jakiego kitu musiałam nawciskac żeby mnie nie zostawili tylko zbadali - masakra.
Zbadał samym paluchem bez usg.. Więc nie wiem czy to badanie dużo daje. Ale mówił że szyjka miękka na jego oko 4. 5 cm dziwne bez usg wiedzieć jaka długość.
Mógł tak ocenić? :/

Pojechałam na tą izbę przyjęć bo nie dałam rady psychicznie ale jakiego kitu musiałam nawciskac żeby mnie nie zostawili tylko zbadali - masakra.
Zbadał samym paluchem bez usg.. Więc nie wiem czy to badanie dużo daje. Ale mówił że szyjka miękka na jego oko 4. 5 cm dziwne bez usg wiedzieć jaka długość.
Mógł tak ocenić? :/

Na fotelu to jedynie raczej stwierdza twardość... nie wiem. Powinno być usg dopochwowo. Mi tylko mówił,.że szyjka.albo twarda albo miekka po skróceniu na fotelu.

reklama
Na fotelu to jedynie raczej stwierdza twardość... nie wiem. Powinno być usg dopochwowo. Mi tylko mówił,.że szyjka.albo twarda albo miekka po skróceniu na fotelu.
Właśnie moja doktor tak samo. A ten z długością wyleciał. Pytałam czy usg zrobi mówił że nie ma potrzeby. Wcale się nie uspokoiłam :/

Do góry