reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Oczekujaca123 wyobrażam sobie, jak Ci cieżko i że nie masz siły. Martwiłam się o Was, ale cieszę się, że sytuacja stabilna, teraz trzeba walczyć o każdy kolejny dzień. Jesteś mega dzielna, wszystkie tu Cię wspieramy.
@Katiuszka81 @Ika88 no to wszystkie w okolicy końca marca - początku kwietnia jakoś. Ja wstępnie 5 lub 12go kwietnia mam miec cesarkę, nastawiam się na 5go, ale niewykluczone, ze skurcze rozkręcą się wcześniej.
@Magdalenams cieszą nas takie wieści:) czyli da się żyć z rozwarciem :)
Nie wiem czy da się żyć bo na wizycie dwa tyg temu tego nie było. Tydzień temu miałam usg i tez lekarz nic nie mówił a chyba powinno być widać??
Zobaczymy ile teraz się wytrzyma z rozwarciem :)

reklama
Dokładnie :) sterydy na płuca podane. Byle by poród był łaskawy i mały się zdrowo urodził. Ale taki 38 tc mi się marzy ;)
Miałam sterydy podane w 29tc, bo nikt nie wierzył, że doleżę chociaż do 30 tygodnia, w szpitalu 'kończyli' moją ciążę nawet na 26tc... Sama nie wierzę, że mały się jeszcze trzyma :p

Ja mam przeczucie, ze wszystkie doleżycie jeszcze z 2 tygodnie. Mi już od 34 tc przestał sprawdzać szyjkę, bo mówi, ze teraz to już nie ma znaczenia.

Co mamy nie doleżeć:) Dziewczyny,pytanie za sto punktów.Gdzie kupić czapkę na wyjście ze szpitala?Nie wiadomo jaka będzie pogoda.Mam zimową grubą kupioną w Tesco ale nie mam takiej lżejszej jakby było ciepło.Wszędzie takie duże te czapeczki.Myślicie,że zwierzęta mogą wyczuwać poród?Mam taką kocicę która mieszka na podwórku ale przychodzi czasem do domu zjeść a jak jest mróz to w kotłowni śpi.No i ona od wczoraj mnie nie opuszcza na krok.Łazi za mną,kładzie się na kolanach a teraz śpi na mnie.Ciekawa jestem czy ona coś wyczuwa.

Co mamy nie doleżeć:) Dziewczyny,pytanie za sto punktów.Gdzie kupić czapkę na wyjście ze szpitala?Nie wiadomo jaka będzie pogoda.Mam zimową grubą kupioną w Tesco ale nie mam takiej lżejszej jakby było ciepło.Wszędzie takie duże te czapeczki.Myślicie,że zwierzęta mogą wyczuwać poród?Mam taką kocicę która mieszka na podwórku ale przychodzi czasem do domu zjeść a jak jest mróz to w kotłowni śpi.No i ona od wczoraj mnie nie opuszcza na krok.Łazi za mną,kładzie się na kolanach a teraz śpi na mnie.Ciekawa jestem czy ona coś wyczuwa.
Może i wyczuwa. Tak. To bardzo możliwe.
Ja mam czapki z pepco i hm.

Ja nie mam pojęcia. Mój kot samolubny i interesowny jak zawsze, nie wykazuje oznak zwiększonej czułości.

reklama
W rossmannie bywają, bardzo milusie w dotyku.
Nigdy nie widziałam zwierzaka z takimi zdolnościami (kotka rodziców to straszna menda i wątpię, że by jej się odwidziało), ale podobno coś w tym jest...Oby się nieco pomyliła w osądzie ;D

Do góry