reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki kochane :*

Co do leków to słuchalam się lekarza.Ale najchętniej to bym to zmieniała.
Zobaczę co będzie jutro,jak wrócę do domu może kupimy ten buscopan.
MagneB6 mam.
Asmag biorę w maksymalnej dawce jaką mi pozwolił, ale juz dzis nie będę nad tym myśleć bo tylko wkurzam się na doktorka.
Luteiny nie kazał, zreszta ordynaror za szpitala tez byl przeciw. Nie wiem dlaczego,czytalam,ze ma super wpływ a. na poczatku ciąży zapisywal mi az 200 dziennie.

Biore tez zelazo Aciferol forte.

reklama
Dziewczyny jak to jest z cukrzycą? Dzisiaj robiłam glukozę i mam wynik powyżej normy...
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo83mg/dl70,0099,00N
Glukoza po 1 godz.193mg/dl160,00H
Glukoza po 2 godz. 132 mg/dł. 140 N

Co o tym myślicie? Wizytę u gina mam we wtorek.

Mnie na zaparcia lekarz przepisał rano 2 łyżki otrębów owsianych. Jakos daje radę. Ja też biorę euthyrox i żelazo... Ale nie wiedziałam ze taki odstęp ma byc lekarz nic nie mowil...

Diuśka a jakie normy podaje twoje labo? bO wiesz mi wyglądają twoje wyniki na ok, ale w moim normy są takie:
1. na czczo: 60-99
2. po 1h: nie mam ograniczenia (ale podobno max 200)
3. po 2h: mniej niż 140

Mi na zaparcia ginka kazała brać sylimarol 3x dziennie (tak to jest lek na wątrobę ;-)) ale na mnie nic lżejszego nie działało :eek: śliwki, jabłka, otręby, lactulosa no nic kompletnie :wściekła/y:

Ehh nie zobaczylam że norm nie wkleilam. Już szukam i piszę.

Pierwsze pobranie 70-90
Po 1 godz - do 160 i tu mam źle...
Po 2 godz - 140.

Wiec boje sie tego 2 wyniku. Mam nadzieję, że lekarz powie że inna norma jest w ciąży. Hemoglobina mi podskoczyła jeszcze nie jest idealna ale idzie w gore, tsh tez spadło. Jest teraz ok 1. To zas ten cukier. We wtorek mam wizyte wiec sie dowiem. I jak bedzie moje zycie wyglądało do porodu. Powiem Wam ze boję sie o dzieciaczka mojego. Tak bardzo pragnę zeby sie urodził w odpowiednim momencie i zdrowy... To jest straszne.

Wiesz co, ja miałam po godzinie 167 i niby ok, poza tym gin mówił ze w ciąży patrzy się na ten wynik po dwóch godzinach.

Ja też się nieustannie martwię...

DiuskA nie wiem czy tak sugerowac sie normami danego lab. Wedlug mojego mam za wysokie wyniki ale jestem dobrej myśli.
Narazie się nie martw tym :*

reklama
Dlatego ja zawsze badania robie chwilę przed wizytą :-) wyniki odbieram w dzień wizyty, ewentualnie dzień przed i dzięki temu mam mniej stresu ;-) nie muszę czekać na interpretację ;-)

Do góry