reklama
Ewelina musisz brać przed jedzeniem, rano na czczo i wieczorem też po dłuższej przerwie. Jeśli bierzesz magnez z B6 odstęp musi być minimum 2 godziny między nim a Tardyferonem. Też miałam po nim biegunkę w poprzedniej ciąży, ale nie zwracałam zbytnio uwagi kiedy i z czym go biorę. Teraz się pilnuję i jest ok.
dorex gratki
ja dziś wybyłam z domu na dłużej, a jutro będę piła ulubiony napój ciężarnych. Ostatnio jak mała była nogami w dół spacer był koszmarem, a dziś sobie szłam jakbym wcale brzucha nie miała (a mam ogromny, jak w 9 miesiącu
)
dorex gratki
ja dziś wybyłam z domu na dłużej, a jutro będę piła ulubiony napój ciężarnych. Ostatnio jak mała była nogami w dół spacer był koszmarem, a dziś sobie szłam jakbym wcale brzucha nie miała (a mam ogromny, jak w 9 miesiącu

Ewellina
Fanka BB :)
Jup zmień tą no-spę na buscopan. Czemu nie chcesz spróbować? Mi gin w szpitalu mówiła, że dużo kobiet jest z niego zadowolonych, że lepiej się czują niż po no-spie. Nic nie tracisz kochana. A magnez jaki bierzesz - zwykły asmag czy asmag forte? Zresztą nawet jeśli ten mocniejszy to poleciłabym Ci spróbować Magvit B6. Jest mocniejszy - nie musiałabyś go tyle dziennie łykać. Albo Magne B6. Też mocniejszy. Asmag ma tylko 20 mg Mg2+, a asmag forte 34 mg Mg2+ . Z kolei te dwa które ja podałam mają 48.
Ja zamówiłam przedwczoraj z apteki internetowej Buscopan w promocji po 13 zł ( w sklepie 18 ), no-spa chyba 9 zł (a w sklepie 15) , Magnez 11 zł ( w sklepie 14 zł ) . Bierzesz tego tyle, że jak zamówisz po 2 paczki to wysyłka się spokojnie zwróci, bo to koszt 12 zł, a przy zakupie powyżej 100 zł płacisz za wysyłkę 8 zł. Ja zamawiałam rzeczy dla siebie, mamy i koleżanki i miałam darmową wysyłkę, bo wyszło ponad 200 zł.
Mitaginka no ja po tym żelazie mam takie sensacje, że szok. Teraz się z tego śmieję, ale w szpitalu myślałam, że się za przeproszeniem posram w nocy do łóżka
tak mi w jelitach jeździło, ze bałam się zasnąć
Malinova biorę je na czczo :/ może powinnam zrobić dłuższą przerwę między tabl. a posiłkiem ale 30 minut to minimum, a mimo to nie pomaga. U mnie jest jeszcze kłopot z lekiem na tarczycę, który muszę brać. Go trzeba zażywać minimum 30 minut przed posiłkiem, a z kolei między Euthyroxem a żelazem powinno być 6 godzin (!) odstępu albo przynajmniej 2. Dlatego niestety jednego dnia biorę żelazo, a drugiego Euthyrox. Chyba, że tak jak dziś obudzę się o 6 rano wtedy biorę tabl. na tarczycę, a jak wstanę o 9 to żelazo.
Ja zamówiłam przedwczoraj z apteki internetowej Buscopan w promocji po 13 zł ( w sklepie 18 ), no-spa chyba 9 zł (a w sklepie 15) , Magnez 11 zł ( w sklepie 14 zł ) . Bierzesz tego tyle, że jak zamówisz po 2 paczki to wysyłka się spokojnie zwróci, bo to koszt 12 zł, a przy zakupie powyżej 100 zł płacisz za wysyłkę 8 zł. Ja zamawiałam rzeczy dla siebie, mamy i koleżanki i miałam darmową wysyłkę, bo wyszło ponad 200 zł.
Mitaginka no ja po tym żelazie mam takie sensacje, że szok. Teraz się z tego śmieję, ale w szpitalu myślałam, że się za przeproszeniem posram w nocy do łóżka

Malinova biorę je na czczo :/ może powinnam zrobić dłuższą przerwę między tabl. a posiłkiem ale 30 minut to minimum, a mimo to nie pomaga. U mnie jest jeszcze kłopot z lekiem na tarczycę, który muszę brać. Go trzeba zażywać minimum 30 minut przed posiłkiem, a z kolei między Euthyroxem a żelazem powinno być 6 godzin (!) odstępu albo przynajmniej 2. Dlatego niestety jednego dnia biorę żelazo, a drugiego Euthyrox. Chyba, że tak jak dziś obudzę się o 6 rano wtedy biorę tabl. na tarczycę, a jak wstanę o 9 to żelazo.
Ostatnia edycja:
Jup wszystko będzie dobrze :-) ja trzymam się wersji, że przed skończonym 35 tc się nie rozpakujesz! Ooo! Taki Ci termin na zaciskanie nóżek ustawiłam ;-) no i nawet nie próbuj się ze mną kłócić ;-)
a progesteron w sensie luteinę bierzesz?
a tak btw ja przy Tobie na jakiegoś lekomana wyglądam
mi cały czas coś dokładają do brania i jak siadam do brania tabsów to zawsze przypomina mi się tekst, że ciąża to nie choroba
Z ciekawostek jutro mam cały dzień gości :-) najpierw mojego Nikosia przyjaciele z rodzicami przychodzą na robienie projektu na konkurs ;-) a wieczorem szwagier z dziewczyną :-) więc grzecznie odmeldowuję się do kuchni i idę piec <MLASK> ciasteczka owsiane w wersji wegańskiej i grasshoppers mint brownie
chłop jak wróci z roboty to posprząta i zrobi wegańskie leczo i będzie cudnie :-)
a progesteron w sensie luteinę bierzesz?
a tak btw ja przy Tobie na jakiegoś lekomana wyglądam

Z ciekawostek jutro mam cały dzień gości :-) najpierw mojego Nikosia przyjaciele z rodzicami przychodzą na robienie projektu na konkurs ;-) a wieczorem szwagier z dziewczyną :-) więc grzecznie odmeldowuję się do kuchni i idę piec <MLASK> ciasteczka owsiane w wersji wegańskiej i grasshoppers mint brownie

Dzastina82
Fanka BB :)
Jup, nie denerwuj się tak. Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale musi być dobrze.
Tulę mocno.
Tulę mocno.
JUP, postaraj się dzisiaj jeszcze na trochę oderwać myśli. Wypij melisę, nie czytaj nic już dzisiaj co dodatkowo dołuje. Ja wiem ze Ci ciężko. Wiem ze się boisz. Mocno Cię tulę.
Szkoda ze nigdy nie wiadomo z jakimi lekami co wchodzi w interakcję. Ja biorę tego tyle ze nie zdziwiłabym się gdyby coś z czymś nie grało.
A wczoraj M.kupił mi herbatę z pokrzywy, niby tez ma żelazo. Zamierzam wypijać filiżankę dziennie.
Szkoda ze nigdy nie wiadomo z jakimi lekami co wchodzi w interakcję. Ja biorę tego tyle ze nie zdziwiłabym się gdyby coś z czymś nie grało.
A wczoraj M.kupił mi herbatę z pokrzywy, niby tez ma żelazo. Zamierzam wypijać filiżankę dziennie.
o właśnie Mitaginka napar z pokrzywy... kupiłam go sobie w ciąży i piłam przez kilka tygodni, a potem jakoś tak zapomniałam
ja biorę Biofer i na mnie całkiem nieźle działa ;-)
Jup a tak wogóle to dostajesz bana na czytanie głupot w necie o! Najgorsze rzeczy są najczęściej powielane w ielu miejscach przez trolle
nie wiem po co, ale taka jest prawda... więc nie czytaj tego, bo tylko nakręcasz się nagatywnie, a to w większości wytwory chorej wyobraźni... ja już napisałam czeka Cię teraz co najmniej 11 tygodni w pozycji na dziewicę ;-)a potem dziesiąt lat szczęścia, nerwów, wkurzów i absolutnie bezbrzeżnej miłości a to wszystko w podwójnej dawce:-)

Jup a tak wogóle to dostajesz bana na czytanie głupot w necie o! Najgorsze rzeczy są najczęściej powielane w ielu miejscach przez trolle

reklama
Podziel się: