reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja w poprzedniej ciąży kupiłam takie śliczne polspiochy, położyłam je na łóżku i mąż przyszedł i się tak cieszył że takie to malutkie słodkie. A na drugi dzień urodziłam 23t. Też na pewno z kupnem czegokolwiek będę czekać.. Narazie moim marzeniem jest przetrwać ten początek który jest straszny.
@olaa90 mój mąż też mi zakazuje czytania :p twierdzi że jeszcze gorzej sobie szkodze.

reklama
Ja nawet przestałam słuchać mojej ulubionej muzyki bo jakoś tak co chwilę ryczalam co jakąś piosenkę włączyłam. Teraz czytam i ewentualnie jakiś film.

@olaa90 u mnie początek, dziś równo 9. Swoją pierwszą ciążę poronilam, dlatego tak się boję, jak będę miała 14 tydz troszkę odetchne. Codziennie macam cycochy, bo już mam większe i inne niż przed ciąża i jest to dla mnie znak ze z maluszkiem ok. tak się uspokajam. Pierwsze co jak się obudzę to się łapie :D

Ja ostatnio oglądałam "Ojca Mateusza" :D także każdy sobie radzi jak może.

@Gannka nasze historię są podobne... więc myślę, że dla nas jedynym ratunkiem jest życie z dnia na dzień.. A rozpoczęcie czegokolwiek po 25tc.

Czy któraś ma może umiejętności robienia A drutach ? Mam kilka.pytan. - tak zamierzam się rozwijać w tym kierunku:D

A no i zaczynają się nowe sezony seriali więc znów będę mogła oglądać seriale które zaczęłam lubić w pierwszej ciąży tj sprawiedliwi wydział kryminalny, diagnoza, gliniarze itp :D

reklama
@luigi89 wiem,który :D kiedyś probowalam się wciągnąć ale nie dało rady :D
@Gannka doskonale pamietam to moje macanie cycków :D u mnie 3 dni były ciążowe , 4 dni nie :D potem po krwiaku, co chwile zaglądałam w gacie :D
@Oczekujaca123 ja niestety nie, ale mam w planach zrobić sobie teraz kule tiulowe do łóżeczka i literki z imieniem małego wypchane wata,tylko trochę jestem antytalent i muszę to jakoś rozpracować :D

Do góry