reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też nie wiem jaka była na początku. Serio. Tyle że mój to woli dmuchać na zimne i zaraz leki i krążek. Uznał też że zrobiła się miękka i jest rozwarcie lekkie ale szyjka od zewnątrz i wewnątrz zamknięta.

reklama
Moja czekała z krążkiem aż będzie naprawdę niefajnie, miała nadzieję, ze sama luteina i leżenie (+ steryd) wystarczą... A tu szyjka w 2 tygodnie z 27 na 18mm i klops :p Ale żałuję, że to nie szew, chociaż zakładanie nie boli ;)

Oby się nie skracała :baffled:

Na face jest grupa „ciąża pytania i odpowiedzi” i tam ostatnio na topie jest temat szyjek :D masakra jakaś plaga egipska :D mojej kuzynce tez się skraca , moja kumpela z pracy urodziła w 38 tyg od 20 się skracała , nic nie miała , kilka razy podawali jej sterydy w szpitalu... no musi być dobrze , nie ma wyjścia ;* miłego dnia kochane!!

Ostatnia edycja:
O literki to spoko sprawa:) Tylko do maszyny trzeba siedzieć A ja muszę coś na leżąco / pollezaco [emoji14] kule tiulowe ?!?!?! Pokazzz bo nie wiem o co chodzi
@luigi89 wiem,który :D kiedyś probowalam się wciągnąć ale nie dało rady :D
@Gannka doskonale pamietam to moje macanie cycków :D u mnie 3 dni były ciążowe , 4 dni nie :D potem po krwiaku, co chwile zaglądałam w gacie :D
@Oczekujaca123 ja niestety nie, ale mam w planach zrobić sobie teraz kule tiulowe do łóżeczka i literki z imieniem małego wypchane wata,tylko trochę jestem antytalent i muszę to jakoś rozpracować :D

Ja na Fox oglądałam sporo seriali przed ciążą ale u mamy bo u mnie mam naziemna tylko :p
Luigi89 A co tam na Fox ciekawego?

Ja też średnio mam talent , ale z racji zawodu musiałam się trochę podszkolic w zajecia h manualnych - A skoro i tak nic nie robię to mogę spróbować na drutach może akirat coś się uda :D

Oby się nie skracała :baffled:

Na face jest grupa „ciąża pytania i odpowiedzi” i tam ostatnio na topie jest temat szyjek :D masakra jakaś plaga egipska :D mojej kuzynce tez się skraca , moja kumpela z pracy urodziła w 38 tyg od 20 się skracała , nic nie miała , kilka razy podawali jej sterydy w szpitalu... no musi być dobrze , nie ma wyjścia ;* miłego dnia kochane!!
No właśnie jak to z tymi sterydami jest, niektórzy uważają, że raz wystarczy, inni powtarzają po kilku tygodniach...

@Oczekujaca123 ja mam zamiar to recznie obrabiać :D kule to takie coś, rożnej wielkości. Robiłam sobie takie bombki na choinkę w tym roku. Do łóżeczka chciałabym kolor mięta lub niebieski i szary :)

Załączniki

• 9A96513D-C496-461C-BB2C-AB4FA0C98E90.jpeg
    9A96513D-C496-461C-BB2C-AB4FA0C98E90.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 76
Luigi89 A co tam na Fox ciekawego?

Ja też średnio mam talent , ale z racji zawodu musiałam się trochę podszkolic w zajecia h manualnych - A skoro i tak nic nie robię to mogę spróbować na drutach może akirat coś się uda :D

Na Fox to oglądałam Chirurgów, House'a , Jess i chłopaki, świat wg Mindy. Stare dzieje

reklama
Do góry