reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też nie wiem jaka była na początku. Serio. Tyle że mój to woli dmuchać na zimne i zaraz leki i krążek. Uznał też że zrobiła się miękka i jest rozwarcie lekkie ale szyjka od zewnątrz i wewnątrz zamknięta.

reklama
Moja czekała z krążkiem aż będzie naprawdę niefajnie, miała nadzieję, ze sama luteina i leżenie (+ steryd) wystarczą... A tu szyjka w 2 tygodnie z 27 na 18mm i klops :p Ale żałuję, że to nie szew, chociaż zakładanie nie boli ;)

Oby się nie skracała :baffled:

Na face jest grupa „ciąża pytania i odpowiedzi” i tam ostatnio na topie jest temat szyjek :D masakra jakaś plaga egipska :D mojej kuzynce tez się skraca , moja kumpela z pracy urodziła w 38 tyg od 20 się skracała , nic nie miała , kilka razy podawali jej sterydy w szpitalu... no musi być dobrze , nie ma wyjścia ;* miłego dnia kochane!!

Ostatnia edycja:
O literki to spoko sprawa:) Tylko do maszyny trzeba siedzieć A ja muszę coś na leżąco / pollezaco [emoji14] kule tiulowe ?!?!?! Pokazzz bo nie wiem o co chodzi
@luigi89 wiem,który :D kiedyś probowalam się wciągnąć ale nie dało rady :D
@Gannka doskonale pamietam to moje macanie cycków :D u mnie 3 dni były ciążowe , 4 dni nie :D potem po krwiaku, co chwile zaglądałam w gacie :D
@Oczekujaca123 ja niestety nie, ale mam w planach zrobić sobie teraz kule tiulowe do łóżeczka i literki z imieniem małego wypchane wata,tylko trochę jestem antytalent i muszę to jakoś rozpracować :D

Ja na Fox oglądałam sporo seriali przed ciążą ale u mamy bo u mnie mam naziemna tylko :p
Luigi89 A co tam na Fox ciekawego?

Ja też średnio mam talent , ale z racji zawodu musiałam się trochę podszkolic w zajecia h manualnych - A skoro i tak nic nie robię to mogę spróbować na drutach może akirat coś się uda :D

Oby się nie skracała :baffled:

Na face jest grupa „ciąża pytania i odpowiedzi” i tam ostatnio na topie jest temat szyjek :D masakra jakaś plaga egipska :D mojej kuzynce tez się skraca , moja kumpela z pracy urodziła w 38 tyg od 20 się skracała , nic nie miała , kilka razy podawali jej sterydy w szpitalu... no musi być dobrze , nie ma wyjścia ;* miłego dnia kochane!!
No właśnie jak to z tymi sterydami jest, niektórzy uważają, że raz wystarczy, inni powtarzają po kilku tygodniach...

@Oczekujaca123 ja mam zamiar to recznie obrabiać :D kule to takie coś, rożnej wielkości. Robiłam sobie takie bombki na choinkę w tym roku. Do łóżeczka chciałabym kolor mięta lub niebieski i szary :)

Załączniki

• 9A96513D-C496-461C-BB2C-AB4FA0C98E90.jpeg
    9A96513D-C496-461C-BB2C-AB4FA0C98E90.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 81
Luigi89 A co tam na Fox ciekawego?

Ja też średnio mam talent , ale z racji zawodu musiałam się trochę podszkolic w zajecia h manualnych - A skoro i tak nic nie robię to mogę spróbować na drutach może akirat coś się uda :D

Na Fox to oglądałam Chirurgów, House'a , Jess i chłopaki, świat wg Mindy. Stare dzieje

reklama
Do góry