reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A no i zaczynają się nowe sezony seriali więc znów będę mogła oglądać seriale które zaczęłam lubić w pierwszej ciąży tj sprawiedliwi wydział kryminalny, diagnoza, gliniarze itp :D
Diagnozę też oglądam :D dzis nowy sezon!
A co do robienia na drutach, też o tym myślałam ale ja nie mam zdolności do takich manualnych rzeczy... Moja siostra kiedyś wyszywala na plutnie obrazki i chciała mi dać żebym robiła ale gdzie ja się do takiego czegoś nadaje. Jak już będę umierać z nudy to może się zdecyduje :D

Polecam Wam też 'the 100' na Netflixie oglądam. Dramat, sci-fi. Nie lubię sci-fi, ale ten wyjątkowo spoko :)

reklama
@Ynka89 a trafiłaś do szpitala z jakimiś dolegliwościami? Ja nie mam nic na szyjce... długość ostatnio jakoś 3,2 ale była twarda i zamknięta wg gin... poleguje, 1 raz w tyg wychodzę z domu...
W sumie to u mnie poszło wszystko bardzo szybko, w poniedziałek bolał mnie brzuch, konsultacja z lekarzem zabrać dwie nospy, jak nie przejdzie izba. Wtorek, środa jakby nowo narodzona. Czwartek znów ból, ale w ledzwiach, tak samo bolało mnie przy każdej miesiączce, lekarz rano kazał przyjechać na wizytę. Na wizycie okazało się że jest 0.5 cm rozwarcia i szyjka 1.3 mm, 3 godziny później byłam w szpitalu i szyjka już miała 0.7 mm. W niedzielę miałam powtórzone badanie 1.5 cm rozwarcia i szyjka 0.4 mm. Odrazu zabrano mnie na zabieg. Wczoraj miałam wizytę po tyg od zabiegu i szew trzyma, szyjka 2.6 mm :) I leżę:p

Najgorzej to przy słabej psychice trafić na piguły, które potrafią nieźle dobić, np. do mnie, że nie mam szans nawet na 28tc, do dziewczyny z łóżka obok (która cieszyła się, że zaczyna 34tc), że czemu taka radosna, przecież czasem wcześniaki z 30tc mają większe szanse niż te z 34... No żyć nie umierać! I tak leżysz, za dużo nie masz do roboty, więc myślami wracasz do tego...

Ale brakuje mi tv w sypialni, do salonu mogę się przenieść dopiero wieczorem, gdy mąż skończy pracę, nie chcę go rozpraszać durnymi programami :D A na hbo go widziałam już chyba wszystko, co mnie interesowało... Albo zacznę Sex w wielkim mieście od nowa :p

Ja to w ogóle prace manualne odpadają. Nie mam zdolności ani cierpliwości. Muszę tego Netflixa w końcu wypróbować.
Ja czekam na czwartek na "Przyjaciółki"

@olaa90 ten Elif to makabra ale kiedyś z teściowa usiadłam i tak oglądalysmy codziennie to teraz sobie sama włączę ale nie żebym musiała koniecznie codziennie oglądać :p

W sumie to u mnie poszło wszystko bardzo szybko, w poniedziałek bolał mnie brzuch, konsultacja z lekarzem zabrać dwie nospy, jak nie przejdzie izba. Wtorek, środa jakby nowo narodzona. Czwartek znów ból, ale w ledzwiach, tak samo bolało mnie przy każdej miesiączce, lekarz rano kazał przyjechać na wizytę. Na wizycie okazało się że jest 0.5 cm rozwarcia i szyjka 1.3 mm, 3 godziny później byłam w szpitalu i szyjka już miała 0.7 mm. W niedzielę miałam powtórzone badanie 1.5 cm rozwarcia i szyjka 0.4 mm. Odrazu zabrano mnie na zabieg. Wczoraj miałam wizytę po tyg od zabiegu i szew trzyma, szyjka 2.6 mm :) I leżę:p

@Ynka89 czyli się wydłużyła szyjka. Jednak to możliwe :)

Wg teorii mojego gin szyjka pracuje w zależności od ulozenia dziecka, twardnien itp... no ciekawe. Najgorzej , ze mój poki co mi nie chce nic założyć bo niewiadomo czy taka była od początku czy co... zazdroszczę wam , ze jesteście zabezpieczone ... czasem jest tak ze nie mam tydzień twardnien itp a potem 1 dzień wydaje mi się ze non stop...

reklama
Wg teorii mojego gin szyjka pracuje w zależności od ulozenia dziecka, twardnien itp... no ciekawe. Najgorzej , ze mój poki co mi nie chce nic założyć bo niewiadomo czy taka była od początku czy co... zazdroszczę wam , ze jesteście zabezpieczone ... czasem jest tak ze nie mam tydzień twardnien itp a potem 1 dzień wydaje mi się ze non stop...
Czemu nie jesteś zabezpieczona?

Do góry