reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A no i zaczynają się nowe sezony seriali więc znów będę mogła oglądać seriale które zaczęłam lubić w pierwszej ciąży tj sprawiedliwi wydział kryminalny, diagnoza, gliniarze itp :D
Diagnozę też oglądam :D dzis nowy sezon!
A co do robienia na drutach, też o tym myślałam ale ja nie mam zdolności do takich manualnych rzeczy... Moja siostra kiedyś wyszywala na plutnie obrazki i chciała mi dać żebym robiła ale gdzie ja się do takiego czegoś nadaje. Jak już będę umierać z nudy to może się zdecyduje :D

Polecam Wam też 'the 100' na Netflixie oglądam. Dramat, sci-fi. Nie lubię sci-fi, ale ten wyjątkowo spoko :)

reklama
@Ynka89 a trafiłaś do szpitala z jakimiś dolegliwościami? Ja nie mam nic na szyjce... długość ostatnio jakoś 3,2 ale była twarda i zamknięta wg gin... poleguje, 1 raz w tyg wychodzę z domu...
W sumie to u mnie poszło wszystko bardzo szybko, w poniedziałek bolał mnie brzuch, konsultacja z lekarzem zabrać dwie nospy, jak nie przejdzie izba. Wtorek, środa jakby nowo narodzona. Czwartek znów ból, ale w ledzwiach, tak samo bolało mnie przy każdej miesiączce, lekarz rano kazał przyjechać na wizytę. Na wizycie okazało się że jest 0.5 cm rozwarcia i szyjka 1.3 mm, 3 godziny później byłam w szpitalu i szyjka już miała 0.7 mm. W niedzielę miałam powtórzone badanie 1.5 cm rozwarcia i szyjka 0.4 mm. Odrazu zabrano mnie na zabieg. Wczoraj miałam wizytę po tyg od zabiegu i szew trzyma, szyjka 2.6 mm :) I leżę:p

Najgorzej to przy słabej psychice trafić na piguły, które potrafią nieźle dobić, np. do mnie, że nie mam szans nawet na 28tc, do dziewczyny z łóżka obok (która cieszyła się, że zaczyna 34tc), że czemu taka radosna, przecież czasem wcześniaki z 30tc mają większe szanse niż te z 34... No żyć nie umierać! I tak leżysz, za dużo nie masz do roboty, więc myślami wracasz do tego...

Ale brakuje mi tv w sypialni, do salonu mogę się przenieść dopiero wieczorem, gdy mąż skończy pracę, nie chcę go rozpraszać durnymi programami :D A na hbo go widziałam już chyba wszystko, co mnie interesowało... Albo zacznę Sex w wielkim mieście od nowa :p

Ja to w ogóle prace manualne odpadają. Nie mam zdolności ani cierpliwości. Muszę tego Netflixa w końcu wypróbować.
Ja czekam na czwartek na "Przyjaciółki"

@olaa90 ten Elif to makabra ale kiedyś z teściowa usiadłam i tak oglądalysmy codziennie to teraz sobie sama włączę ale nie żebym musiała koniecznie codziennie oglądać :p

W sumie to u mnie poszło wszystko bardzo szybko, w poniedziałek bolał mnie brzuch, konsultacja z lekarzem zabrać dwie nospy, jak nie przejdzie izba. Wtorek, środa jakby nowo narodzona. Czwartek znów ból, ale w ledzwiach, tak samo bolało mnie przy każdej miesiączce, lekarz rano kazał przyjechać na wizytę. Na wizycie okazało się że jest 0.5 cm rozwarcia i szyjka 1.3 mm, 3 godziny później byłam w szpitalu i szyjka już miała 0.7 mm. W niedzielę miałam powtórzone badanie 1.5 cm rozwarcia i szyjka 0.4 mm. Odrazu zabrano mnie na zabieg. Wczoraj miałam wizytę po tyg od zabiegu i szew trzyma, szyjka 2.6 mm :) I leżę:p

@Ynka89 czyli się wydłużyła szyjka. Jednak to możliwe :)

Wg teorii mojego gin szyjka pracuje w zależności od ulozenia dziecka, twardnien itp... no ciekawe. Najgorzej , ze mój poki co mi nie chce nic założyć bo niewiadomo czy taka była od początku czy co... zazdroszczę wam , ze jesteście zabezpieczone ... czasem jest tak ze nie mam tydzień twardnien itp a potem 1 dzień wydaje mi się ze non stop...

reklama
Wg teorii mojego gin szyjka pracuje w zależności od ulozenia dziecka, twardnien itp... no ciekawe. Najgorzej , ze mój poki co mi nie chce nic założyć bo niewiadomo czy taka była od początku czy co... zazdroszczę wam , ze jesteście zabezpieczone ... czasem jest tak ze nie mam tydzień twardnien itp a potem 1 dzień wydaje mi się ze non stop...
Czemu nie jesteś zabezpieczona?

Do góry