reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Auralka powodzenia na wizycie! ciekawe czy wrócisz z niebieskim przyjacielem ;-)? Moja gin też przyjmuje w kosmicznych godzinach i bywa, że do 23 -ciej tam siedzi.

Moja gin też o sterydach nic nie mówi, ona z tych co nie straszą.Po to mi pessar założyła, żebym mogła urodzić w terminie. Ale jak uzna, że jest potrzeba to pewnie da, poprzednio dostałam w końcówce 35 tygodnia.

Dzastina a robiłaś sobie to crp?

Marta daj znać co tam po wizycie

Ewelina super wiadomości:tak:

Mój mąż teraz chodzi na 24 godzinne dyżury, więc praktycznie cały czas jestem sama z córeczką. Dlatego nie mam zbyt dużo czasu na forum

reklama
Mitaginka przez długi czas nie zorientowałam się, że mam twardnienia, bo są one zupełnie inne niż w pierwszej ciąży, kiedy cały brzuch mi się spinał. Teraz spina mi się tylko podbrzusze, więc często orientuję się tylko jak trzymam tam dłoń... to spinanie jest absolutnie bezbolesne, ale w pochwie dość często mam takie serie kłucia jakby szpilką ktoś mnie tak drażnił (bardzo nieprzyjemne uczucie), ale moja gin stwierdziła, że to pewnie przez małą, bo się ustawiła jakby jej się do mamusi spieszyło i naciska mi głową na szyjkę... więc grzecznie dołączyłam do tego mojego stada leków jeszcze 3 x 2 no-spa i zwiększyłam magnez do 3 x 2

Auralka, może wtedy miałaś wyżej macicę i stąd ta różnica. Pytałam o te bóle, bo mi trudno być optymistka, kiedy niemal codziennie boli mnie brzuch. Jak są dni ze nie boli, to łatwiej wierzyć. Ale takich dni ostatnio prawie nie ma :-(

Malinova, nie robiłam jeszcze bo idę na badania dopiero jutro. Uważasz, że jak mam bakterię to wyjdzie to na CRP? Bo ja już sama nie wiem:/ Grzybicy raczej nie mam bo musiałaby przechodzić bezobjawowo, ale co do infekcji bakteryjnej to już nie jestem przekonana.

Auralka, powodzenia na wizycie!

Mitaginka mnie też boli/strzyka codziennie w zasadzie, ale cały czas sobie tłumaczę, że to ciąża i macica pracować przy tym małym wielkoludzie musi ;-) a strachy, że to może być szyjka staram się odsuwać ;-)całą pierwszą ciążę od 7-miesiąca lekarz się ze mną żegnał "nie wiem czy jest sens umawiać się na kolejną wizytę i do zobaczenia w ciągu tygodnia na porodówce", po każdej wizycie miałam doła ok. 3 dni i musiałam walczyć ze spadkiem nastroju i ze strachem, ale dzielnie wytrwałam do samiusieńkiego końca ;-) i teraz sobie obiecałam, że będę miała w d... czarnowidztwo innych, bo wiem, że każdy scenariusz jest tak samo prawdopodobny i dlatego mam zamiar zrealizować ten najlepszy dla mnie i dla młodej :-) jak trzeba będzie to będę miała założony pessar, jak będzie trzeba to będę się faszerować do końca lekami rozkurczowymi, jak będzie trzeba będę więcej leżeć, ale mam to w d... i przed 38 tc się nie rozpakowuje! Powiedzmy, że to taka moja filozofia życiowa ;-)

Dzastina jeśli infekcja ma charakter chorobowy to , to crp powinno wyjść podwyższone, więc myślę, że warto zrobić przy okazji morfologii (napewno nie daje 100% pewności, ale w sumie co daje...)

Malinova współczuję ci tych dziwnych zmian chłopa :-(bo wtedy rzeczywiście wszystko na tylko twojej głowie :-(

Jup ja nie narzekam na tą moją ginkę, bo mam jej przychodnię w odległości około 10-15 minutowego spaceru, więc po prostu dzwonię i pytam jaka obsuwa :-D a jak się dzisiaj czujesz? Lepiej już?

Btw Dziewczyny co się dzieje z Milli? Dość dawno się nie odzywała, a ostatni raz jak tu pisała miała mocny spadek nastroju :-(

Milly się nie odezwała. Pisałam do niej na priv ale nie odpisała. Też się o nią martwię, mam nadzieję, że wszystko ok.

Byłam z moim zebem. Dostałam kolejne lekarstwo do środka i mam przyjść za tydzień. Masakra! Nienawidzę dentystów i ubolewam bardzo ze nie poszłam na stomatologię :-/

U mnie nadal skurcze ale mniejsze troszkę. Te moje skurcze sa takie,ze czuc jak sie spina wszystko na maxa,ze krok ciezko zrobić, ale bólu jako takiego nie ma.

Mitaginko chciałabys dlubac w zębach?
Ja chyba wolę byc pacjentem ;-) Nie no, nie będę cwaniakować,bo poki co bo nie miałam kanalowego

reklama
Do góry