reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hmmmmm a ile pijesz w ciagu dnia ? Wydaje mi sie , ze ilosc wody ma znaczenie, jak dodasz cytryne to juz wgl szansa na obnizenie pH lepsza. Ja pije tez pokrzywe.

Nie panikuj bo to naprawde nie jest zle , ale probowax obnizyc mozna i juz ;)

Piję 2-3 litry przez problemy z układem moczowym.
Wy się przejmujecie crp 5, 6, a ja dziś 16 :p Cudownie...

reklama
Ja na 13 kwietnia ale też raczej nie mam szans. Mój najbliższy cel to 34 tc ;) ale młody jest tak nisko że czuję go w kroczu dlatego muszę się pooszczedzac parę dni.
Też tak mam, byle 33, potem byle 34... A u Ciebie skąd brak szans? Mój też był niziutko, ale od kiedy mam pessar cały brzuch się podniósł i mały na razie zrezygnował z tamtych rejonów :p

Dziewczyny, nie myślałyście, żeby sobie zrobić suwaczki? Taka nieśmiała sugestia, miło widzieć u innych, jak mijają dni i tygodnie :)

@Oczekujaca123 czyli macie to samo co mój Marceli z tym ubytkiem międzykomorowym. Tylko mi go nie wykryli na połówkowym - a robiła mi sama Dębska, więc chyba go jeszcze wtedy nie było. Wyszedł w 29 tc. Nie wiem, czy na takim etapie tez może się sam zrosnąć, chciałabym w to wierzyć. U nas echo jutro rano.
p.s. ja też mam bóle brzucha na tle wyobrażeniowym, na przykład jak nie zażyję Salbutamolu - tak że możemy sobie przybić piątkę

@olaa90 ja zaczęłam brać clexane już 2 tygodnie przed ciążą, a jednak lekarz co 3 tygodnie zleca badanie crp, z tym że faktycznie, odpukać, cały czas mam niskie;
A wczoraj też wlazłam na Gemini i zamówiłam pierwszą rzecz dla małego - ręczniczek, bo mają bardzo tanie, chcę przetestować nim kupię tego więcej.

@Ika88 - ph moczu zależy od bardzo wielu rzeczy, głównie od diety i może się mocno wahać w ciągu doby, więc 7 to nie problem, ale oczywiście o dietę warto dbać :) Masz termin blisko mnie - ja 16 kwietnia, ale planowana cesarka, więc pewnie koniec marca.

reklama
Kurde a wy ten śluz macie cały czas? Ja np teraz wstalam i jakaś większa kropla wodna mi poleciała... rano była z luteina teraz luteina już chyba „wyparowała”... już schizuje czy to nie sączące się wody...

Do góry