reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hmmmmm a ile pijesz w ciagu dnia ? Wydaje mi sie , ze ilosc wody ma znaczenie, jak dodasz cytryne to juz wgl szansa na obnizenie pH lepsza. Ja pije tez pokrzywe.

Nie panikuj bo to naprawde nie jest zle , ale probowax obnizyc mozna i juz ;)

Piję 2-3 litry przez problemy z układem moczowym.
Wy się przejmujecie crp 5, 6, a ja dziś 16 :p Cudownie...

reklama
Ja na 13 kwietnia ale też raczej nie mam szans. Mój najbliższy cel to 34 tc ;) ale młody jest tak nisko że czuję go w kroczu dlatego muszę się pooszczedzac parę dni.
Też tak mam, byle 33, potem byle 34... A u Ciebie skąd brak szans? Mój też był niziutko, ale od kiedy mam pessar cały brzuch się podniósł i mały na razie zrezygnował z tamtych rejonów :p

Dziewczyny, nie myślałyście, żeby sobie zrobić suwaczki? Taka nieśmiała sugestia, miło widzieć u innych, jak mijają dni i tygodnie :)

@Oczekujaca123 czyli macie to samo co mój Marceli z tym ubytkiem międzykomorowym. Tylko mi go nie wykryli na połówkowym - a robiła mi sama Dębska, więc chyba go jeszcze wtedy nie było. Wyszedł w 29 tc. Nie wiem, czy na takim etapie tez może się sam zrosnąć, chciałabym w to wierzyć. U nas echo jutro rano.
p.s. ja też mam bóle brzucha na tle wyobrażeniowym, na przykład jak nie zażyję Salbutamolu - tak że możemy sobie przybić piątkę

@olaa90 ja zaczęłam brać clexane już 2 tygodnie przed ciążą, a jednak lekarz co 3 tygodnie zleca badanie crp, z tym że faktycznie, odpukać, cały czas mam niskie;
A wczoraj też wlazłam na Gemini i zamówiłam pierwszą rzecz dla małego - ręczniczek, bo mają bardzo tanie, chcę przetestować nim kupię tego więcej.

@Ika88 - ph moczu zależy od bardzo wielu rzeczy, głównie od diety i może się mocno wahać w ciągu doby, więc 7 to nie problem, ale oczywiście o dietę warto dbać :) Masz termin blisko mnie - ja 16 kwietnia, ale planowana cesarka, więc pewnie koniec marca.

reklama
Kurde a wy ten śluz macie cały czas? Ja np teraz wstalam i jakaś większa kropla wodna mi poleciała... rano była z luteina teraz luteina już chyba „wyparowała”... już schizuje czy to nie sączące się wody...

Do góry