reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Zzzzzz jak od dwóch tygodni odczuwasz osłabienie ruchów, to chyba musiała dość sporo przybrać na wadze w tym czasie, nie? Ja myślę, że na tym etapie, to wszystko ma już ładnie wykształcone, teraz tylko obrasta tłuszczykiem.
Mnie bolą ekstremalnie nadgarstki od podpierania głowy podczas leżenia, a nocą zawsze mam zdrętwiałe, ale przyzwyczaiłam się.
Na łokciu zrobił mi się taki puchaty worek, bo od połowy ciąży opieram na nim ciężar ciała od pasa w górę przy kompie czy czytaniu. Położna twierdzi, ze zbiera się limfa, a wygląda jak taki przyklejony ślimak.
U mnie we wtorek echo serduszka. Będę błagać panią doktor, zeby mi przy okazji dziecko zmierzyła.

reklama
@Zzzzzz jak od dwóch tygodni odczuwasz osłabienie ruchów, to chyba musiała dość sporo przybrać na wadze w tym czasie, nie? Ja myślę, że na tym etapie, to wszystko ma już ładnie wykształcone, teraz tylko obrasta tłuszczykiem.
Mnie bolą ekstremalnie nadgarstki od podpierania głowy podczas leżenia, a nocą zawsze mam zdrętwiałe, ale przyzwyczaiłam się.
Na łokciu zrobił mi się taki puchaty worek, bo od połowy ciąży opieram na nim ciężar ciała od pasa w górę przy kompie czy czytaniu. Położna twierdzi, ze zbiera się limfa, a wygląda jak taki przyklejony ślimak.
Oooo własnie takie uczucia mam i przeczytałam w internecie ze to moze oznaczac spadek wapnia. To by sie zgadzalo bo ponoc magnez wypłukuje wapn i do tego progesteron i heparyna. Teraz pije 2x wapń na dzień.
Mam nadzieję że mala przybrala bo zmieniłam dietę.
@Oczekujaca123 ja sobie nie wyobrażam dwóch takich Zuz w brzuchu :O ciekawe jakie to uczucie. Mam nadzieję że Twoje szkraby nie będą tak nisko.

reklama
Do góry