reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Co do popuszczania to doswiadczylam dzisiaj pierwszy raz kichająć na stojąco :D ah te uroki ciąży. I to w dodatku leżącej. Gdzieśkiedyś czytałam ze po takiej ciąży dochodzi sie do siebie dwa lata!!!!

U mnie trochę lepiej,już sama nie wieM co to... jutro dzwonię do gin się umawiać i zrobie crp... co ile powtarzacie crp?

U mnie trochę lepiej,już sama nie wieM co to... jutro dzwonię do gin się umawiać i zrobie crp... co ile powtarzacie crp?
ja robię co 3 tygodnie od początku ciąży - na każdą wizytę. Teraz mam mieć wizyty co 2 tyg. i zapomniałam dopytać, czy to też zmieniamy, więc na razie nie robię

@Naysan mi gin tego nie zleca w ogóle, mało tego ostatnio jak mu pokazałam ten wynik 4,70 przy normie do 5,0 to się tym w ogóle nie przejął i nie kazał mi powtarzać...

Ej w ogole mam zespol ciesnia nadgarstka od paru dni. Bola mnie dlonie okropnie. W czasie snu drętwieją. Mam nadzieję że po ciazy minie.
mam dokładnie tak samo, budzę się na ranem z bólu :( okropne to jest
plus wszystkie wymienione wyżej objawy, z nietrzymaniem moczu włącznie (w trakcie przeziebienia). Wczoraj myslalam ze mi wody odeszly, ale to nie było jednak to :p
OKROPNE!

@Katiuszka81 Aha... ja Pół ciąży stosowałam encorton myślałam, ze taki czas stosowania wytłukł wszystko do cna. Im więcej człowiek się naczytał i nasłuchał to teraz nie wiadomo w co wierzyć, co jest norma a co nie...

reklama
crp dopóki jest w normie, to może i nie trzeba się przejmować, ale powtarzać na pewno tak, dla pewności, że nic się niepostrzeżenie nie rozwinęło. Zawsze można na własną rękę zrobić razem z morfologią i moczem, to jest akurat tanie badanie. @Katiuszka81 a u Ciebie jak lekarz tłumaczy to podwyższone crp i swój brak rekacji?

Do góry