Naysan
Fanka BB :)
Jasne zapytam. Ale powiem Ci też, że gdzieś słyszałam, ze od 34 tygodnia płuca są ok. Moja bratowa miała planową cesarkę w 36 tc - bo miała wcześniej HELLP i sie bali czekać dłużej i nie dostała sterydów ani nic, i po 3 dniach pobytu w szpitalu ich wypisali do domu. Zapytam jutro tę moją koleżankę, czy to standardowe postępowanie.Moja gin jest na urlopie i nie mam do kogo zagadać. Jestem na 100% pewna że odchodzi mi czop((( Dzis taka kulka z galarety, zbita. Jakys sie mogla zapytać czy jak odchodzi czop na poczatku 36tc to czy mam jechac na pogotowie po sterydy? Ja jeszcze oczywiście zadzwonię jutro do szpitala i się dopytam.
Nie martw się bo to nic nie da. Mi Zuza mega szaleje na ktg, nie lubi byc uciskana i zawsze kopie te , słuchawki' ma milion ruchow i podwyzszona akcje. Wkurza mnie to bo niepotrzebnie stresują dziecko ale jak mus to mus :/
Na ktg dla mnie to był koszmar leżeć 20 min na plecach - normalnie plecy mi od tego wysiadają i Marceli się burzy strasznie. Chyba to dla dziecka niewygodna pozycja, może też stąd ta przyspieszona akcja.