reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tylko obłóżcie wszystko papierem, bo się jeszcze czymś zarazicie ;D A jak się ogólnie czujesz?
Czuje sie.lepiej bez niz z. Mam wrazenie ze lzejszy brzuch mniej ciagnie. I szyjka juz nie kluje. Jest o wiele lepiej. Jeszcze troche boli po sciagnieciu i mam plamienie ale nic raczej nie ruszy.

reklama
A posiewu jak nie bylo tak nie ma... takze albo hoduja jakies monstrum albo nie wiem o co chodzi. Mam nadzieje ze szyjka przez weekend nie powariuje... crp mam w normie wiec podstaw do antybiotyku nie ma szczegolnie ze dopiero co jednym bylam przeleczona w poprzrdnim szpitalu. Takze.. generalnie zapowiada sie nerwowy i do dupy weekend

@Paula_12345 napisalam wiadomosc priv odezwij sie

Dziewczyny ze szwem , ile h po zalozeniu szwu moglyscie wstac i isc do wc? Mi tu mowia o jakims basenie, tu nie ma sali pooperacyjnej bede lezala na sali z 4 dziewczynami...przeciez to zart i jedna z poloznych mi mowila ze do następnego dnia bede dostawala basen ! Plakac mi sie chce.. sla mnie to ponizajace...

Jak miałam zakładany w poniedziałek to tez chcieli żebym korzystała z basenu ale udało mi się wybłagac położna żebym mogła skorzystać z łazienki i mi pozwoliła. Z kolei przy pierwszym założeniu szwu pytałam ordynatora czy mogę iść do toalety to od razu pozwolił... wiec nie wiem jak to jest z tym basenem. Zakładany szew miałam dwa razy i w obu przypadkach pozwolili mi korzystać z łazienki

Ja od razu dostalam basen ale nie moglam zrobić siju mimo ze mi sie chcialo. Zablokowałam sie. I lekarz powiedzial ze moge chodzić do wc. A bylo to jakos 2-3 godz po zabiegu. I nawet wieczorem robilam.stolec.

Dziewczyny ze szwem , ile h po zalozeniu szwu moglyscie wstac i isc do wc? Mi tu mowia o jakims basenie, tu nie ma sali pooperacyjnej bede lezala na sali z 4 dziewczynami...przeciez to zart i jedna z poloznych mi mowila ze do następnego dnia bede dostawala basen ! Plakac mi sie chce.. sla mnie to ponizajace...
Gorąco współczuję, ale spróbuj dogadać się z lekarzem, może pozwoli, żeby pielęgniarka zabrała Cię na wózku do łazienki. Ja kiedyś leżałam po punkcji lędźwiowej i 24h nie wolno mi było wstawać. Za cholerę nie byłam w stanie się wysikać do basenu, choć bardzo chciałam. Leżałam z nim kilka godzin starając się wysikać cokolwiek - a chciało mi się tak, że czułam, że mnie rozerwie, łzy same leciały mi z oczu. A tu nic, blokada psychiczna, nie wysikałam ani kropli. W końcu zadzwonili koło północy do lekarza do domu i zgodził się, żeby mnie na wózku zawieziono do toalety.

Ech, czy naprawdę jeśli człowiek oczekuje choć odrobinę godnego i zwyczajnie ludzkiego traktowania musi wydać kupę kasy na leczenie prywatne? :(

reklama

Nie wiem dlaczego wszędzie jest inaczej ale tego samego dnia mogłam normalnie korzystać z łazienki.

Do góry