reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja robie chleb z siemienia lnianego bo normalnego nie jem. 3/4 kubka siemienia (moze byc mielone moze zwykle) zalewam wrzatkiem do wysokosci tego siemienia. Czekam z 5 min aż wrzątek wsiąknie. Dodaje sol i przyprawy np suszony czksnek albo papryke. Na blaszce wyłożonej papierem wykładam łyżka siemie i formuje takie placki (kromki) do piekarnika 180st 30 min. Dobre na cieplo czy zimno. Czasem lacze siemie z pestkami słonecznika badz dyni badz dodaje sezam

reklama
A z nim co z kupą? :p Łykać środki na przeczyszczenie, żeby tylko biegunka była? Niby jak z nim można normalnie chodzić, jeśli boję się nawet kaszleć, kichnąć...
Jezusie nazareński, nie rób tego :) odwodnisz się, to w ciąży niebezpieczne. Uważaj tylko na zaparcia. Ja kiedyś brałam magnesol 150 8x dziennie - biegunka była jak stąd do Afryki, zostały mi po tym niedobory sodu, których nie mogę opanować. Teraz wystarczy mi pół tabletki, a już zaczyna mi w brzuchu bulgotać i tę metodę stosuję na zaparcia.

@Zzzzzz czyli mówisz, że zaczynasz baraszkowanie z mężem :) :)

Ja dziś zrobiłam sobie wysokogórski spacer do apteki po dostawę Espumisanu. Kurde, chyba przesadziłam, trochę mnie to zmęczyło. Ale na razie żadnych skurczy, nic nie boli - dziwne.
Ponadto melduję, ze dzień 2 zażywania Espumisanu wygląda tak, ze już jestem po 4 posiłkach i prawdopodobnie zmieszczę jeszcze jeden :D

Fajnie dziewczyny, że już pozdejmowałyście gadżety. Lada chwila zaczną nam się tu tematy laktacyjne częściej:)

Jezusie nazareński, nie rób tego :) odwodnisz się, to w ciąży niebezpieczne. Uważaj tylko na zaparcia. Ja kiedyś brałam magnesol 150 8x dziennie - biegunka była jak stąd do Afryki, zostały mi po tym niedobory sodu, których nie mogę opanować. Teraz wystarczy mi pół tabletki, a już zaczyna mi w brzuchu bulgotać i tę metodę stosuję na zaparcia.
Haha, wiem wiem ;) Biegunka męczyła mnie przez prawie cały I trymestr, drugi sponsorowały zaparcia, teraz jest różnie, mam nadzieję, że po ciąży w końcu siądę normalnie na sedesie (jak już połóg się skończy) xD

@Ika88 nie jest na receptę. Normalnie.go kupisz i cenowo lepiej wychodzi. Mniej go bierzesz. Mnie tez magnez przeczyszczal.
@Oczekujaca123 możesz poprosic pielegniarki o cos na stolec. Jak Cie tak zatwardzilo. Mnie w spzitalu zawsze blokuje i nie moge sie zalatwic. A w domu normalnie.
@BaskaW trudno to nazwac zatwardzeniem bo codziennie sie zalatwiam oprocz tego przestoju poczatku ale jednak troche to ciezkie i twarde... [emoji14] biore tez hemofer (zelazo)

Ja robie chleb z siemienia lnianego bo normalnego nie jem. 3/4 kubka siemienia (moze byc mielone moze zwykle) zalewam wrzatkiem do wysokosci tego siemienia. Czekam z 5 min aż wrzątek wsiąknie. Dodaje sol i przyprawy np suszony czksnek albo papryke. Na blaszce wyłożonej papierem wykładam łyżka siemie i formuje takie placki (kromki) do piekarnika 180st 30 min. Dobre na cieplo czy zimno. Czasem lacze siemie z pestkami słonecznika badz dyni badz dodaje sezam
Ok powiem mojemu M i mam nadzieje ze ogarnie :S w sumie fajna przekaske mialabym w szpitalu

@Zzzzzz czyli mówisz, że zaczynasz baraszkowanie z mężem :) :)

Ja dziś zrobiłam sobie wysokogórski spacer do apteki po dostawę Espumisanu. Kurde, chyba przesadziłam, trochę mnie to zmęczyło. Ale na razie żadnych skurczy, nic nie boli - dziwne.
Ponadto melduję, ze dzień 2 zażywania Espumisanu wygląda tak, ze już jestem po 4 posiłkach i prawdopodobnie zmieszczę jeszcze jeden :D

Fajnie dziewczyny, że już pozdejmowałyście gadżety. Lada chwila zaczną nam się tu tematy laktacyjne częściej:)
Korci mnie wiadomo ale poczekam jeszcze półtorej tygodnia i zdecyduje ;)

reklama
Do góry