reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja robie chleb z siemienia lnianego bo normalnego nie jem. 3/4 kubka siemienia (moze byc mielone moze zwykle) zalewam wrzatkiem do wysokosci tego siemienia. Czekam z 5 min aż wrzątek wsiąknie. Dodaje sol i przyprawy np suszony czksnek albo papryke. Na blaszce wyłożonej papierem wykładam łyżka siemie i formuje takie placki (kromki) do piekarnika 180st 30 min. Dobre na cieplo czy zimno. Czasem lacze siemie z pestkami słonecznika badz dyni badz dodaje sezam

reklama
A z nim co z kupą? :p Łykać środki na przeczyszczenie, żeby tylko biegunka była? Niby jak z nim można normalnie chodzić, jeśli boję się nawet kaszleć, kichnąć...
Jezusie nazareński, nie rób tego :) odwodnisz się, to w ciąży niebezpieczne. Uważaj tylko na zaparcia. Ja kiedyś brałam magnesol 150 8x dziennie - biegunka była jak stąd do Afryki, zostały mi po tym niedobory sodu, których nie mogę opanować. Teraz wystarczy mi pół tabletki, a już zaczyna mi w brzuchu bulgotać i tę metodę stosuję na zaparcia.

@Zzzzzz czyli mówisz, że zaczynasz baraszkowanie z mężem :) :)

Ja dziś zrobiłam sobie wysokogórski spacer do apteki po dostawę Espumisanu. Kurde, chyba przesadziłam, trochę mnie to zmęczyło. Ale na razie żadnych skurczy, nic nie boli - dziwne.
Ponadto melduję, ze dzień 2 zażywania Espumisanu wygląda tak, ze już jestem po 4 posiłkach i prawdopodobnie zmieszczę jeszcze jeden :D

Fajnie dziewczyny, że już pozdejmowałyście gadżety. Lada chwila zaczną nam się tu tematy laktacyjne częściej:)

Jezusie nazareński, nie rób tego :) odwodnisz się, to w ciąży niebezpieczne. Uważaj tylko na zaparcia. Ja kiedyś brałam magnesol 150 8x dziennie - biegunka była jak stąd do Afryki, zostały mi po tym niedobory sodu, których nie mogę opanować. Teraz wystarczy mi pół tabletki, a już zaczyna mi w brzuchu bulgotać i tę metodę stosuję na zaparcia.
Haha, wiem wiem ;) Biegunka męczyła mnie przez prawie cały I trymestr, drugi sponsorowały zaparcia, teraz jest różnie, mam nadzieję, że po ciąży w końcu siądę normalnie na sedesie (jak już połóg się skończy) xD

@Ika88 nie jest na receptę. Normalnie.go kupisz i cenowo lepiej wychodzi. Mniej go bierzesz. Mnie tez magnez przeczyszczal.
@Oczekujaca123 możesz poprosic pielegniarki o cos na stolec. Jak Cie tak zatwardzilo. Mnie w spzitalu zawsze blokuje i nie moge sie zalatwic. A w domu normalnie.
@BaskaW trudno to nazwac zatwardzeniem bo codziennie sie zalatwiam oprocz tego przestoju poczatku ale jednak troche to ciezkie i twarde... [emoji14] biore tez hemofer (zelazo)

Ja robie chleb z siemienia lnianego bo normalnego nie jem. 3/4 kubka siemienia (moze byc mielone moze zwykle) zalewam wrzatkiem do wysokosci tego siemienia. Czekam z 5 min aż wrzątek wsiąknie. Dodaje sol i przyprawy np suszony czksnek albo papryke. Na blaszce wyłożonej papierem wykładam łyżka siemie i formuje takie placki (kromki) do piekarnika 180st 30 min. Dobre na cieplo czy zimno. Czasem lacze siemie z pestkami słonecznika badz dyni badz dodaje sezam
Ok powiem mojemu M i mam nadzieje ze ogarnie :S w sumie fajna przekaske mialabym w szpitalu

@Zzzzzz czyli mówisz, że zaczynasz baraszkowanie z mężem :) :)

Ja dziś zrobiłam sobie wysokogórski spacer do apteki po dostawę Espumisanu. Kurde, chyba przesadziłam, trochę mnie to zmęczyło. Ale na razie żadnych skurczy, nic nie boli - dziwne.
Ponadto melduję, ze dzień 2 zażywania Espumisanu wygląda tak, ze już jestem po 4 posiłkach i prawdopodobnie zmieszczę jeszcze jeden :D

Fajnie dziewczyny, że już pozdejmowałyście gadżety. Lada chwila zaczną nam się tu tematy laktacyjne częściej:)
Korci mnie wiadomo ale poczekam jeszcze półtorej tygodnia i zdecyduje ;)

reklama
Do góry