reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak dajesz body z krótkim rękawem to lepiej bedzie ubrać kaftanik:-) Jak masz miec położna za 2 dni to zagadaj z nia o ubieraniu. Dziecko tylko przelotem będzie na dworze, na pewno nie zdąży zmarznac w kombinezonie i kocyku.

reklama
Jak od razu do auta to body np z krotkim plus bluzka z dlugim rekawem plus spodnie i skarpetki i kombinezon sciagasz w aucie i nakrywasz kocykiem . Jak na spacer to dodajesz rajstopy jak bedzie mroz.
Tak w piatek mi zdejmuja (chcialam napisać body :D) pessar ale chcialabym przynajmniej tak z tydzień bez niego pochodzić.

Ja nawet nie mam cieplych ubran na zimę. Mam tylko spioszki itp, a dodatkowo na dwór cieplutki kombinezon i śpiworek. Dziecko i tak troszkę pobędzie w domu zanim wyruszymy na spacerki, a jak bedzie zimno to spacerki beda krótkie. Zreszta w marcu juz wiosną, jakos przezimujemy;-)

Ja tez nie kupowalam typowo zimowych ciuchow. Mam pelno polspiochow leginsow itp zestawow. Mam body z dl i kr rekawem. I mam normalne bawelniane bluzeczki z dl rekawkiem. Żadnych swetrow. Po prostu ubierac na cebulke. Jedynie na chlody mam kombinezon misiek i tez po corce mam gruby zimowy w razie w. A ja na spacery chodze dlugie czy pada czy zimno. Nie patrze na pogode codziennie spacery 2 razy.

@Zzzzzz zlota zasada. Dziecko nie lubi byc przegrzane i lubi wygode. Odpadaja jakies jeansy grube swetry itp. Wszystko co miekkie i wygodne jest najlepsze.

Ja bym dała tak jak dziewczyny. Body na długi rękaw, spodenki i kombinezon z kocem.
Lub body na krótki rękaw, na to sweter czy bluzę i kombinezon z kocem. W samochodzie czy domu oczywiście rozebrać. A później sama ogarniesz w co ci najwygodniej ubierać :) no i jak dzidzia lubi.
U mnie rożek był na początku niezbednikiem. Bardzo wygodnie się nosiło taką "gietka " kruszynke. ;)

No dobra to zwyciężył oto taki zestaw: body z krótkim na to bluzka z długim zapinana z przodu do tego grubsze spodenki, skarpety, rekawiczki, czapka i dwa kombinezony: jeden taki gruby a drugi taki miskowaty (zobaczymy jaka bedzie pogoda taki ubiore) i kocyk.

Dokladnie tak @Zzzzzz . koszulki z dl rekawem zapinane na brzuszku. Superntez je naszykowalam. Czyli Tobie sciagaja pessar w piatek a mi szew to jeszcze moze byc ze obie bedzieny w jednym czasie rozpakowane.

reklama
A w domu u mnie bynajmniej najlepiej sprawdzaly sie pajace. To jest najwygodniejsze do przebierania dla mam i chyba dla dzidziora tez wygodne.

Do góry