reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ewellina mnie w pierszej ciąży cały czas straszyli, że urodzę w ciągu tygodnia i że doczekanie do 38 tc wogóle nie wchodzi w grę, a my z młodym zrobiliśmy im psikusa i dotrwaliśmy do terminu :-) problemy z szyjką lżejsze niż teraz ale zaczęły się wcześniej tj. w 20 tc a młody ma wpisane w papierach, że urodził się w 40 tc +0 ;-)i co? nie da się? ;-)dlatego nastawiam się na to, że wszystkie po kolei będziemy rodzić dopiero po skończeniu 38 tc :-) może mamy krótkie szyjki, ale wytrzymałe i już :-)
od razu uprzedzam - jakby któraś chciała mnie "sprowadzić na ziemię" - nie zmieniam zeznań :-)

reklama
Pozytywne myślenie to podstawa. A ja to Ci szczerze powiem, że może to egoistyczne ale już się tak nastawiłam na wcześniejszy poród, że mam nadzieję, że urodzę wcześniej niż w 38tc ;) nie mogę się doczekać żeby mieć malucha już przy sobie i mieć to wszystko za sobą :)

Cześć:)

Ale tu dzisiaj cisza :) co tam u Was dziewczyny?
Ja właśnie dostałam nową dostawę włóczek i zabieram się do pracy:)

Mitaginka, jak tam po wizycie u dentysty? Ząbek już naprawiony?

Życzę powodzenia wszystkim dziewczynom, które mają dziś wizyty. Trzymam kciuki za pozytywne wieści. Dajcie znać!

Z tym zebem to nie taka prosta sprawa. Na razie znów mi coś przeczyscil, dał lekarstwo i mam przyjść w pt.

Na 14:15 idę do Gina na kontrolę krążka. Ciekawe jak trzyma po tych dentystycznych perypetiach. Trzymajcie kciuki ;-)

Trzymam kciuki Mitaginka.

Ja dziś z rana mialam duży stres z głupoty w sumie
Chodzilam 1,5 godz.
Nieważne muszę teraz odpocząć
A nie mogę bo mnie telepie.

Mitaginka trzymam kciuki i za zębologa i za szperacza :-)

Tak tylko uprzedzam, że mnie nie będzie przez kilka dni ;-)odezwę się pewnie jakoś w przyszłym tygodniu ;-) ale niezmiennie trzymam kciuki za was wszystkie i cieszę się, że z każdym tygodniem zbliżamy się do jasnej strony mocy :-D

hej. Ja po dwóch dniach męczących gazów, bólu jelit wracam chyba do normalności.

Mitaginka tak 83 to mój rocznik;d życzę powodzenia na wizycie i oby wszystko było dobrze.. co do ząbka tak to już bywa..na jednej wizycie mało kiedy się kończy zwłaszcza przy kanałówce;(

jup coś się stało?

auralka
wracaj szybko;)

Malgos - glupota,nieporozumienie , nie warto wracać, czasem mam takie nerwy bez powodu dużego :-(

Gazy itp.brzuch ciężki u mnie również to dzis zawitało.
Dobrze,ze tobie przechodzi :)

JUP, nie denerwuj się. Połóż i oddychaj głęboko.

Auralka, gdzie wybywasz? Okropna jesteś, tak nas zostawiasz :p

Małgos, dobrze że u Ciebie lepiej

reklama
Do góry