reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie też, im dalej, tym twardnienie jest gorsze i dużo częstsze niż kiedyś, w dodatku nie ma reguły - czasem twardnieje jak leżę, a przechodzi, jak wstanę, a czasem odwrotnie. I takie uczucie rwania w brzuchu i plecach. Może to od ułożenia małego zależy.
@Oczekujaca123 będzie dobrze, trzymaj się tam, waga dzieci ładna!

reklama
Uspokoilyscie mnie z ta waga.
Wogole kurde ja nigdy nie sądziłam ze miec lekarza w szpitalu yo taki komfort... nie dosc ze badanie usg mega szczegolowe to pobrala posiewy bo sama uznala ze jak za darno to korzystamy zebym płacić nie musiala. Zlecila badania. Mam porownanie co do innych tu dziewczyn i naprawde moje badanje i konsultacja trwala ponad 1h...

@Oczekujaca123 chyba lepiej od razu badać mocz razem z posiewem ;/ a co ile robisz wymazy i ten posiew? I z samej pochwy czy z szyjki tez? U mnie jest tylko opcja z pochwy ;/ ja jutro odbieram ten wynik biocenozy. A w ogóle babka która mi to pobierała powiedziała ,ze na pewno wyjdzie niemiarodajny wynik bo nie odstawilam
Dowcipnego progesteronu ;/ możliwe to? wiec pewnie będe musiała w czwartek powtórzyć

@Oczekujaca123 chyba lepiej od razu badać mocz razem z posiewem ;/ a co ile robisz wymazy i ten posiew? I z samej pochwy czy z szyjki tez? U mnie jest tylko opcja z pochwy ;/ ja jutro odbieram ten wynik biocenozy. A w ogóle babka która mi to pobierała powiedziała ,ze na pewno wyjdzie niemiarodajny wynik bo nie odstawilam
Dowcipnego progesteronu ;/ możliwe to? wiec pewnie będe musiała w czwartek powtórzyć
Moja gin nie kaze mi nic odstawiac. Staram sie tylko zeby 4 dni przed nie brac vitagyn C ani lactivaginall. Dzis rozmawialam z moja gin na temat różnicy wymazow i ona ni powiedzuala ze pobiera sie z szyjki bo jest bardzo dokladny a z pochwy mniej. Ona woli z szyjki ale zawsze jest ryzyko ze sie zakrwawi czy zaplami. Ja nie dalabym pobrać nikomu innemu z szyjki tylko mojej ginekolog. Wiec jak robilam sana w labie to prosilan o posiew z pochwy. Teraz jestwm umówiona z gin ze ona mi robi a ja sama zawoze do labu albo tak jak dzis w szpitalu na miejscu zbadaja. Mocz robilam raz w miesiącu posiew tez ale tetaz od stycznia przez te mieszane wynikk to w sumie non stop robie. I wiem ze ede tetaz badac mocz ogólny i posiew z moczu raz na 2 tyg (to kwestia 35zl) i raz na miesiac minimum z szyjki u mojej gin

Mocz ogolny nie wykazal bakterii a posiee tak.. i badz tu człowieku madry

@olaa90 mój lekarz pobiera posiewy jak leci, nie przejmuje się progesteronem, a ostatnio byłam awaryjnie u innej i powiedziala, ze 3 dni nic nie powinnam aplikować, żeby mieć wiarygodny wynik posiewu.

@Oczekujaca123 w moczu mogą nie wyjść, bo się nie zakłada hodowli. Badanie ogólne moczu jest zresztą nastawione na co innego.

@olaa90 mój lekarz pobiera posiewy jak leci, nie przejmuje się progesteronem, a ostatnio byłam awaryjnie u innej i powiedziala, ze 3 dni nic nie powinnam aplikować, żeby mieć wiarygodny wynik posiewu.

@Oczekujaca123 w moczu mogą nie wyjść, bo się nie zakłada hodowli. Badanie ogólne moczu jest zresztą nastawione na co innego.
Tylko czy jest mozliwe by w ogolnym nie bylo wcale bakterii? A w posiewie 10^5 ? Przeciez ogolne tez robi sie pod katem infekcji i bakterie a jesli nie to szczerze mowiac nie wiem po co sie je robi.

reklama
Do góry