Narazie raz zrobili w szpitalu przed założeniem szwu wszystko było ok ale zapobiegawczo też dali antybiotyk przed zabiegiemCześć, będzie dobrze. Leż i rób posiewy regularnie i często z pochwy, szyjki i moczu.
Ja z pessarem ale znam osobę, która miala podwójne zabezpieczenie i donosiła ciąże. Jak Twoje posiewy?
reklama
Czesc @Młoda24 ja nie mam podwojnego zabezpieczenia ale mam szew. I powiem Ci tak zrobil robote mimo powaznych boli brzucha i twardnien serio budzilam sie z nocy z regularnymi bolami wytrzymal i obecnie jestem w 36+6 tc. Wiec Mysle ze masz bardzo duze szanse na donoszenie ciazy. Kazda z Nas tutaj polozyla sie calkowicie i to serio czyni cuda. A do tego jakie masz leki?? Bo to tez jest bardzo wazne.
Teraz tylko dufaston magnez i macmirror, brałam luteine dopochwowo ale lekarz odstawi żeby tam za dużo nie grzebać... Było dużo wydzieliny od tego...
Cześć, ja mam podwójnie od 21 tygodnia. Teraz już 34 tc czyli już bez stresu Oczywiście leżałam większość czasu, teraz już trochę wstaję. Infekcje też były ale mam od początku ciąży. Nie wiem czy to przez pessar ale czasem mam tak dużą ilość wydzieliny, że muszę się kilka razy przebierać.
Ja aktualnie 28 tydz... Jeszcze tak dużo przede mną...fajnie ze juz na tym etapie jesteś leżę całymi dniami wstanę tylko na prysznic. Jedzenie mi przynoszą do pokoju to sobie siądę na chwilę i tyle mojego ruchu
Hej, a jak długo jesteś po założeniu pessara? Nie zawsze od razu szyjka się wydłuża. Jak polezysz trochę i weźmiesz leki na podtrzymanie to za jakiś czas powinno być lepiej, tak przynajmniej zauwwzylam że dziewczyny mają po pessarze no i koniecznie kontroluj posiewy, ja z powodu infekcji leżałam teraz w szpitalu kilka dni. Mam tylko szew założony co prawda, ale słyszałam dużo pozytywnych historii że jak szew nie pomógł to pessar jako 2gie zabezpieczenie spisał się dobrze.
Pessar mam od 26 tyg aktualnie 28 tydzień. Po tyg od założenia pessara miałam kontrolę to było 16 mm szyjki a w dniu założenia pessara 20 mm czyli w tydzień szyjka znów się skrocila mówił lekarz że taka słaba ta szyjka no i kazał leżeć to leżę...caly czas z resztą więc się dziwię że tak się zrobiło. A szew trzyma i pessar tak mówił
Tam było dużo pomiarów zapisane przy przyjęciu do szpitala... Długość szyjki 28mm a echo cześć zamkniętej podajrze 14mm. Ale na zabieg czekałam tydzień i tam podobno jeszcze krótsza się zrobiła ale szew założyliU mnie brzuch od 16 tc twardy niemal non stop, od 20 tc rozwarcie wewnętrzne i szyjka poszła z 45 na 25 mm ale jest stabilnie, grzecznie leżę i już 30 tc skończone
Młoda24, ja niestety nie pomogę, bo nie mam na szyjce żadnego zabezpieczenia. Mam bardzo częste skurcze i to było przeciwwskazaniem do szwu i krążka. A ile miała Twoja szyjka przed zabiegiem?
Oczekujaca123
Fanka BB :)
ja znow w szpitalu... jednak posiew moczu nie byl w 100% czysty i po kolejnej kontroli wyhodowano bakterie gronkowiec koagulazoujemny. Gin polozyla mnie w szpitalu i dostaje antybiotyk dozylnie. Przy dobrych wiatrach wyjde w piątek przy gorszych w poniedziałek. Szyjka zamknieta dluga bez zmian. Ufff ...
Ile ważyły wasze maluchy w 18t2? Bo u mnoe Stas 308 a Amelka 293... wydaje mi sie to mega duzo... bo przeciez w pierwszej ciazy Franek na polowkowych 20t3d wazyl 320g... gin mowi ze to nic zlego. Ze dobrze waza itp. A ja sie stresuje. Cukry mam idealne.... ale moze cos jednsk nie taj z ta dieta eh..
Ile ważyły wasze maluchy w 18t2? Bo u mnoe Stas 308 a Amelka 293... wydaje mi sie to mega duzo... bo przeciez w pierwszej ciazy Franek na polowkowych 20t3d wazyl 320g... gin mowi ze to nic zlego. Ze dobrze waza itp. A ja sie stresuje. Cukry mam idealne.... ale moze cos jednsk nie taj z ta dieta eh..
reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Bardzo ładnie ważą. Z tego co wiem to bliźniaki póki mają miejsce rosną super więc niech korzystają z luzu w brzuchuja znow w szpitalu... jednak posiew moczu nie byl w 100% czysty i po kolejnej kontroli wyhodowano bakterie gronkowiec koagulazoujemny. Gin polozyla mnie w szpitalu i dostaje antybiotyk dozylnie. Przy dobrych wiatrach wyjde w piątek przy gorszych w poniedziałek. Szyjka zamknieta dluga bez zmian. Ufff ...
Podziel się: