reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Oczekujaca123 dziekuje ;* a powiedz mi proszę jaka masz dawkę heparyny i czy masz do tego acard? Czy dobrze pamietam,ze Ty tez miałaś niziutkie aptt mimo leków przeciwzakrzepowych?

Ja testuję crp raz na 3 tygodnie, na szczęście do tej pory zawsze wychodziło poniżej 1.
Dobra, doliczyłam się 10 ruchów, trochę się jakby rozbudził. No naprawdę, kiedy ten stres się skończy!

@Zzzzzz ja na ostatnich badaniach crp mialam 5 cos. Tez badam je raz w mscu bo przy porodzie syna mialam crp 50. Ale teraz lekarz sie nie martwil przy crp 5. I juz nie kazal robic zadnych badan. Do porodu. Stad myślę ze spr za pare dni. Bo jak bylam w listopadzie prawie bez szyjki moje crp mialo 7.9 i juz szyjka poleciała a infekcja szybko sie rozwija. A jakie masz leukocyty we krwi??

@Oczekujaca123 dziekuje ;* a powiedz mi proszę jaka masz dawkę heparyny i czy masz do tego acard? Czy dobrze pamietam,ze Ty tez miałaś niziutkie aptt mimo leków przeciwzakrzepowych?
@olaa90 bralam 0.8 i mialam aptt mininalne ponizej normy ale zarowno hematolog jak i immunolog kazali się tym nie przejmowac. Wiec jiz nie badam. Teraz mam zwiekszona dawke do 1 bo przytylam z 2kg i tak ustalił hematolog. Nie badam ddmierow. Rozmawialam o tym z moja gin uznala ze nie trzeba. Kontroluje mi co 2 tyg plytki krwi w morfologii. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat.
Acard bralam potem 2 razy wracalam ale bylo plamienie wiec odstawialam. Tetaz od 2 tyg biore znowu i poki co czysto. Ja tez mam takie dawki bo biore i luteine i duphaston w dużej dawce a progesteron zageszcza krew.

@Oczekujaca123 tez biore dawke 0.8 i sie boje jak moje kosci a Oni Ci zwiekszaja dawke na 1 bez badan? Maskara przecież heparyna to bardzo poważny lek. Ja tez malo nie waze bo przytylam po stracie syna ale dawka przez cala ciaze uytrzymuje wyniki na super poziomie.

Basia leukocyty mam w normie. Tzn 9 coś gdzie norma do 10 coś. Mam nadzieję że to fizjologiczny wzrost. Jutro ide robic posiew moczu i wymaz z szyjki i kolejne CRP to się dowiem.

@Oczekujaca123 tez biore dawke 0.8 i sie boje jak moje kosci a Oni Ci zwiekszaja dawke na 1 bez badan? Maskara przecież heparyna to bardzo poważny lek. Ja tez malo nie waze bo przytylam po stracie syna ale dawka przez cala ciaze uytrzymuje wyniki na super poziomie.
@BaskaW ja ta dawke mialam ustalona z hematologiem i immunologiem. I uwierz mi ze waze znacznie wiecej niz Ty. Niektorzy bez wskazan biora 0.6.
A co do kosci to hmm tez nas tym myslalam. Mozna sie czyms wspomagac ?

reklama
Naysan moj malutki tez lubi buszowac poznym wieczorem i wtedy jest najbardziej ruchliwy. Jak sie o niego martwie to licze ruchy czy jest ok.
Baska ja tez mam takie masakryczne klucia, dzis w nocy nawet obudzilo mnie to i musislam położyć się na plecach.
Pozycja na lewym boku to nie dla mnie, dostaje wtedy bole miesiaczkowe i klucia sie nasilaja. 90% czasu leze na wznak.

Do góry