reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Oczekujaca123 czytama ze stosowanie heparyny powyzej 6 mscy bardzi wpływa na rozwoj osteoporozy. I moj lekarz mowil tez ze ma negatywny wplyw na szpik. Znajoma siostry po ciaxy na heparynie miala osteoporoze na pozionie 60%. Jakos po ciazy sie leczyla nie zaglebialam sie w tym jeszcze ale na pewno ja popytam. I myślę ze duze znaczenie ma tutaj witamina d3.

@Kleo83 ja dzisiaj w bocy tak sie stresowalam ze nie spalam cala noc tylko czuwalam. I teraz efekt bol glowy:( ja za to nie mogę spac na plecach i tylko boki mi zostaja a przewroceniu sie z boku na bok czesto towarzyszy klucie i ciagniecie w dole brzucha, moze blizna? Staram sie podtrzynywac wtedy brzuch. Słyszałam ze ba problem z blizna dobre sa pasy ciążowe ze odciazaja brzuch.

reklama
@Oczekujaca123 @BaskaW a jaki macie poziom płytek krwi przy takiej dawce? Ja mam 225 na 0,4 i acardzie i za kazdym razem one mi lecą w dol to chyba ten acard je uszkadza hmm. Ciekawe czy hematolog ogarnia takie rzeczy bo do tego Sydora immunologa się ciężko dostać ;/
Edit: Basia a jaka dawkę witaminy D suplementujesz ? Ja łykam tylko to co jest w prenatal duo.

W srode zapytam lekarza jakby mogl wygladac poród. Nie wiem jak ma sie plan do rzeczywistosci, jestem sceptycznie nastawiona.
Przed wczoraj wieczorem czytalam o porodzie naturalnym i nie moglam spac ze stresu. Boje sie, ze nie dam rady. Nie wyobrażam sobie tej chwili. A jak znowu ktos zaproponuje mi oksytocyne to chyba zabiore sie i wyjde:baffled:

Basia będę ustalac plan porodu gdzies za półtorej tygodnia z położna.
Dziewczyny porod z tym co przezywam w ciazy to pikus. Nawet jak bedzie bolec do omdlenia to zjade ze świadomością że dotrwalam do konca. Nie nastawiam się na znieczulenie bo ponoć kobiety które biora leki przeciwzakrzepowe nie moga z nich korzystać.
Ola ja lecze się u Sydora spoko lekarz tylko on przyjmuje w Krk i w Kce. Aaa mogę Ci jeszcze polecić moja immunolog dr Papuge Szele. Bardzo dobra lekarka

@Oczekujaca123 @BaskaW a jaki macie poziom płytek krwi przy takiej dawce? Ja mam 225 na 0,4 i acardzie i za kazdym razem one mi lecą w dol to chyba ten acard je uszkadza hmm. Ciekawe czy hematolog ogarnia takie rzeczy bo do tego Sydora immunologa się ciężko dostać ;/
Edit: Basia a jaka dawkę witaminy D suplementujesz ? Ja łykam tylko to co jest w prenatal duo.
Skad jestes ??

Hematolog powinien ogarniac to jego glowna robota ;p

Moje ostatnie plytki krwi 230 ale wtedy dopiero wracalam do acardu wiec teraz bede w przyszlym tyg robic badania to zobaczymy

Basia będę ustalac plan porodu gdzies za półtorej tygodnia z położna.
Dziewczyny porod z tym co przezywam w ciazy to pikus. Nawet jak bedzie bolec do omdlenia to zjade ze świadomością że dotrwalam do konca. Nie nastawiam się na znieczulenie bo ponoć kobiety które biora leki przeciwzakrzepowe nie moga z nich korzystać.
Ola ja lecze się u Sydora spoko lekarz tylko on przyjmuje w Krk i w Kce. Aaa mogę Ci jeszcze polecić moja immunolog dr Papuge Szele. Bardzo dobra lekarka
Tez chcialam polecic Papuge Szele zreszta trafilam do niej dzieki @Zzzzzz .
Dlatego pytalam skad olaa90 jest

W srode zapytam lekarza jakby mogl wygladac poród. Nie wiem jak ma sie plan do rzeczywistosci, jestem sceptycznie nastawiona.
Przed wczoraj wieczorem czytalam o porodzie naturalnym i nie moglam spac ze stresu. Boje sie, ze nie dam rady. Nie wyobrażam sobie tej chwili. A jak znowu ktos zaproponuje mi oksytocyne to chyba zabiore sie i wyjde:baffled:
Kleo a czemu boisz się oksytocyny?

reklama
@Oczekujaca123 ja Mielec /Podkarpacie.. ja myśle,żeby jeszcze zwiększyć na próbę na 0,5 clexane (tylko będę się musiała 2 razy kłuć i kombinować) zapytam jeszcze co mój gin na to,zanim się dostanę do kogoś

Do góry