reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kurcze ja też się do tej pory zabezpieczałam naturalnie ale po ciąży to ani sluzu nie wiem jak z temp. Nie wiem co zrobię nie wiem... Ewentualnie prezerwatywy... Ale generalnie chcialabym naturalnie.

@Paula_12345 zleci szybko tydzień i już będzie prawie 35 tc a Ty będziesz czysta i gotowa do porodu ;)

@Naysan dziękuję za odpowiedź :) tak też myślałam i mi tak tlumaczyl analityk. Dziwię się tylko że nie zrobili mi antybiogramu bo ponoc bakteria niechorobotworcza ale jak niechorobotworcza to po cholerę ją wykazali na wynikach. Dodatkowo doczytalam się w internecie sprzecznych opinii. Nic jutro kolejny posiew z szyjki i zobaczymy czy dziadostwo dalej mi tam siedzi.

reklama
Dziewczyny odebralam wyniki posiewu z szyjki. Chyba jest ok?

Teraz czekam na posiew moczu czy zly wynik sie powtórzy i jak tak to testuje antybiotyki... eh.

Paula, dobrze ze chociaz w szpitalu moga cos podawac. Przy tej bakterii co mam w moczu to nawet szpitalnie nie ma nic co mogliby dawax wiec z gin liczymy ze to blad i czekamy na drugi posiew a potem bede testowala to co dozowlone. wazne ze nie ma tefo w szyjce.

A tobie gdzie wyszla ta bakteria? Ile minelp od ostatniego dobrego wymazu?

Trzymaj sie ;*
Mi wyszła w szyjce, już 3 lekarzy oglądało ten mój posiew i mówią że mam pecha, bo jedyny możliwy antybiotyk jest dostępny tylko dożylnie. Ostatni dobry posiew miałam tak na początku grudnia, więc być może już długo chodzę z tą bakteria. Będą mi też podawać sterydy.

Mi wyszła w szyjce, już 3 lekarzy oglądało ten mój posiew i mówią że mam pecha, bo jedyny możliwy antybiotyk jest dostępny tylko dożylnie. Ostatni dobry posiew miałam tak na początku grudnia, więc być może już długo chodzę z tą bakteria. Będą mi też podawać sterydy.
Sterydy? Czemu sterydy?

Ja zaraz oszaleje przez to krocze :( zaraz mi tam rozsadzi :( kontaktowałam się z lekarzem to mi powiedIal ze to może być normalne i mam nie leżeć tylko wziąć letnia kąpiel ... no wcale mnie to nie uspokoiło :( :( ja czuje jak by miało tam zaraz wszystko wyjść ;(

Ostatnia edycja:
olaa90 czesto mialam takie uczucie rozpierania, rozpychania w kroczu, bylo to bardzo nieprzyjemne, wydawalo mi sie, że zaraz coś mi sie tam rozejdzie. Ale jest ok.

@BaskaW ja mam wannę narożna z siedziskiem, siadam na nim i polewam się woda (prysznic na siedząco). Nie kapie się w wannie leżąc bo się boje infekcji. Zreszta dr Przybycien nie pozwalał się kapać w wannie właśnie tylko prysznic

reklama
Bo nie wiedzą jak ta bakteria sie będzie zachowywać i na wszelki wypadek chcą dać. Nie będę sie kłócić, jakby wody miały odejść z powodu bakterii to jeszcze trochę za wcześnie na poród.
@Kleo83 Mam 33+2 dziś ;)
Slyszalam ze potrafią nawet i pozniej dawac sterydy jak jest zagrożenie porodem wiec nie masz czym sie martwić. Sterydy wg zaleceń podaję sie do 35 tc.

Do góry