reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Łożysko przodujące a łożysko na przedniej ścianie to dwie różne rzeczy. Z łożyskiem na przedniej ścianie można normalnie funkcjonować choć podobno mniej czuć ruchy dziecka (u mnie się ta teoria nie sprawdzila) ;)
A u mnie się sprawdza i jest tak ogromna różnica że się nie da opisać. Z pierwszym synem łożysko było na ścianie przedniej a teraz mam na tylnej. Ruchy czuję intensywniej, takie przeciagniecia zaraz pod skórą sa bardzo wyraźne. W pierwszej ciazy syn też się tak ruszal ale odczucia zupełnie inne :)

reklama
A u mnie się sprawdza i jest tak ogromna różnica że się nie da opisać. Z pierwszym synem łożysko było na ścianie przedniej a teraz mam na tylnej. Ruchy czuję intensywniej, takie przeciagniecia zaraz pod skórą sa bardzo wyraźne. W pierwszej ciazy syn też się tak ruszal ale odczucia zupełnie inne :)
A ja właśnie jakoś specjalnie nie czułam różnicy, może też dlatego że w pierwszej ciąży jak miałam na przedniej ścianie to córka była bardziej aktywnym dzieckiem niż później syn? Ciężko stwierdzić :)

Dziewczyny czy możliwe jest ,ze mały mnie tak kopie ze aż całe krocze mi rozpiera ? MAm wrażenie jak by mi się krocze otworzyło i chciało wszystko wypaść :( :( :( Czuje go cały czas nisko w podbrzuszu ale to krocze to jest nie do wytrzymania...... ;(
Mam to samo, u mnie ułożenie pośladkowe więc nie gmera pewnie nogami tam[emoji6]

@Latina a pytałas lekarza czy tak się może dziać? Ja jestem straszna panikara, byłam teraz na biocenozie i się pytam położnej czy tam może się dziać to mi powiedziała ,ze u jednych to norma u innych nie 8-) wiec nie wiem... mam koleżankę na rejestracji siedzi koło ratowników i napisałam jej ze ułożenie posladkowe i ratownik powiedział ,ze jak zmienia pozycje to może tez napierać

Dziewczyny odebralam wyniki posiewu z szyjki. Chyba jest ok?

Teraz czekam na posiew moczu czy zly wynik sie powtórzy i jak tak to testuje antybiotyki... eh.

Paula, dobrze ze chociaz w szpitalu moga cos podawac. Przy tej bakterii co mam w moczu to nawet szpitalnie nie ma nic co mogliby dawax wiec z gin liczymy ze to blad i czekamy na drugi posiew a potem bede testowala to co dozowlone. wazne ze nie ma tefo w szyjce.

A tobie gdzie wyszla ta bakteria? Ile minelp od ostatniego dobrego wymazu?

Trzymaj sie ;*

Dziewczyny co można robić przy takim leżeniu? Czytam książki, gazety, przeglądam FB, Alliexpres, oglądam tv ale myślę nad czymś pożytecznym [emoji3] szydełkowanie odpada [emoji23] macie jakieś pomysły?

@Latina a pytałas lekarza czy tak się może dziać? Ja jestem straszna panikara, byłam teraz na biocenozie i się pytam położnej czy tam może się dziać to mi powiedziała ,ze u jednych to norma u innych nie 8-) wiec nie wiem... mam koleżankę na rejestracji siedzi koło ratowników i napisałam jej ze ułożenie posladkowe i ratownik powiedział ,ze jak zmienia pozycje to może tez napierać
Dopiero jutro mam wizytę połówkowe to dopytam bo u mnie to jest temat szyjki i tego gmerania od tygodnia dopiero.

@olaa90 czemu robisz biocenoze? Placilas za nia? Pytam bo ja sobie zrobilam jakos w 9tyg a potem gin mi powiedzuala ze te badanie jest bez sensu i robi sie od razu wymaz z pochwy albo szyjki... i obojetnie czy ona mi robi z pakietu Polmed czy place prywatnie to ribie te bakteriologiczne. A wlasnie na nfz w pierwszej ciazy mialam biocenozy robione. Właściwie to raz w 18tc

Moj wynik z szyjki
20190124_120119.jpeg

reklama
@Oczekujaca123 zaplacilam 12 zł za nią , pani w okienku powiedziała ze biocenoza jest dokładniejsza hmm :) i potem położna przy pobieraniu powiedziała ,ze biocenozę robią właśnie do sprawdzenia stanu podwozia bez założeniem pessara. Ile ludzi tyle opinii najwidoczniej.. zrobiłam sobie sama do pakietu badań z krwi na wizytę , nie mam tam żadnych objawów poza tym napieraniem na krocze. Teraz leze i jak by nie odczuwam go... ;/ dobre badanie Ci wyszło :)

Do góry