reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Łożysko przodujące a łożysko na przedniej ścianie to dwie różne rzeczy. Z łożyskiem na przedniej ścianie można normalnie funkcjonować choć podobno mniej czuć ruchy dziecka (u mnie się ta teoria nie sprawdzila) ;)
A u mnie się sprawdza i jest tak ogromna różnica że się nie da opisać. Z pierwszym synem łożysko było na ścianie przedniej a teraz mam na tylnej. Ruchy czuję intensywniej, takie przeciagniecia zaraz pod skórą sa bardzo wyraźne. W pierwszej ciazy syn też się tak ruszal ale odczucia zupełnie inne :)

reklama
A u mnie się sprawdza i jest tak ogromna różnica że się nie da opisać. Z pierwszym synem łożysko było na ścianie przedniej a teraz mam na tylnej. Ruchy czuję intensywniej, takie przeciagniecia zaraz pod skórą sa bardzo wyraźne. W pierwszej ciazy syn też się tak ruszal ale odczucia zupełnie inne :)
A ja właśnie jakoś specjalnie nie czułam różnicy, może też dlatego że w pierwszej ciąży jak miałam na przedniej ścianie to córka była bardziej aktywnym dzieckiem niż później syn? Ciężko stwierdzić :)

Dziewczyny czy możliwe jest ,ze mały mnie tak kopie ze aż całe krocze mi rozpiera ? MAm wrażenie jak by mi się krocze otworzyło i chciało wszystko wypaść :( :( :( Czuje go cały czas nisko w podbrzuszu ale to krocze to jest nie do wytrzymania...... ;(
Mam to samo, u mnie ułożenie pośladkowe więc nie gmera pewnie nogami tam[emoji6]

@Latina a pytałas lekarza czy tak się może dziać? Ja jestem straszna panikara, byłam teraz na biocenozie i się pytam położnej czy tam może się dziać to mi powiedziała ,ze u jednych to norma u innych nie 8-) wiec nie wiem... mam koleżankę na rejestracji siedzi koło ratowników i napisałam jej ze ułożenie posladkowe i ratownik powiedział ,ze jak zmienia pozycje to może tez napierać

Dziewczyny odebralam wyniki posiewu z szyjki. Chyba jest ok?

Teraz czekam na posiew moczu czy zly wynik sie powtórzy i jak tak to testuje antybiotyki... eh.

Paula, dobrze ze chociaz w szpitalu moga cos podawac. Przy tej bakterii co mam w moczu to nawet szpitalnie nie ma nic co mogliby dawax wiec z gin liczymy ze to blad i czekamy na drugi posiew a potem bede testowala to co dozowlone. wazne ze nie ma tefo w szyjce.

A tobie gdzie wyszla ta bakteria? Ile minelp od ostatniego dobrego wymazu?

Trzymaj sie ;*

Dziewczyny co można robić przy takim leżeniu? Czytam książki, gazety, przeglądam FB, Alliexpres, oglądam tv ale myślę nad czymś pożytecznym [emoji3] szydełkowanie odpada [emoji23] macie jakieś pomysły?

@Latina a pytałas lekarza czy tak się może dziać? Ja jestem straszna panikara, byłam teraz na biocenozie i się pytam położnej czy tam może się dziać to mi powiedziała ,ze u jednych to norma u innych nie 8-) wiec nie wiem... mam koleżankę na rejestracji siedzi koło ratowników i napisałam jej ze ułożenie posladkowe i ratownik powiedział ,ze jak zmienia pozycje to może tez napierać
Dopiero jutro mam wizytę połówkowe to dopytam bo u mnie to jest temat szyjki i tego gmerania od tygodnia dopiero.

@olaa90 czemu robisz biocenoze? Placilas za nia? Pytam bo ja sobie zrobilam jakos w 9tyg a potem gin mi powiedzuala ze te badanie jest bez sensu i robi sie od razu wymaz z pochwy albo szyjki... i obojetnie czy ona mi robi z pakietu Polmed czy place prywatnie to ribie te bakteriologiczne. A wlasnie na nfz w pierwszej ciazy mialam biocenozy robione. Właściwie to raz w 18tc

Moj wynik z szyjki
20190124_120119.jpeg

reklama
@Oczekujaca123 zaplacilam 12 zł za nią , pani w okienku powiedziała ze biocenoza jest dokładniejsza hmm :) i potem położna przy pobieraniu powiedziała ,ze biocenozę robią właśnie do sprawdzenia stanu podwozia bez założeniem pessara. Ile ludzi tyle opinii najwidoczniej.. zrobiłam sobie sama do pakietu badań z krwi na wizytę , nie mam tam żadnych objawów poza tym napieraniem na krocze. Teraz leze i jak by nie odczuwam go... ;/ dobre badanie Ci wyszło :)

Do góry