reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kurcze ja też się do tej pory zabezpieczałam naturalnie ale po ciąży to ani sluzu nie wiem jak z temp. Nie wiem co zrobię nie wiem... Ewentualnie prezerwatywy... Ale generalnie chcialabym naturalnie.

@Paula_12345 zleci szybko tydzień i już będzie prawie 35 tc a Ty będziesz czysta i gotowa do porodu ;)

@Naysan dziękuję za odpowiedź :) tak też myślałam i mi tak tlumaczyl analityk. Dziwię się tylko że nie zrobili mi antybiogramu bo ponoc bakteria niechorobotworcza ale jak niechorobotworcza to po cholerę ją wykazali na wynikach. Dodatkowo doczytalam się w internecie sprzecznych opinii. Nic jutro kolejny posiew z szyjki i zobaczymy czy dziadostwo dalej mi tam siedzi.

reklama
Dziewczyny odebralam wyniki posiewu z szyjki. Chyba jest ok?

Teraz czekam na posiew moczu czy zly wynik sie powtórzy i jak tak to testuje antybiotyki... eh.

Paula, dobrze ze chociaz w szpitalu moga cos podawac. Przy tej bakterii co mam w moczu to nawet szpitalnie nie ma nic co mogliby dawax wiec z gin liczymy ze to blad i czekamy na drugi posiew a potem bede testowala to co dozowlone. wazne ze nie ma tefo w szyjce.

A tobie gdzie wyszla ta bakteria? Ile minelp od ostatniego dobrego wymazu?

Trzymaj sie ;*
Mi wyszła w szyjce, już 3 lekarzy oglądało ten mój posiew i mówią że mam pecha, bo jedyny możliwy antybiotyk jest dostępny tylko dożylnie. Ostatni dobry posiew miałam tak na początku grudnia, więc być może już długo chodzę z tą bakteria. Będą mi też podawać sterydy.

Mi wyszła w szyjce, już 3 lekarzy oglądało ten mój posiew i mówią że mam pecha, bo jedyny możliwy antybiotyk jest dostępny tylko dożylnie. Ostatni dobry posiew miałam tak na początku grudnia, więc być może już długo chodzę z tą bakteria. Będą mi też podawać sterydy.
Sterydy? Czemu sterydy?

Ja zaraz oszaleje przez to krocze :( zaraz mi tam rozsadzi :( kontaktowałam się z lekarzem to mi powiedIal ze to może być normalne i mam nie leżeć tylko wziąć letnia kąpiel ... no wcale mnie to nie uspokoiło :( :( ja czuje jak by miało tam zaraz wszystko wyjść ;(

Ostatnia edycja:
olaa90 czesto mialam takie uczucie rozpierania, rozpychania w kroczu, bylo to bardzo nieprzyjemne, wydawalo mi sie, że zaraz coś mi sie tam rozejdzie. Ale jest ok.

@BaskaW ja mam wannę narożna z siedziskiem, siadam na nim i polewam się woda (prysznic na siedząco). Nie kapie się w wannie leżąc bo się boje infekcji. Zreszta dr Przybycien nie pozwalał się kapać w wannie właśnie tylko prysznic

reklama
Bo nie wiedzą jak ta bakteria sie będzie zachowywać i na wszelki wypadek chcą dać. Nie będę sie kłócić, jakby wody miały odejść z powodu bakterii to jeszcze trochę za wcześnie na poród.
@Kleo83 Mam 33+2 dziś ;)
Slyszalam ze potrafią nawet i pozniej dawac sterydy jak jest zagrożenie porodem wiec nie masz czym sie martwić. Sterydy wg zaleceń podaję sie do 35 tc.

Do góry