reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ile się dzieje na tym forum :D
Byłam dziś na prenatalnych 3go trymestru, dziecko jest malutkie, 10 percentyl i wychodzi 1810gram (wczoraj na innym sprzęcie 2100 gram). Ale przepływy i wszystko ogólnie prawidłowe.
No ale widać jak te aparaty do USG mogą pokazywać zupełnie co innego, a różnica między 2ma badaniami to 18 godzin.
Jutro jadę do szpitala, coś czuję że tam zostanę bo mnie dziś tak swędzi i piecze po Macmiror jak nigdy dotąd :(

@Zzzzzz jaka była u Ciebie ostatnia waga?

reklama
@Paula_12345 po macmiror takie objawy to norma. Tez tak mialam. Nawet na ulotce jest napisane ze czesto wystepuja swedzenia. Ja zaprzestalam brac na jakis czas i jak przeszlo biroe teraz 1 raz na tydzien.

@Paula_12345 po macmiror takie objawy to norma. Tez tak mialam. Nawet na ulotce jest napisane ze czesto wystepuja swedzenia. Ja zaprzestalam brac na jakis czas i jak przeszlo biroe teraz 1 raz na tydzien.
Tylko że biorę regularnie od ponad 2ch miesięcy i wcześniej czułam tylko lekkie pieczenie, a dziś jest masakra. Możliwe że to przez tą bakterie cholerna

olaa90 z lekarstw tez nic specjalnego nie biore, tylko magnez i luteine.
Ja w ciąży troche odetchnęłam z ulga jak skonczylam 33tc. Psychicznie czuje sie lepiej, pewniej i przestalam sie stresować dolegliwościami typu bole, klucia, rozpierania. Teraz pragnę aby dzieciatko urodzilo się zdrowe:-)
Paula_12345 gratuluje dobrych badań:-D a wage trzeba traktowac z przymrużeniem oka;-)

U mnie waga oststnio byla 1800 coś (w piątek) ale nie sadze żeby tak faktycznie bylo bo 3 dni wcześniej miala 1700. Ktores pomiary są nieprawidłowe. U mie brzusio 15 centyl a reszta 30 centyl.
Wczoraj tak się nakręciłam tym wymazem że nie mogłam spać i Zuza cała noc się wiercila. Teraz też non stop kopie aż boli. Jakby miała mlotek w ręce i tak mi wali systematycznie. Jak chce ja uspokoic i glasze to jeszcze bardziej odpycha moje rece. Ona mnie chyba nie lubi :p Dobrze że od kopniaków nie rodzi się szybciej.
Dzwoniłam po laboratorium żeby zapytać czemu nie robią mi do tej bakterii biogramu to mi analityk powiedziała ze bakteria niegroźna, niechorobotworcza i mam się nie martwić. Tyle ze w internecie doczytałam się oczywiście innych rzeczy takich jak sepsa zapalenie płuc itp. Juz tak dobrze bylo z moją głową. Dziewczyny INTERNETY to zło.

@Paula_12345 popatrz jak nasze ciąże sa podobne. Mam nadzieję że przyjma Cie w szpitalu i zalecza dziada.

@Zzzzzz bo ja tez właśnie jestem na clexane 0,4 i acard i mam aptt poniżej normy (badanie jest robione w odstępie 24h od zastrzyku i jakoś 12 h od acardu) ddimery sprawdzam co chwile wynik jeszcze mi nie przyszedl, ostatnio miałam 70 a norma jest od 0-500 . Kolejny wiec mam stres czy aby przypadkiem nie za mała dawka clexane... oszaleje a mały razem ze mna o_O

reklama
@Zzzzzz bo ja tez właśnie jestem na clexane 0,4 i acard i mam aptt poniżej normy (badanie jest robione w odstępie 24h od zastrzyku i jakoś 12 h od acardu) ddimery sprawdzam co chwile wynik jeszcze mi nie przyszedl, ostatnio miałam 70 a norma jest od 0-500 . Kolejny wiec mam stres czy aby przypadkiem nie za mała dawka clexane... oszaleje a mały razem ze mna o_O
Masz dobra dawke jak masz takie niskie d dimery. A nawet bym powiedziala ze za wysoka. Ja przy dawce 0.8 przez cala ciaze mialam d diemry w super normie 300-700.

Do góry