reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ile się dzieje na tym forum :D
Byłam dziś na prenatalnych 3go trymestru, dziecko jest malutkie, 10 percentyl i wychodzi 1810gram (wczoraj na innym sprzęcie 2100 gram). Ale przepływy i wszystko ogólnie prawidłowe.
No ale widać jak te aparaty do USG mogą pokazywać zupełnie co innego, a różnica między 2ma badaniami to 18 godzin.
Jutro jadę do szpitala, coś czuję że tam zostanę bo mnie dziś tak swędzi i piecze po Macmiror jak nigdy dotąd :(

@Zzzzzz jaka była u Ciebie ostatnia waga?

reklama
@Paula_12345 po macmiror takie objawy to norma. Tez tak mialam. Nawet na ulotce jest napisane ze czesto wystepuja swedzenia. Ja zaprzestalam brac na jakis czas i jak przeszlo biroe teraz 1 raz na tydzien.

@Paula_12345 po macmiror takie objawy to norma. Tez tak mialam. Nawet na ulotce jest napisane ze czesto wystepuja swedzenia. Ja zaprzestalam brac na jakis czas i jak przeszlo biroe teraz 1 raz na tydzien.
Tylko że biorę regularnie od ponad 2ch miesięcy i wcześniej czułam tylko lekkie pieczenie, a dziś jest masakra. Możliwe że to przez tą bakterie cholerna

olaa90 z lekarstw tez nic specjalnego nie biore, tylko magnez i luteine.
Ja w ciąży troche odetchnęłam z ulga jak skonczylam 33tc. Psychicznie czuje sie lepiej, pewniej i przestalam sie stresować dolegliwościami typu bole, klucia, rozpierania. Teraz pragnę aby dzieciatko urodzilo się zdrowe:-)
Paula_12345 gratuluje dobrych badań:-D a wage trzeba traktowac z przymrużeniem oka;-)

U mnie waga oststnio byla 1800 coś (w piątek) ale nie sadze żeby tak faktycznie bylo bo 3 dni wcześniej miala 1700. Ktores pomiary są nieprawidłowe. U mie brzusio 15 centyl a reszta 30 centyl.
Wczoraj tak się nakręciłam tym wymazem że nie mogłam spać i Zuza cała noc się wiercila. Teraz też non stop kopie aż boli. Jakby miała mlotek w ręce i tak mi wali systematycznie. Jak chce ja uspokoic i glasze to jeszcze bardziej odpycha moje rece. Ona mnie chyba nie lubi :p Dobrze że od kopniaków nie rodzi się szybciej.
Dzwoniłam po laboratorium żeby zapytać czemu nie robią mi do tej bakterii biogramu to mi analityk powiedziała ze bakteria niegroźna, niechorobotworcza i mam się nie martwić. Tyle ze w internecie doczytałam się oczywiście innych rzeczy takich jak sepsa zapalenie płuc itp. Juz tak dobrze bylo z moją głową. Dziewczyny INTERNETY to zło.

@Paula_12345 popatrz jak nasze ciąże sa podobne. Mam nadzieję że przyjma Cie w szpitalu i zalecza dziada.

@Zzzzzz bo ja tez właśnie jestem na clexane 0,4 i acard i mam aptt poniżej normy (badanie jest robione w odstępie 24h od zastrzyku i jakoś 12 h od acardu) ddimery sprawdzam co chwile wynik jeszcze mi nie przyszedl, ostatnio miałam 70 a norma jest od 0-500 . Kolejny wiec mam stres czy aby przypadkiem nie za mała dawka clexane... oszaleje a mały razem ze mna o_O

reklama
@Zzzzzz bo ja tez właśnie jestem na clexane 0,4 i acard i mam aptt poniżej normy (badanie jest robione w odstępie 24h od zastrzyku i jakoś 12 h od acardu) ddimery sprawdzam co chwile wynik jeszcze mi nie przyszedl, ostatnio miałam 70 a norma jest od 0-500 . Kolejny wiec mam stres czy aby przypadkiem nie za mała dawka clexane... oszaleje a mały razem ze mna o_O
Masz dobra dawke jak masz takie niskie d dimery. A nawet bym powiedziala ze za wysoka. Ja przy dawce 0.8 przez cala ciaze mialam d diemry w super normie 300-700.

Do góry