Zzzzzz
Fanka BB :)
Ojjj najwspanialej <3Przeczucia potwierdzone przez ginekologa tak jak myslalam bedzie dziewczynka i chlopczyk
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojjj najwspanialej <3Przeczucia potwierdzone przez ginekologa tak jak myslalam bedzie dziewczynka i chlopczyk
Ja jutro dobiję do 27go, ale od 18 mam skurcze i bóle różnego rodzaju, już miałam schodzić z progesteronu, a tu nagle lekarz stwierdził, ze skoro tak sprawy wyglądają, to nie schodzimy, tylko jeszcze zwiększył dawkę - mam niby zapisane 1600mg, ale ostatnio biorę 1200mg na własną odpowiedzialność. Co u Ciebie stwiedzili przy tych wczesnych stratach, jakieś problemy immunologiczne? trombofilię?@Naysan w przyszłym tygodniu będę robić, robią u mnie w szpitalu 2 x w tygodniu i po 3 dniach wynik to akurat będę miała na wizytę. Nie kochana u mnie szyjka nie była przyczyna strat, u mnie 2 ciąże obumierały na samym starcie do 10 tc już bylam po zabiegach... tutaj po prostu chce już wszystko dopilnować.. a w którym jesteś tygodniu,ze jeszcze na besinsie jesteś?
Masz mega szczęście z tą lekarką, naprawdę zazdroszczę. Też bym się jej trzymała za wszelką cenę. Mój lekarz niby jest też ok, zaangażowany, odbiera telefony, odpisuje. Ale jest tak obładowany pacjentkami, że pracuje na okrągło i czasem potrafi zasnąć kilka razy w trakcie wizyty. Są chwile, że się martwię, że się przekręci na moich oczach, serio. Kiedyś myślałam, że tylko późno wieczorem jest tak zmęczony, ale ostatnio na porannej wizycie w niedzielę zasnął kilka razy przy wypisywaniu mi L4.@olaa90 przpraszam nie pamiętam dokladnie Twojej histori, ale domyslam sie , ze skoro tu jestes to problem z szyjka zagrozeniem porodem przedwczesnym itp jest.. wiec czemu masz tak dlugie przerwy miedzy wizytami?
Oby merci podzialalo ;*
@Zzzzzz super ! [emoji173]
@Naysan komus ufac musze... ona wie co przezylam. Bedac u niej na wizyxie prywatnej przed ciaza dostalam recepte na heparyne w momencie jak zajde w ciaze... rozpisala mi.plan dzialania. Byla konkretna. Odebrala moj porod jako jedyna podejla decyzje przyspieszenia mojej meczarnj jak rodzilam Franka... bo porod sie zatrzymał.. i lezalam juz 2 dni nic na mnie nie dzialalo a wod noe bylo grozilo mi zakazenie. Uratowala mnie przed cieciem. Przyjmuje mnie co 2 tyg. Mowi do mnie jak czlowiek a nie jak.lekarka. zlozyla mi kondolencje. Rozmawia o moim samopoczuciu psychicznym, o tym jak sibie radze. Odpisuje na kazdego smsa... no i juz w 4tc jak nic noe bylo widac dala mi zapas lekow plus skierowala na wszystkie niezbedne badania w 1szym trymestrze... czasem mnie jej gadka i specyficzne poczucie humoru denerwuje , ale.... czuje sie przy niej dobrze. Za każdym razem usg szyjki dzieciakow badanie na fotelu. A juz tym ze nie musze chodzic do gabinetu prywatnego co tydz tylko bd mnie badala na IP uswiadomilo mi jakie mam szczescie... a to ze jest czasem zmeczona.. albo cos pomyli czy zapomni to ona wie ze ja czuwam nad swoimi badaniami lekami itp. Ona ufa mi a ja jej. A jesli cos pojdzie nie tak... to wiem ze ona zrobila wszystko co mogla... i nie cche analizowac czy robi to na 100% czy nie. Wiem ze im wiecej konsultacji tym gorzej.. widze to po badaniach w szpitalu. Kazdy gada co innego... jestem glupsza niz bylam..
@BaskaW juz niedlugo !
Sama nie wiedziałam o tej odległości od pępka, a kłuję się już od połowy lipca, ale teraz sobie obejrzałam jakieś filmiki instruktarzowe w necie i takie tam były informacje. A ja jak w brzuch, to już tylko naprawdę prawie przy biodrze mogę. Więc teraz od 2 dni kłuję się w udo (lekarz mówił, że w ramiona też można), a jeszcze zagadnę go o to na wizycie.@Zzzzzz z seriali.polecam Watahe na hbo go wciaga
Ja robie zastrzyki ale z roznycj stron pepka a czemu nie mozna zbyt daleko pępka? Skoro mozna w udo i dziala to csemu odleglosc os pepka ma znaczenie? Bo juz sama nie wiem czy ok robie.. [emoji14]
No właśnie ja się zastanawiałam nad tą odległością, ile to dokładnie jest. Ja mam ekstremalnie cienką skórę, jak papier, mam wrażenie, ze dziecko jest tuż pod nią. Ale to pewnie złudzenie i masz rację, dziecko jest dużo głębiej.Nie oczekujaca. Mi lekarz mowil ze mam caly brzuch do dyspozycji ale juz tyle je robie ze wiem gdzie nie robia sie siniaki. I tak jak widze i pisaly dziewczyny to skacza po calym brzuchu oczyscie w lini pepka nie jakos wysoko. Nigdy nie robie pod pepkiem w tej lini nerga. Tak mi pielegniarka mowila zeby tam nie robic. Mysle ze kazdy moze swoj sposob znalezc i bedzie git. Juz niedługo i tez bedziesz czula gdzie sa dzieci. A co do przebicia pecherza owodniowego to nie jest mozliwe igly sa krótkie a do dziecka dzieli nas ladnych pare cm.
Właśnie jak to przeczytałam, byłam już po jednym prince polo i połowie Milki. Ale od jakichś 2 tygodni starałam się unikać, żeby mnie nie bolał brzuch. Mnie boli po wszystkim, mam zaleconą dietę lekkostrawną. Świetnie mi idzie, jak widać Jak Ci wyszła krzywa cukrowa?@Nayson stronisz sobie od slodyczy? ja codziennie wpycham w siebie tyle cukru
Dziewczyny kąpiel noworodka w wanience czy w wiaderku??
Wyszłam wczoraj, narazie nic nie wiem dzisiaj będę jechała zawiezc im mleko i sie czegos dowiedziec@ashisohi wychodzisz ze szpitala? Jak córeczki?