reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie oczekujaca. Mi lekarz mowil ze mam caly brzuch do dyspozycji ale juz tyle je robie ze wiem gdzie nie robia sie siniaki. I tak jak widze i pisaly dziewczyny to skacza po calym brzuchu oczyscie w lini pepka nie jakos wysoko. Nigdy nie robie pod pepkiem w tej lini nerga. Tak mi pielegniarka mowila zeby tam nie robic. Mysle ze kazdy moze swoj sposob znalezc i bedzie git. Juz niedługo i tez bedziesz czula gdzie sa dzieci. A co do przebicia pecherza owodniowego to nie jest mozliwe igly sa krótkie a do dziecka dzieli nas ladnych pare cm.
Mnie ratuje tluszcz :D w koncu na cos sie przyda :D
Dzieki za odpowiedz ;*

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :) Dobrze że znalazłam to forum. A powiedzcie mi czy po założeniu szwu twardniał Wam brzuch? Zgłosiłam to lekarzowi, dostałam dodatkową porcję zastrzyku z lekiem o nazwie proluton i nospe ale mam wrażenie że dalej twardnieje. Myślicie że to minie?

@Dentka92 ja po zalozeniu szwu mialam super opieke. Lekearz ktory mnie zszywal bedzie robilmi teraz cc. Tak nu zaufalam ze w ostatnim trynestrze przeszlam do Niego. Mi w szpitalu dawali po zalozeniu szwu jakoes 5 dni kroplowki puki zglaszalam ze twardnieje mi brzuch. Wypuscili nnie dopiero jak bylo lepiej czyli w 7 dniu pp szyciu. Nospe tez ni dawali. I bralam ja w domu jako zalecenie 3x1 nospa forte. Przestalam brac jakos w 29 tc. Bo minely wszelkie bole i skurcze. Bralm i dalej biore dupgaston i luteine i magnez tonami i aspragin czyli potas. Jal byly krytyczne sytuacje skurczowe bralam tez hydroxyzyne na wyciszenie ich.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :) Dobrze że znalazłam to forum. A powiedzcie mi czy po założeniu szwu twardniał Wam brzuch? Zgłosiłam to lekarzowi, dostałam dodatkową porcję zastrzyku z lekiem o nazwie proluton i nospe ale mam wrażenie że dalej twardnieje. Myślicie że to minie?
Jesteś dalej w szpitalu?

@Nayson stronisz sobie od slodyczy? :) ja codziennie wpycham w siebie tyle cukru :o
Dziewczyny kąpiel noworodka w wanience czy w wiaderku??

Noworodka raczej w wanience. Nie wiem jak kapac noworodka w wiaderku. Nie jest on wtedy w pozycji bardziej siedzacej? Ja mam wanienke i do wanienki gabka profilowana.

reklama
Do góry