reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie oczekujaca. Mi lekarz mowil ze mam caly brzuch do dyspozycji ale juz tyle je robie ze wiem gdzie nie robia sie siniaki. I tak jak widze i pisaly dziewczyny to skacza po calym brzuchu oczyscie w lini pepka nie jakos wysoko. Nigdy nie robie pod pepkiem w tej lini nerga. Tak mi pielegniarka mowila zeby tam nie robic. Mysle ze kazdy moze swoj sposob znalezc i bedzie git. Juz niedługo i tez bedziesz czula gdzie sa dzieci. A co do przebicia pecherza owodniowego to nie jest mozliwe igly sa krótkie a do dziecka dzieli nas ladnych pare cm.
Mnie ratuje tluszcz :D w koncu na cos sie przyda :D
Dzieki za odpowiedz ;*

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :) Dobrze że znalazłam to forum. A powiedzcie mi czy po założeniu szwu twardniał Wam brzuch? Zgłosiłam to lekarzowi, dostałam dodatkową porcję zastrzyku z lekiem o nazwie proluton i nospe ale mam wrażenie że dalej twardnieje. Myślicie że to minie?

@Dentka92 ja po zalozeniu szwu mialam super opieke. Lekearz ktory mnie zszywal bedzie robilmi teraz cc. Tak nu zaufalam ze w ostatnim trynestrze przeszlam do Niego. Mi w szpitalu dawali po zalozeniu szwu jakoes 5 dni kroplowki puki zglaszalam ze twardnieje mi brzuch. Wypuscili nnie dopiero jak bylo lepiej czyli w 7 dniu pp szyciu. Nospe tez ni dawali. I bralam ja w domu jako zalecenie 3x1 nospa forte. Przestalam brac jakos w 29 tc. Bo minely wszelkie bole i skurcze. Bralm i dalej biore dupgaston i luteine i magnez tonami i aspragin czyli potas. Jal byly krytyczne sytuacje skurczowe bralam tez hydroxyzyne na wyciszenie ich.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :) Dobrze że znalazłam to forum. A powiedzcie mi czy po założeniu szwu twardniał Wam brzuch? Zgłosiłam to lekarzowi, dostałam dodatkową porcję zastrzyku z lekiem o nazwie proluton i nospe ale mam wrażenie że dalej twardnieje. Myślicie że to minie?
Jesteś dalej w szpitalu?

@Nayson stronisz sobie od slodyczy? :) ja codziennie wpycham w siebie tyle cukru :o
Dziewczyny kąpiel noworodka w wanience czy w wiaderku??

Noworodka raczej w wanience. Nie wiem jak kapac noworodka w wiaderku. Nie jest on wtedy w pozycji bardziej siedzacej? Ja mam wanienke i do wanienki gabka profilowana.

reklama
Do góry