reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Gabka mi sluzyla latwiej wykapac dziecko. Przynajmniej te 3 msce. No chyba ze masz taka wprawe ze utrzymasz dziecko w rekach i je umyjesz.

Gratuluje parki. Najpiekniejsza niespodzianka.
Nie mam wprawy , bo nie dane bylo mi miec zywe dziecko do tej pory... mam nadzieje, ze nabiore wprawy. Bwde miala tez mozliwosc kazda kapiel wykonac z mezem wiec bedzie latwiej. A co do gabek to tylko pisze co mowia na szkołach rodzenia.

Ja bede miala nosidelko. Do 9 kg od wozka..a pozniej kupie jakis tylem do kierunku jazdy i na isofix. Moja corka tylem.jezdzila do 3 lat. Dalam za Niego 1.5 tys i kazdy robil oczy i sie dziwil ze dziecko takie duze jezdzi dalej tylem.
Dziewczyny doradźcie z fotelikiem samochodowym. Jakiej firmy? Z bazą czy bez? Nowy czy używany?

@BaskaW @Oczekujaca123 ja kladlam młodego na pieluszce tetrowej i też było spoko. Jeśli gąbka to dobrze plukac i suszyć po kąpieli. No i często wymieniać na nową.
Pewnie gabka byla plukana i osuszana po kazdej kapieli. Wiem z doswiadczenia ze jest latwiej niz trzymac dziecko tym bardziej ze u mnie kapal Maz i teraz tez bedzie. Z pielucha tez dobra rada.

@Oczekujaca123 nie chcialam Cue urazic i troche inaczej to zabrzmialo niz mialo..wiem ze ludzie maja rozne doswiadczenia i opinie. A tym bardziej w szkolach rodzenia..najlepiej znalezc sposob najlepszy dla siebie a to czesto wychodzi w praniu.

Slyszalam taka opinie, ze dzieci powinny miec nowe materace, foteliki do auta i buciki. Po niby one dopasowuja sie do ciala.
Zasada zasadą, a mój maluch bedzie mial wszystko po starszym bracie;-)

reklama
Dzis mam kryzys, wczoraj caly dzien pralam ubranka, namaczalam, odplamialam itd. skonczylam o 1 w nocy z bólem brzucha poszłam spac. W domu jakby wybuchła bomba, w kazdym pokoju rzeczy malutkiego pietrza sie na kupach. Dzis mamy księdza po kolędzie. Mąż pelen luzik, rano laptop, tv myslalam, ze wyjde z siebie. Ze zlosci wszystkich ustawialam po katach i poplakalam sie z bezsilności. Mam juz dosc, wszystko mnie przerasta, maz nie widzi tego co ja, nie zauważa, ze warstwa kurzu na meblach, moga stac 4 wory ze śmieciami, wyrzuci jeden lub dwa bo reszty nie zauważy, okruchy na blacie w kuchni nikomu nie przeszkadzaja ajjjjjjj

Do góry