reklama
olaa90
Fanka BB :)
@Oczekujaca123 kupię merci i dam przed usg to może się ugnie u swojego mam dopiero 8lutego,jeśli się nie uda to się gdzieś wcisnę w mojej miejscowości (bo aktualnie ciąże prowadzę 60km od mojego miejsca zamieszkania). Mojego gin będę prosiła o pessar z uwagi na 2 zabiegi łyżeczkowania ...
BaskaW
Boshe dziewczyny ja juz jestem kompletnie nie do życia. Tak mnie boli wszystko..spojenie lonowe..szew mnie az rwie i kuje. Dzisiaj wychodzac z auta musialam chwile postac bo tak mnie szarpnal szew. Ledwo moge sie umyc bo juz ciagnie brzuch. Mam.wrazenie ze brzuch przy blzinie czasami rwie i piecze. No masakra. Dobrze ze wcześniej przygotowalam wyprawke bo teraz bym miała z tym problem. Leze i tylko leze bo wtedy najlepiej sie czuje. Nie wspomne juz ontakich mocnych bolach. Ja mam dosc. Czuje sie jak umarlak.
Zzzzzz
Basiaaa przezimujesz te 2tyg juz na serio niewiele zostało.Boshe dziewczyny ja juz jestem kompletnie nie do życia. Tak mnie boli wszystko..spojenie lonowe..szew mnie az rwie i kuje. Dzisiaj wychodzac z auta musialam chwile postac bo tak mnie szarpnal szew. Ledwo moge sie umyc bo juz ciagnie brzuch. Mam.wrazenie ze brzuch przy blzinie czasami rwie i piecze. No masakra. Dobrze ze wcześniej przygotowalam wyprawke bo teraz bym miała z tym problem. Leze i tylko leze bo wtedy najlepiej sie czuje. Nie wspomne juz ontakich mocnych bolach. Ja mam dosc. Czuje sie jak umarlak.
Dziewczynyyyyy Zuzek 1850gram jest dobrze!
Naysan
@Oczekujaca123 zazroszczę Ci zaufania do lekarki. Ja po 2 ostatnich wizytach, na których lekarz wielokrotnie zasypiał - np. przy wypisywanie recepty albo zwolnienia L4 już zwątpiłam i wolę go kontrolować poprzez wizyty u innych na wszelki wypadek
@olaa90 ja dołożę coś od siebie, jako osoby, u której na razie szyjka jest ok - dyskomfort, uczucie parcia, swędzenie, pieczenie, ból, kłucie - wszystko to może w ciąży wystąpić nawet bez skracającej się szyjki, ja tak mam. Tak że na spokojnie, bez paniki. Objawy są zwodnicze, bo skracać się może też bezobjawowo, po prostu poproś o rzetelne zmierzenie. Inna sprawa, że podejrzanie rzadko masz wizyty, w Twoim przypadku 3 tygodnie to jest już bardzo duży rozrzut. Może zasugeruj, że byłabyś spokojniejsza, gdyby były częściej. Bierzesz heparynę na wszelki wypadek? Zwykle przepisuja po tak późnych stratach i przy immuno.
Co do mierzenia szyjki, mój lekarz powiedział, że „niby” jest obowiązek na każej wizycie. On osobiście tego nie robił, aż powiedziałam jasno, że to jest moje życzenie i teraz mam co wizytę.
@BaskaW ja też cały czas w bólu. Nawet jak wstaję do toalety, to najpierw przejście do pozycji siedzącej, chwila na przyzwyczajenie sie i dopiero próba wstania. Pomyśl przy tym jak daleko jesteś, każda z nas chciałaby być na Twoim miejscu, tak że są pozytywy.
@Zzzzzz ale masz duże dziecko. Nabrało ostrego tempa, gratuluję!
@olaa90 ja dołożę coś od siebie, jako osoby, u której na razie szyjka jest ok - dyskomfort, uczucie parcia, swędzenie, pieczenie, ból, kłucie - wszystko to może w ciąży wystąpić nawet bez skracającej się szyjki, ja tak mam. Tak że na spokojnie, bez paniki. Objawy są zwodnicze, bo skracać się może też bezobjawowo, po prostu poproś o rzetelne zmierzenie. Inna sprawa, że podejrzanie rzadko masz wizyty, w Twoim przypadku 3 tygodnie to jest już bardzo duży rozrzut. Może zasugeruj, że byłabyś spokojniejsza, gdyby były częściej. Bierzesz heparynę na wszelki wypadek? Zwykle przepisuja po tak późnych stratach i przy immuno.
Co do mierzenia szyjki, mój lekarz powiedział, że „niby” jest obowiązek na każej wizycie. On osobiście tego nie robił, aż powiedziałam jasno, że to jest moje życzenie i teraz mam co wizytę.
@BaskaW ja też cały czas w bólu. Nawet jak wstaję do toalety, to najpierw przejście do pozycji siedzącej, chwila na przyzwyczajenie sie i dopiero próba wstania. Pomyśl przy tym jak daleko jesteś, każda z nas chciałaby być na Twoim miejscu, tak że są pozytywy.
@Zzzzzz ale masz duże dziecko. Nabrało ostrego tempa, gratuluję!
Ostatnia edycja:
Naysan
Dziewczyny, kłujecie się heparyną w brzuch cały czas? Ja wczoraj zrobiłam pierwszy raz w udo - było bezboleśnie. Tylko nie wiem, czy skutecznoś jest taka sama? Na udzie mam więcej tłuszczu niż na brzuchu, to ma znczenie?
A tak na marginesie, jecie słodycze? Mam taką chcicę na czekoladę, ze chyba się nie powstrzymam.
A tak na marginesie, jecie słodycze? Mam taką chcicę na czekoladę, ze chyba się nie powstrzymam.
olaa90
@Naysan kochana ja mam cały zestaw leków.. clexane , acard, zeszlam już z duphastonu i besinsa, schodzę już z encortonu 20 mg (jestem już na 5mg) no i magnez oczywiście. Zasugeruje lekarzowi o częstszych wizytach,dopiero bylam na 1 wizycie..do tej pory bylam pacjentka dr Przybycienia ale on niestety nie prowadzi już ciaz... kogo nie zapytam,kto miał problemy z szyjka właśnie to wszyscy mówią ze bezobjawowo to przebiega... no obym nie miała z tym problemow ehh... bo dopiero od tygodnia zaczęło do mnie docierać ze jestem w ciąży (jestem 19+1)... wcześniej zylam jak na bombie.. p.s. Ja kłuje się w brzuch
Naysan
Być może nic takiego się u Ciebie nie dzieje. W każdym razie ewidentnie lekarz nie podejrzewa szyjki, tylko straty przypisuje problemom immunologicznym, nie? Tak czy tak, w okolicy połowy ciąży - czyli pewnie na najbliższej wizycie będziesz musiała mieć to zasadnicze mierzenie. Sama chciałabym zejść z Besinsa, dziś się dowiedziałam, że od samej ilości leków moga być dolegliwości. Inna sprawa, że różne dolegliwości w pochwie i podbrzuszu moga wynikać z infekcji, więc pewnie jeśli to zgłosisz, to zleci posiew.@Naysan kochana ja mam cały zestaw leków.. clexane , acard, zeszlam już z duphastonu i besinsa, schodzę już z encortonu 20 mg (jestem już na 5mg) no i magnez oczywiście. Zasugeruje lekarzowi o częstszych wizytach,dopiero bylam na 1 wizycie..do tej pory bylam pacjentka dr Przybycienia ale on niestety nie prowadzi już ciaz... kogo nie zapytam,kto miał problemy z szyjka właśnie to wszyscy mówią ze bezobjawowo to przebiega... no obym nie miała z tym problemow ehh... bo dopiero od tygodnia zaczęło do mnie docierać ze jestem w ciąży (jestem 19+1)... wcześniej zylam jak na bombie.. p.s. Ja kłuje się w brzuch
reklama
Podziel się: