reklama
Naysan
Fanka BB :)
Ja słyszałam, że ukłucie w brzuch musi być stosunkowo blisko pępka, nie może byc za dalego z boku, a u mnie skóra jest tak napięta na brzuchu, że nie jestem w stanie uchwycić jej palcami. Poza tym ogarniają mnie paranoje, że się wkłuję do pęcherza owodniowego, choć to pewnie niemożliwe. W udo lekarz twierdził, ze można, ale będzie bardziej boleć, a jest dokładnie odwrotnie.
Zzzzzz
Tez mam te schizmy ale powtarzam sobie ze jak do tej pory nie przebiłam pęcherza to może nic się nie wydarzy.Ja słyszałam, że ukłucie w brzuch musi być stosunkowo blisko pępka, nie może byc za dalego z boku, a u mnie skóra jest tak napięta na brzuchu, że nie jestem w stanie uchwycić jej palcami. Poza tym ogarniają mnie paranoje, że się wkłuję do pęcherza owodniowego, choć to pewnie niemożliwe. W udo lekarz twierdził, ze można, ale będzie bardziej boleć, a jest dokładnie odwrotnie.
olaa90
@Naysan w przyszłym tygodniu będę robić, robią u mnie w szpitalu 2 x w tygodniu i po 3 dniach wynik to akurat będę miała na wizytę. Nie kochana u mnie szyjka nie była przyczyna strat, u mnie 2 ciąże obumierały na samym starcie do 10 tc już bylam po zabiegach... tutaj po prostu chce już wszystko dopilnować.. a w którym jesteś tygodniu,ze jeszcze na besinsie jesteś?
Oczekujaca123
@olaa90 przpraszam nie pamiętam dokladnie Twojej histori, ale domyslam sie , ze skoro tu jestes to problem z szyjka zagrozeniem porodem przedwczesnym itp jest.. wiec czemu masz tak dlugie przerwy miedzy wizytami?
Oby merci podzialalo ;*
@Zzzzzz super ! [emoji173]
@Naysan komus ufac musze... ona wie co przezylam. Bedac u niej na wizyxie prywatnej przed ciaza dostalam recepte na heparyne w momencie jak zajde w ciaze... rozpisala mi.plan dzialania. Byla konkretna. Odebrala moj porod jako jedyna podejla decyzje przyspieszenia mojej meczarnj jak rodzilam Franka... bo porod sie zatrzymał.. i lezalam juz 2 dni nic na mnie nie dzialalo a wod noe bylo grozilo mi zakazenie. Uratowala mnie przed cieciem. Przyjmuje mnie co 2 tyg. Mowi do mnie jak czlowiek a nie jak.lekarka. zlozyla mi kondolencje. Rozmawia o moim samopoczuciu psychicznym, o tym jak sibie radze. Odpisuje na kazdego smsa... no i juz w 4tc jak nic noe bylo widac dala mi zapas lekow plus skierowala na wszystkie niezbedne badania w 1szym trymestrze... czasem mnie jej gadka i specyficzne poczucie humoru denerwuje , ale.... czuje sie przy niej dobrze. Za każdym razem usg szyjki dzieciakow badanie na fotelu. A juz tym ze nie musze chodzic do gabinetu prywatnego co tydz tylko bd mnie badala na IP uswiadomilo mi jakie mam szczescie... a to ze jest czasem zmeczona.. albo cos pomyli czy zapomni to ona wie ze ja czuwam nad swoimi badaniami lekami itp. Ona ufa mi a ja jej. A jesli cos pojdzie nie tak... to wiem ze ona zrobila wszystko co mogla... i nie cche analizowac czy robi to na 100% czy nie. Wiem ze im wiecej konsultacji tym gorzej.. widze to po badaniach w szpitalu. Kazdy gada co innego... jestem glupsza niz bylam..
@BaskaW juz niedlugo !
Oby merci podzialalo ;*
@Zzzzzz super ! [emoji173]
@Naysan komus ufac musze... ona wie co przezylam. Bedac u niej na wizyxie prywatnej przed ciaza dostalam recepte na heparyne w momencie jak zajde w ciaze... rozpisala mi.plan dzialania. Byla konkretna. Odebrala moj porod jako jedyna podejla decyzje przyspieszenia mojej meczarnj jak rodzilam Franka... bo porod sie zatrzymał.. i lezalam juz 2 dni nic na mnie nie dzialalo a wod noe bylo grozilo mi zakazenie. Uratowala mnie przed cieciem. Przyjmuje mnie co 2 tyg. Mowi do mnie jak czlowiek a nie jak.lekarka. zlozyla mi kondolencje. Rozmawia o moim samopoczuciu psychicznym, o tym jak sibie radze. Odpisuje na kazdego smsa... no i juz w 4tc jak nic noe bylo widac dala mi zapas lekow plus skierowala na wszystkie niezbedne badania w 1szym trymestrze... czasem mnie jej gadka i specyficzne poczucie humoru denerwuje , ale.... czuje sie przy niej dobrze. Za każdym razem usg szyjki dzieciakow badanie na fotelu. A juz tym ze nie musze chodzic do gabinetu prywatnego co tydz tylko bd mnie badala na IP uswiadomilo mi jakie mam szczescie... a to ze jest czasem zmeczona.. albo cos pomyli czy zapomni to ona wie ze ja czuwam nad swoimi badaniami lekami itp. Ona ufa mi a ja jej. A jesli cos pojdzie nie tak... to wiem ze ona zrobila wszystko co mogla... i nie cche analizowac czy robi to na 100% czy nie. Wiem ze im wiecej konsultacji tym gorzej.. widze to po badaniach w szpitalu. Kazdy gada co innego... jestem glupsza niz bylam..
@BaskaW juz niedlugo !
Oczekujaca123
olaa90
@Oczekujaca123 nie kochana, mi po prostu przeszło to chwile przez myśl dlatego napisałam tutaj bo znalazlam ten wątek. Obym nie miała takich problemow bo przeczytalam wiele stron tutaj i ehh cała się spocilam ze stresu... ja robię zastrzyki 5cm od pępka raz z lewej raz z prawej, na wątku ciąże zakończone sukcesem są filmiki dziewczyn jak to robią i w brzuch i udo tez jest ;*
BaskaW
Ja robie blisko pepka i zawsze biore ta strone gdzie nie ma dziecka. Czuje pod palcami gdzie jest twarde. Skory nie uszczupuje wale doslownie twardo i skora jest na tyle napięta sama w sobie ze idzie gladko. Jak odejde daleko od pepka to mam straszne wtedy siniaki az bolace wylewy takie. Czasami trafię nazrost ze igla w ogole nie chce wejsc nic dziwnego kuje sie juz rok. Gule czasami sa po prau dniach schodza.
Oczekujaca123
Ja mam dwojke i jakos tak nie czuje ich gdzie dokladnie sa wiec tez sie boje.. no ale robiw tak wlasnie miedzy 5cm a 10 od pepka ale 10 to chyba max jak zrobilam. A czy oprocz siniakow to zrobienie ich bardziwn z boku czy z dolu ogranicza ich dzialanie?.. bo juz nie wiemJa robie blisko pepka i zawsze biore ta strone gdzie nie ma dziecka. Czuje pod palcami gdzie jest twarde. Skory nie uszczupuje wale doslownie twardo i skora jest na tyle napięta sama w sobie ze idzie gladko. Jak odejde daleko od pepka to mam straszne wtedy siniaki az bolace wylewy takie. Czasami trafię nazrost ze igla w ogole nie chce wejsc nic dziwnego kuje sie juz rok. Gule czasami sa po prau dniach schodza.
Olaa90 spokojnie :* ja jednak jako matka po stracie nalegalabym na czestsze wizyty no i badanie szyjki. Niestety nie jest w standardzie wszystko zalezy od lekarza..
reklama
BaskaW
Nie oczekujaca. Mi lekarz mowil ze mam caly brzuch do dyspozycji ale juz tyle je robie ze wiem gdzie nie robia sie siniaki. I tak jak widze i pisaly dziewczyny to skacza po calym brzuchu oczyscie w lini pepka nie jakos wysoko. Nigdy nie robie pod pepkiem w tej lini nerga. Tak mi pielegniarka mowila zeby tam nie robic. Mysle ze kazdy moze swoj sposob znalezc i bedzie git. Juz niedługo i tez bedziesz czula gdzie sa dzieci. A co do przebicia pecherza owodniowego to nie jest mozliwe igly sa krótkie a do dziecka dzieli nas ladnych pare cm.
Podziel się: