reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, czy uczucie "luźności" i wiglotności w pochwie może świadczyć o tym, że coś dzieje się z szyjką? Popadam w paranoję, od paru dni mały był bardzo nisko, strasznie napierał na dolne częsci, do tego wszelkie bóle i twardnienia się nasiliły - dwie noce nieprzespane. A od wczoraj czuję, że moja pochwa jest cały czas taka lekko rozwarta, strasznie w niej luźno i tak mokro, że leki w ogóle nie chcą siedzieć w środku tylko od razu wypływają. MIałyście takie objawy przy szyjce?
Nie, nie miałam takich odczuć ale żyłam w nieświadomości, że coś może się stać. W tamtym tygodniu gdy doszło do "awarii" szyjki zauważyłam brzydki galaretowaty śluz ( myślałam, że to infekcja) i kilka razy mocne ukłucia w pochwie ( w trakcie wysiłku- bo trochę wtedy ćwiczyłam). Może lepiej sprawdź u swojego lekarza- u Ciebie są te silne bóle więc zupełnie inna historia.

reklama
Dziewczyny, czy uczucie "luźności" i wiglotności w pochwie może świadczyć o tym, że coś dzieje się z szyjką? Popadam w paranoję, od paru dni mały był bardzo nisko, strasznie napierał na dolne częsci, do tego wszelkie bóle i twardnienia się nasiliły - dwie noce nieprzespane. A od wczoraj czuję, że moja pochwa jest cały czas taka lekko rozwarta, strasznie w niej luźno i tak mokro, że leki w ogóle nie chcą siedzieć w środku tylko od razu wypływają. MIałyście takie objawy przy szyjce?

A może wody się sączą jeśli jest tak wilgotno? Lepiej sprawdzić każda możliwość u ginekologa jeśli coś niepokoi

Też miałam takie dziwne kłucia w pochwie w ostatnich dniach, ale niezbyt intensywne. Parcia jak na kupę na razie nie było.
@olamakota dużo tego śluzu było? U mnie też jest, ale raczej normalny, nie taki galaretowaty.
Zapisałam się do Polmedu ostatecznie, bo przyjmą mnie jutro z rana, a do mojego lekarza musiałabym jechać w nocy i jeszcze siedzieć w poczekalni nie wiadomo ile, to by mnie zabiło.
Wyciek wód płodowych ostatnio testowałam i nic nie wyszło, mam nadzieję, że tym wkładkom można zaufać. W każdym razie - myślę, że macie rację, że pochwa się zmienia, biorę to za punkt oparcia.

Ja mam często parcie na kupę. Sa i dni kiedy załatwiania się 5xdziennie i mam też takie uczucie tlenia w dole brzucha ale to tez mam od dawna. Nie codziennie ale zdążają się takie dni.

@Zzzzzz jak parcie na kupe a nie ze zalatwiasz sie czesciej. Hihi. Wtedy jest taki specyficzne odczucie dziecko jest nisko i czujesz to na odbycie.

@olamakota ja tez mialam sluz jak zielonkowaty jak galaretka i klucia w pochwie jak skrocila mi sie szyjka. Pisalam o tym. Mialam w tej ciazy tak 2 razy..

@BaskaW u mnie też jest śluz zielonkawy, dość gęsty, ale chyba raczej nie galareta.
No dobra, czyli jutro się okaże, czy będę miała coś do dodania nowego w temacie szyjki. A tymczasem wzięłam relanium, bo mam już dość tego całego stresu.

Też miałam takie dziwne kłucia w pochwie w ostatnich dniach, ale niezbyt intensywne. Parcia jak na kupę na razie nie było.
@olamakota dużo tego śluzu było? U mnie też jest, ale raczej normalny, nie taki galaretowaty.
Zapisałam się do Polmedu ostatecznie, bo przyjmą mnie jutro z rana, a do mojego lekarza musiałabym jechać w nocy i jeszcze siedzieć w poczekalni nie wiadomo ile, to by mnie zabiło.
Wyciek wód płodowych ostatnio testowałam i nic nie wyszło, mam nadzieję, że tym wkładkom można zaufać. W każdym razie - myślę, że macie rację, że pochwa się zmienia, biorę to za punkt oparcia.
Nie było go dużo ale był taki inny, że od razu widziałam, że coś jest nie tak.

reklama
Do góry