reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochana dasz rade. My kobiety jestesmy silne. Ja mam za sobą 2 cc teraz czeka mnie 3. Po 1 cc wstalam pare godz po cc bo bylam uspana ogolnie i wtwdy sie nie czeka 12 godz. 2 cc syn w inkubatorze byl tez wstałam szybko bo tez ogolne znieczulenie. Maz wozil mnie do Niego na wozku inwalidzkim. A ja bylam rozdarta nei dawalam mu wsparcia nie moglam patrzec na takiego 500 g malucha. Serce pekalo.

Najważniejsze ze dziewczyny stabilne. A Ty dasz jakos rade zobaczysz. Walcz o laktacje bo mleczko Mamy dla Nich wazne teraz. 31 tc to juz wysoko.
Mi sie wszystko kurczy strasznie i boli.. A z dziudziusiem wszystko dobrze?

reklama
@Kleo83 witamina k powoduje u dzieci jak dziedzicza po rodzicach choroby/ mutacje np rozlegla zoltaczke. Dzisaj akurat dziewczyna opisywała ze jej synek zmarl. Ur sie w 36 tc dostal 10 pkt. Bylo z nim wszytsko ok. Ladnie jadl ssal itp. A po podaniu witaminy k i szczepieniu zabuzylo sie wszytsko w tym dostal ostrej zoltaczki. Wit k powoduje wzrost bilurbiny. Wypisali ich do domu z zoltaczka. Po.paru dniach wrocili. Dziecko juz mialo o wiele grosza zoltaczke wylew do mozgu i wiele innych. Zmarlo. Dam ci link poczytaj. Ciezko zachowac rozsadek.

https://l.facebook.com/l.php?u=http...bGwOiDVcIeL-XoFVvS_DHLUqYr8W_Tt61ls8559UzTmkg

Mi sie wszystko kurczy strasznie i boli.. A z dziudziusiem wszystko dobrze?
Nie kochana syn nie zyje. Zmarl w 2 dobie. Mialam podobna historie jak Ty tylko wody mi sie nie saczyly. Skurcze ktorych do konca nie dalo sie zachamowac. Tylko u mnie byl to 22+4 tc.
Dlatego musisz byc silna dla swoich corek. Ja nie potrafiłam sam widok takiego dziecka i to co mowili lekarze..rozkleilam sie.

Basia czemu wit. K jest zla? Bo nie spitkalam sie, a synkowi podawałam.
Teraz w standardach medycznych już nie podaje się dziecku Wit.K w domu, dostaje tylko jedną dawkę wit.k w szpitalu a w domu suplementacja wit.d. Jakos stosunkowo nie dawno się to zmieniło bo 3 lata temu jak rodziłam córkę to dawałam Wit k a przy synu (1,5 roku ma) już nie zalecali.

Nie kochana syn nie zyje. Zmarl w 2 dobie. Mialam podobna historie jak Ty tylko wody mi sie nie saczyly. Skurcze ktorych do konca nie dalo sie zachamowac. Tylko u mnie byl to 22+4 tc.
Dlatego musisz byc silna dla swoich corek. Ja nie potrafiłam sam widok takiego dziecka i to co mowili lekarze..rozkleilam sie.
Domyślam się, ja patrząc na moje skarby już serce mi się kroi a co dopiero usłyszeć taka informacje, dużo siły życzę pewnie ciężkie przeżycie

Teraz w standardach medycznych już nie podaje się dziecku Wit.K w domu, dostaje tylko jedną dawkę wit.k w szpitalu a w domu suplementacja wit.d. Jakos stosunkowo nie dawno się to zmieniło bo 3 lata temu jak rodziłam córkę to dawałam Wit k a przy synu (1,5 roku ma) już nie zalecali.

Tak i dostaja w zastrzyku ktora jest najgorsza bo ma duze stezenie. Moja dostawala w kapsulkach cora i kontynuowalam w domu. A teraz robia zastrzyk. I to jest gorsze. ja mam mutacje genu mthfr i troche sie boje. Nie wiem jak sie zachowac. Kogo sluchac. Mysle ze na podanie doustne predzej sie zgodze niz na zastrzyk.

Edit;Odpowiedziałam na wątek i zorientowałam się że jest sprzed dobrych kilku lat

Ostatnia edycja:
ashisohi moj syn urodzil sie w 38tc i tez dostał 7 pkt, tylko wiadomo wieksza waga byla, bo ciąża donoszona. Dobrze, ze mozna liczyc na te wszystkie cudowne sprzety, pomagajace dzieciaczkom osiagnac dojrzałość i dzieki którym moga przetrwac.
Jeszcze tylko zebys doszla do siebie i bedzie Ci latwiej funkcjonowac.
Dziekuje za info odnosnie wit. K.

@ashisohi najważniejsze, że sytuacja stabilna. Będę się modlić o siłę dla Was. Teraz boli ale zobaczysz, że za 2-3 dni będzie o niebo lepiej. Mi po cc dawali czopki z diklofenakiem i bardzo pomagały na ból w pierwszych dniach.

reklama
@ashisohi. A czemu jest taka rozbieznosc wagowa?? Czy dziewczynki mialy jedno lozysko? I jedna drugiej podkradala?? Czy nic lekarze nie mowili na ten temat?? Czy mialas problemy z przeplywami??

Do góry