reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak @Zzzzzz, leżałam już 8 dni w szpitalu i nie pomogły kroplówki magnezowe, Relanium ani żadne leki przeciwskurczowe.
U mnie na szczęście bezbolese te skurcze. Czasem nawet nie wiem, ze akurat mam tylko widzę, że z brzucha zrobił się stożek lub jest twardy jak kamień.
Natomiast samo rozwarcie wiem kiedy się zrobiło - silny ból okresowy po cholernym erotycznym śnie...
@Ola124 faktycznie piękna historia :)

reklama
Bardzo budująca historia. U siostry nie było wiadomo dlaczego poród był tak szybko. Jednego dnia odeszły wody a następnego cc bo już wód było za mało.

@Kleo83 przy tym swędzeniu miałaś robione próby wątrobowe?
U mnie noc ciężka, trudno mi się oddychało, drętwiały ręce. Zastanawiam się, czy to nie od podpierania się cały dzień przy czytaniu i pracy na kompie. Poszłam zrobić wymaz, zajęło mi to trochę czasu, ale super było się trochę poruszać. I taka zima. Leżę od sierpnia, ledwie zauważam, jak się pory roku zmieniają.
Dzis ide do lekarza to powiem o seedzeniu konczyn, żadnych badań w tym kierunku nie robilam, myślałam, ze moze czasami tak jest w ciazy. Teraz juz wiem, ze trzeba to sprawdzic.
Wiewioreczka ja mialam podobnie nic mi nie założyli. Lekarz, też mówił, ze założenie czegos moze wysolac porod. Wybieraja mniejsxe ryzyko, dla mnie jest to wytłumaczalne. Przeżyłam, to ze nie chca mi pomoc, ale na szczęście minelo 9 tygodni od tamtego momentu i jest ok.

Dziewczyny jedna "koleżanka" z grupy po stracie urodzila naturalnie w 36+4 tc. Poslza na wizyte i juz nie bylo szyjki szew tylko trzymał. Jak lekarz to zobaczyl to przeciął szew i od razu zrobilo sie 6 cm rozwarcia..mowila mi ze ostatnie tyg juz tez ja bolalo wszystko i ledwo chodzila..powiedziała ze ur naturalnie w 3 godz..same dobre wiesci.:) dodam ze zakładadali jej szew w 20tc na 2 cm szyjke..

@Wiewióreczka87 wiem ze lekarze mowia ze przy twardnieniu nic sie nie zakłada tylko zobacz ze mi jakos lekarz zalozyl..co prawda wyciszali kroplowkami w szpitalu po zalozeniu i przed ale ja sobie nie wyobrażam nie miec bic na szyjce juz dawno bym urodziła a tak szew jednak trzyma..walcz o swoje
Hej dziewczyny u mnie już 28 i 5 dni. Jestem w szpitalu od wczoraj na sterydy. Szew mialam zakladany w 21 tc na 3mm szyjke a teraz kanal zamkniety jest na 1cm pow.szwu i 1cm poniżej szwu nawet po nacisnieciu na brzuch. Lekarka powiedziela ze mam duze szanse donosic do 36 tc.juz w pt bedzie 29 tc skonczone i zacznie sie 30 tc jupii !! A co do twardnien to tez je mialam takie bezbolesne i mimo to szew mi zalozyli bo gdyby nie on to bym nie donosila raczej wiec czasami wyboru nie maja. U mnie nie wywolalo to porodu dzieki Bogu.

Wlasnie to jest takie gdybanie. Tak samo jak przed zabiegiem mowia ze moga przebic pecherz plodowy i ze może strzelic po zszyciu. Ze moze szew wywolac skurcze. Mi tez tak mowili bo to ich obowiazek. Ale wiem ze gdyby nie szew juz dawno bym nie byla w ciazy. A w domu po zalozeniu szwu mialam okropne skurcze i bole. Na szczescie juz teraz sie wyciszyly.

Ja juz po wizycie oczywiście telefon mi padl a po wizycie bylam u babci a tersz jeszcze do castoramy jedziemy. Szyjka 5.6cm dlugaaa zamknieta piekna ! - dla mnie to 1 z wazniejszych spraw na wizycie. A dzieciaki maja sie dobrze
Tera 15t2d wg OM a one wielkosciowo na 16t2d a drugi na 16t0... a w czwartek byly mniejsze.. gin mowi ze ladne dzieci i dobrze ze duze. Napisala mi list "milosny" do profesora ktory mam mu dac na wizycie i zobaczymy co ze szwem
Choc nastawiala mnie ze moze odmowc bo szyjka dluga i to ciaza blizniacza ale bedsiemy czuwac. No i tyle ;) moje kabanoski kochane [emoji7] niestety nie pokazaly co kryje sie miedzy nogami ;p

I ja się pochwalę- jestem po usg( 31 tc) i córeczka waży już 1781 g. Lekarz mówił, że będzie baaardzo duża:)
Macie rację - cudowne jest to, że wszystkie trzymamy się dzielnie w dwupaku mimo trudnych chwil:)

Załączniki

• CA3E49FB-420F-415F-B4B7-E074302CB8E3.jpeg
    CA3E49FB-420F-415F-B4B7-E074302CB8E3.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 59
  • B11E30A2-D3FA-4A3D-A508-AD8A94A6B80A.jpeg
    B11E30A2-D3FA-4A3D-A508-AD8A94A6B80A.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 60
reklama
@olamakota super waga Malej:) moj w 31+3 mial 1750 g. Oby tak dalej. A niedlugo wszystkie bedziemy tulic Nasze maluchy.

@Oczekujaca123 jaka szyjka. Az jestem ciekawa jaka ja mialam na początku. Szkoda ze nie wiem :( super wiesci i oby tak dalej.

Do góry