reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Heh ja Wam powiem ze mam jakis nadmiar sił i energii :d dziś pojechałam do pracy i nie moglam stamtąd wyjść :o a znowu mam głupie myśli, że tak się dzieje przed porodem itp więc znowu obawy czy się coś dziać za niedługo nie zacznie.. a chciałam tylko po kaske wpaść i jechać do apteki po reszte do wyprawki :( ale pogoda u nas była fatalna i apteke już olałam.
W czwartek z samego rana wizyta, ciekawa jestem co mi powie :)

reklama
Oczekujaca, juz masz 15tc?? Kiedy to zleciało, super:-) Zaraz będziesz na półmetku.
Audia ja dzis tez zaszalalam bylam w galerii handlowej, kupilam sobie torebke i bardzo sie z tego ciesze.
Olamakota cudne foto:-)
Super, ze dzis dobre wiesci!

Oczekujaca, juz masz 15tc?? Kiedy to zleciało, super:-) Zaraz będziesz na półmetku.
Audia ja dzis tez zaszalalam bylam w galerii handlowej, kupilam sobie torebke i bardzo sie z tego ciesze.
Olamakota cudne foto:-)
Super, ze dzis dobre wiesci!
@kleo83 no mega szybko leci. Ale boję sie tej połówki... pod koniec maja bylam na polowkowych , zaczelam kupow ac rzeczy a 23czerwca urodzilam i pochowalam Franka w 23tc. Zacznie soe dla mnie koszmar

@BaskaW ja Żałuję ze nir wiem ile moja szyjka miala w poprzedniej ciazy czy tez tyle i potem nawalila czy jednak jakas inna byla przyczynani teraz mi to nie grozi... eh.

Kobietki widzę że niemal same dobre wieści :)
ja leżę, naprawde oszczędzam się jak mogę. Jutro mam mieć wizytę u dr i dowiem się jak moja szyjka, mam nadzieję że to leżenie wyjdzie mi i małemu na dobre :) w końcu czego się nie zrobi dla maleństwa :)

A ja przed chwilą przeszlam koszmar. Maly sie dzisiaj bardzo duzo ruszal a ja tez bo co chwile wstawalam i jeszcze obiad ugotowalam. I na wieczor dostalam takiego stawiania siw brzucha ze az ciagnelo od dolu z lekkim bolem az po pepek. Tak twardnial ze az stozek sie robil. Myslalam ze maly mi wyskoczy. Czemu jak Maly duzo sie rusza to później w nocy ja mam twradnienia.

Basia wzielad sobie na noc nospe czy cos,?
Ansza powodzenia jutro:-)
Oczekujaca teraz bedzie inaczej, bedziesz czesciej kontrolowana i Ty sama bedziesz bardziej czujna a to jest bardzo dużo.
Ja nie mialam pojęcia, ze moze się coś dziać ze szyjka dopóki mnie to nie spotkalo, szczescie, ze lekarz, to wyłapał.

Basia ja mam tak bardzo czesto, stawia się do stozka i macicę można zobaczyc pod skórą, cala sie pod nią rysuje :/ a ruchy są bardzo dokuczliwe. Jutro mamy wykład z cc z moim prowadzącym na szkole rodzenia, normalnie już na to czekam podekscytowana hah :D ja mam taki ostatnio dobry humor, i ten nad pływ energii że aż bardzo dziwne

Basia wzielad sobie na noc nospe czy cos,?
Ansza powodzenia jutro:-)
Oczekujaca teraz bedzie inaczej, bedziesz czesciej kontrolowana i Ty sama bedziesz bardziej czujna a to jest bardzo dużo.
Ja nie mialam pojęcia, ze moze się coś dziać ze szyjka dopóki mnie to nie spotkalo, szczescie, ze lekarz, to wyłapał.
Będę bardziej kontrolowana to fakt. Ale... co do czujnosci to kiepsko, bo ja nie mialam żadnych objawów ! Nic.. ani boli aji skurczy ani sladow infekcji... dlatego teraz każdy bol konsultuje... poki co te nawet silne bole nic nie zepsuly.. oby tak dalej...
Eh ciezka ciaza po stracie :(

Gdzies wyczytałam w necie, ze kolo 33tc piwinno się starać spac i lezec na lewym boku.
Oczekująca wczesniej pewne rzeczy moze bys zbagatelizowała, teraz będziesz wszystko konsultowac, co Cie niepokoi i to jest zapobieganie.

reklama
Do góry