reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Chyba ten bol to od lezenia jak mowicie, teraz leze na prawym boku i boli prawa strona :|
@Naysan spoko ja tak samo, wstałam o 9 i o 11 do teraz znowu spałam, nie wiem ja chyba w jakas spiaczke zapadam, ciagle mi sie chce spac :o

reklama
@Naysan Ja też się robię strasznie leniwa, co prawda wstałam dziś koło 8 ale już zdążyłam uciąć sobie 2,5h "drzemkę". Aż strach myśleć o której pójdę dziś spać. Ale zauważyłam, że samo to ciągłe leżenie tak potrafi zmorzyć człowiek, masakra. A co będzie jak się nasze bobaski urodzą...:o wtedy już nie będzie takie luuuzu

Mi przy karmieniu dobrze sie sprawdzaly staniki zwykle, bawelniane, bez usztywnien i bez fiszbin. I teraz tez musze sie za takimi rozejrzeć.

Ja kupiłam stanik do karmienia na AliExpress :D bardziej jako eksperyment, ale całkiem udany. Kosztował 13 zł i jest z miękkiej bawełny, rozmiar będzie ok jeśli nie urośnie mi dużo bardziej biust.
Mam też taki koronkowy bez usztywnień, sprawdzi sie myślę też do karmienia. Kupę kasy wydałam na niego, ale jest fantastyczny, świetnie trzyma biust.

Tez myslalam o ali :) jak bede mogla chodzić to wybiorę jakiś ładny koronkowy. Do tego czasu wygodny z hm będzie mi musiał wystarczyć. Póki co średnio mi wychodzą te biznesy przez internet. Koszule ciazowe sa mega krotkie więc hmm. Moze wykorzystam jedną w której bede rodzic i nie zal mi jej będzie wyrzucić. Mam jeszcze dwie nowe na szczęście ktore sa z kolei za duze :D

Czasami ciezko jest wcelowac z rozmiarem jak nie można przymierzyc, no chyba, ze rzeczy sa dokładnie opisane, to wtedy jest latwiej. Stanik do karmienia chce kupic w sklepie i przymierzyc, bo juz mialam niedopasowany;-)

objawy-przedwczesnego-porodu-infografika-GALLERY_600-93741.jpg

reklama
@Olciakkk jak dla mnie wszystko jest okej. Masz wspanialego lekarza, który działa- super. A jaka masz infekcje?
Szyjka jest długa-pieknie. Nie stresuj się. Jak wrocisz ze szpitala to lez sobie i popijaj melise :) naprawdę nie jest źle.
Mam candida albicans [emoji20] sądzę, że złapałam ją w szpitalu. Bo 10.12 byłam na posiewie, 17.12 odebrałam i były same dobre bakterie ( nie pamiętam nazwy) 20.12 przyszłam do szpitala a 23 zgłosiam że czuję pieczenie i kłucie w szyjce... miałam zrobiony posiew z moczu i z pochwy... W moczu czysto a w pochwie niestety nie.

Do góry