Jak chca zalozyc Ci pessar to dobrze, u mnie przez skurcze zrezygnowali z tego rozwiązania. Nie boj sie sterydow, mi podali w 24tc i szczesliwie mam skończone 32:-)Hej hej dziewczyny.
Ja nadal w szpitalu, wczoraj podczas badania lekarz powiedział mi, że szyjka długa, zamknięta ale troszkę miękka ( włosy na głowie stały mi już na baczność) później podczas usg powiedział że szyja długa na 6 cm ( zażartował nawet że jak u strusia) Ale że od wewnątrz robi się chyba rozwarcie ( Ale nie jestem pewna czy użył tego słowa bo już miałam taką panikę że nie ogarniałam co mówi) później mi tłumaczył żebym się nie martwiła bo nie robi się taki lejek jakiś tam A szyjka bez tego rozwarcia ma 4,57 cm więc i tak jest super... Chociaż zaraz dodał, że mając na uwadze moją poprzednią ciążę założy mi pessar i poda sterydy na rozwój płuc... cieszę się że trzyma rękę na pulsie i nie czeka aż będzie źle, ale z drugiej strony może wydaje mu się, że nie donoszę i dlatego chce podać te sterydy... wiem wiem wariuje, ale nic na ten strach nie poradzę.
Jeszcze żeby założyć ten pessar to muszę dokończyć antybiotyk Nystatynę a to jeszcze 5 globulek, później nie wiem czy od razu pobiorą posiew czy muszą odczekać ileś dni i jeszcze pytanie kiedy przyjdzie wynik. Ehhh mam nadzieję, że będzie jałowy bo umrę z stresu.
Na wynik posiewu czeka sie kolo 4 dni.
Baska czyli u mnie podobnie z ruchami, rano czuje niewiele i delikatne, bardziej wieczorem.