reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@kb.karola90 z tego co wiem to grzybki nie sa az tak niebezpieczne w ciazy. Spokojnie :*
@Oczekujaca123 3mam kciuki, daj znać jak po usg.

Ja jestem po wizycie jest chu***o ale stabilnie :p szyjka jak flak 25mm ale pessar trzyma. Zuza 1300 gram :) także @Paula_12345 bijecie nas na leb na szyje :p
lekarka mowi ze ciezko jej prognozowac ile pociagne przy tej optymistycznej wersji ściągamy pessar w 37tc i rodzę sn. Lekarka powiedziała ze przy mojej aktywnej macicy i detkowatej szyjce pójdzie szybko. Tego się trzymam :)
Kochana moja szyjka od 13 tc jest bardzo miekka. I jakos daje rade. Wiec nastaw sie pozytywnie i do przodu. Mój tez zwariowal sciagac szew w 37tc mysle ze to przemysli i znajdzie jakies bezpieczne rozw dla nas.

reklama
Ja zaczynam szalec z wyprawka w styczniu, jeszcze kmpletnie nic nie uszykowalsmy. W zasadzie wszystko mam po starszym synku, trzeba tylko poprac i odswiezyc, kupic pieluchy i butelki:-)

Dziewczyny oszaleje...piecze mnie tam na dole i mam takie gęste mleczne upławy. Dzwoniłam już do przychodni i lekarz ma zdecydować czy mnie przyjąć czy wypisać receptę bo w razie czego przyjmuje tez w poniedziałek a wiadomo ze ja wstawać nie mogę. Cały czas jestem na antybiotykach wiec to pewnie jakiś grzybek :(
Tak, to grzyby dają takie nieprzyjemne odczucia. Na szczęście większość globulek jest bezpieczna i szybko pomaga;-) ;)

Ja juz czulam oddech przygotowan. Wile miec naszykowane niz później sie zastanawiac. Juz biore opcje pod uwage ze wszystko sie moze wydarzyc w kazdej chwili.

W szpitalu tez macie miec ciuchy dla dzidziusia? W szpitalu gdzie rodzilam corke dopiero na wysjcie byly potrzebne ciuchy. A we wroclawiu mam miec ciuchy dla malucha.

Tak sie zastanawialam czy kupic do wozka pisciel zimowa czy śpiworek? Jednak zdecyduje sie chyba na śpiworek, bedzie bardziej praktyczny, przyda sie jeszcze na przyszly rok do spacerowki. A pościel to bylaby tylko na teraz, na 2 moze 3 miesiace.

Jak rodzilam malego to nie byly potrzebne ubranka dla dzidziusia. Ale na wezelki wypadek zabiore ze soba 2 pary spioszkow, miejsca duzo nie zajmą;-)

reklama
@Oczekujaca123 możesz wychodzić ze szpitala:) wspominal cos o szwie?
@BaskaW moja tez miekka od początku ale w chwili obecnej to serio flak nawet czuje w środku takie rozmemlanie.
Nic jeszcze lezonko przes styczen i polowe lutego.

Do góry