reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@kb.karola90 bierzesz macmiror? Ja od niego np mam pieczenia uczula bardzo. Nawet na ulotce jest to napisane.

Oj dziewczyny dzisiaj przeszlam sama siebie i wyprasowalam ciuszki malego. Jeszcze tylko 1 pralka kolorowych i 50 i 56 gotowe. Wlasnie przyszedl nowy materac do kolyski. Jeszcze musze poprac pieluchy tetrowe i welurowe. I prześcieradła. Torba do szpitala juz spakowana. Ja juz gotowa. Tylko czekac na mebelki. Tak jak ktoras dziewczyna mowila na razie poscieli do lozeczka nie kupuje bedzie spac w kolysce. Jeszcze czekam na koce ze smyka. Aa i reczniki poprac.

A jak u Was z wyprawka rozkrecacie sie cos? My dzisiaj 32 tc.
Nie biorę. Dostałam nystatyne. Ja chyba przesadzam z higiena okolic intymnych i stad się to wzięło :(

reklama
@kb.karola90 bierzesz macmiror? Ja od niego np mam pieczenia uczula bardzo. Nawet na ulotce jest to napisane.

Oj dziewczyny dzisiaj przeszlam sama siebie i wyprasowalam ciuszki malego. Jeszcze tylko 1 pralka kolorowych i 50 i 56 gotowe. Wlasnie przyszedl nowy materac do kolyski. Jeszcze musze poprac pieluchy tetrowe i welurowe. I prześcieradła. Torba do szpitala juz spakowana. Ja juz gotowa. Tylko czekac na mebelki. Tak jak ktoras dziewczyna mowila na razie poscieli do lozeczka nie kupuje bedzie spac w kolysce. Jeszcze czekam na koce ze smyka. Aa i reczniki poprac.

A jak u Was z wyprawka rozkrecacie sie cos? My dzisiaj 32 tc.
U mnie się rozkręca, kupiłam na allegro paczkę używanych ciuszkow, nowy becik i cały karton różnych przydatnych rzeczy jak pieluchy, ręcznik dla niemowląt, obcinacze do paznokci itp. kupiłam też zimowy kombinezon (znając nasz klimat w marcu jeszcze będzie potrzebny). Wczoraj mąż pojechał odebrać łóżeczko z olx udało się znaleźć 90x40 co bardzo mnie cieszy bo mamy mało miejsca w sypialni. Do końca stycznia chcę już wszystko mieć, teraz szukam wózka i laktatora. Jakoś za miesiąc dostanę sporą paczkę rzeczy od znajomych, więc nie kupuję za dużo :)

Dziewczyny oszaleje...piecze mnie tam na dole i mam takie gęste mleczne upławy. Dzwoniłam już do przychodni i lekarz ma zdecydować czy mnie przyjąć czy wypisać receptę bo w razie czego przyjmuje tez w poniedziałek a wiadomo ze ja wstawać nie mogę. Cały czas jestem na antybiotykach wiec to pewnie jakiś grzybek :(
Ten antybiotyk bierzesz w globulkach? Ja też mam teraz, piecze czasem i też wyłazi ze mnie paskudna maź, ale stwierdziłam, że olewam temat do skończenia antybiotyku. Nie piecze tak mocno. Kiedy lekarz da znać?

Ja jeszcze w ogóle nie myślę o wyprawce, za wcześnie dla mnie. Ale nad tematem łóżeczka się zastanawiałam, wszystkie dostawne mają wymiary 90x40, a mi się wydaje to trochę mało, macie doświadczenie, jak długo malec może w takim łóżeczku spać? Średnio mi się widzi za pół roku wymieniać :(

@kb.karola90 z tego co wiem to grzybki nie sa az tak niebezpieczne w ciazy. Spokojnie :*
@Oczekujaca123 3mam kciuki, daj znać jak po usg.

Ja jestem po wizycie jest chu***o ale stabilnie :p szyjka jak flak 25mm ale pessar trzyma. Zuza 1300 gram :) także @Paula_12345 bijecie nas na leb na szyje :p
lekarka mowi ze ciezko jej prognozowac ile pociagne przy tej optymistycznej wersji ściągamy pessar w 37tc i rodzę sn. Lekarka powiedziała ze przy mojej aktywnej macicy i detkowatej szyjce pójdzie szybko. Tego się trzymam :)

Ten antybiotyk bierzesz w globulkach? Ja też mam teraz, piecze czasem i też wyłazi ze mnie paskudna maź, ale stwierdziłam, że olewam temat do skończenia antybiotyku. Nie piecze tak mocno. Kiedy lekarz da znać?
Antybiotyk biorę doustnie. Jak po stracie córeczki brałam antybiotyk to tez złapałam grzybka ale dopiero teraz sobie o tym przypomniałam. Dostałam nystantyne dopochwową. Mnie w sumie też cały czas nie piecze tylko chwilami.

@kb.karola90 z tego co wiem to grzybki nie sa az tak niebezpieczne w ciazy. Spokojnie :*

Ja jestem po wizycie jest chu***o ale stabilnie :p szyjka jak flak 25mm ale pessar trzyma. Zuza 1300 gram :) także @Paula_12345 bijecie nas na leb na szyje :p
lekarka mowi ze ciezko jej prognozowac ile pociagne przy tej optymistycznej wersji ściągamy pessar w 37tc i rodzę sn. Lekarka powiedziała ze przy mojej aktywnej macicy i detkowatej szyjce pójdzie szybko. Tego się trzymam :)
Wiem wiem. Ale jest to nieprzyjemnie i niestety teraz to już wszystko mnie stresuje :(

1300 to zupełnie wporzadku :) szyjkowo widzę mamy podobnie. Ja też chyba szew w 37 będę miała ściągany, ale muszę to dogadać jeszcze z moim lekarzem.

A grzybki faktycznie groźne bardzo nie są, też teraz coś mi się zalęgło, ale po 3 globulkach Pimafucinu już nie miałam objawów żadnych, ale wiadomo wezmę całe opakowanie żeby dobić pozostalosci i potem zrobię posiew za półtora tyg

reklama
Ja jeszcze w ogóle nie myślę o wyprawce, za wcześnie dla mnie. Ale nad tematem łóżeczka się zastanawiałam, wszystkie dostawne mają wymiary 90x40, a mi się wydaje to trochę mało, macie doświadczenie, jak długo malec może w takim łóżeczku spać? Średnio mi się widzi za pół roku wymieniać :(
MOja kolyska ma 90x40 corka spala jakos 5-6 mscy w niej. W koszu mojzesza jeszcze krocej. Ja mam lozeczko duze w pokoju malego tam bedzie na razie sie bawil czy lezal a w sypialni kolyska do spania w nocy. A kosz mojzesza bedzie do salonu bo mam piętrowy dom i chce miec alternatywe jak cos bede robic na dole.

Do góry